Prometheus Alpha
Војвода
- Член од
- 16 октомври 2020
- Мислења
- 182
- Поени од реакции
- 74
Прадедовци двајца служеле во бугарска армија,I do koj troskot stasa?
Чичко на баба бил Христофор Серафимов - Аѓутант на Цар Борис.
Што повеќе?
Прадедовци двајца служеле во бугарска армија,I do koj troskot stasa?
Оти има бугарски фолклорНе сум ти брат ја од Свирипичино сум,
30 години поштено си плаќам данок на РМ.
И не,глуп сум не ги слушам муабетите што се прават и омразата
На секоја крсна слава шибате грчка музика до даска,а све ви земаа.
Само бугарска песна ако се пушти е проблем.
Косово не е во ЕУ, туку Хрватска ПОСЛЕДНА влезе во ЕУ, а Словенија постар член на ЕУ имаше ( неоправдани ) териториални побарувања... и се уште се на меѓународни арбитражи, нормално Хрватска си бара по меѓународно право а не по ЕУ уцени...Се е точно што си напишал... Не мора да е државна порака ама е некаква порака. Ниедна земја согласно политиката и начелата на ЕУ нема да излезе со отворена порака, може само да „поздрави дипломатски напори“. На сите земји членки им е јасна небулозата на Бугарија и според неофицијалните коментари ниту една земја не ги поддржува во нивните измислици.
Некој постираше линк мислам од дописник на МИА...Кога Србија можеше да го помине чекорот со отворено прашање како Косово кое има и безбедносен карактер, целата приказна е трагикомична.
сега ќе се јави Доктор Сељо да бара отцепување на Иљирида кон Албанија...На Албанија зелено светло.....браво!
После Албанија ќе ни стави вето гарант.....какво ЕУ.....никад.
Прегледај го приврзокот 275036
Бугарија и Романија се најголемите дупки на ЕУ. Самата унија се кае што воопшто ги прими....но во прашање беа други интереси, затоа и влегоа. Бугарија конкретно пред да влезе во ЕУ започнаа инвестиции од типот на ланци на маркети и слично. Памтам прво беше францускиот ланец Метро и така постепено.
Но џабе им е......се додека ти скока џандар скриен во грмушка додека возиш по пат, и те гребе по некоја цигара, или еднаш влажни марамици еден нивни џандар ме гребеше....прљави му биле рацете.....и ред други мизерии што сум ги гледал таму......сакам да кажам прошетале покрај ЕУ.
А убаво ги памтам уште кога имаа по два-три производи на рафт во самопослуга. Кога си се редеа по леб и млеко во колона, рестрикции на струја кога имаа и се по ред. Во Цум во Софија, се живо багатела....неамвме парите каде да ги потрошиме таму.
Пред две години....искуство на БГ граница.....носам во кола половен браник за кола на другар во Скопје. Бугарот прво ми вели, забрането е да изнесеш од БГ половни делови....ќе ти го конфискувам браникот. Се продаде за 10 лева......за никакви 5 евра ме пушти.....мизерија.
Ете на кое "ЕВРОПСКО" ниво се, такви и ќе си останат.
Секако знам дека Косово е членка на ЕУ... Го кажав како пример на земја со сериозни безбедносни проблеми во комшии..Косово не е во ЕУ, туку Хрватска ПОСЛЕДНА влезе во ЕУ, а Словенија постар член на ЕУ имаше ( неоправдани ) териториални побарувања... и се уште се на меѓународни арбитражи, нормално Хрватска си бара по меѓународно право а не по ЕУ уцени...
нема некој цврсти критериуми, се е дневна политика и лобирање...
Убаво беше да се влезе во ЕУ меѓу првите од овие региони, како Словенија...
сега влегувањето е како од пи*ка трње да вадиш
Ако некој мрази "бугари" по вашева мерка тие се македонци, зашто 90% от тие коишто сакаат "историјата" се со потекло от Егејска, Пиринска и Вардарска Македонија..80% от б'лгарските участници во Комисијата се со македонско потекло...Зошто некој би мразел Бугари пред ветово?
И што сакаше да каже авторот? Ќе пуштате војска? На никого левото маде не го заболе за Бугарија, а не па да мрази Бугари, не се филмајте. Си имаме ние доволно проблеми, а не па некој со вас да се замара или па да мрази Бугари. Вие сами си се мразите изгледа па затоа мора со дрва и камења да фрлате по најмалиот и најранливиот сосед. Баш затоа што се понашате како силеџии пред помал и ранлив, а наспрема другите ќутите и никој не ве сфаќа сериозно, а не па да ве мрази и да тера кампања против вас. Вие сте кутар народ, за грев, силеџии, лажговци и плачковци. А доказ колкави пичиња сте е тоа што не барате Бугари во Грција, во местото на потекло на г-динот Каракачанов. Истурете си ги фрустрациите и силеџиството сега, шутирајте по сштиот народ, па чим ве плесне некој посилен ќе има плачење. Гревови гревосани.Ако некој мрази "бугари" по вашева мерка тие се македонци, зашто 90% от тие коишто сакаат "историјата" се со потекло от Егејска, Пиринска и Вардарска Македонија..80% от б'лгарските участници во Комисијата се со македонско потекло...
Вие немате проблем со "татарите немакедонци", имате проблем со тврдоглави македонци, кои се б'лгарски шовинисти...
Все оште немате реални проблеми, заштото Миладинови, Шапкареви, Прличеви, Делчеви, Татарчеви, Мисиркови, Пулевски и многумина други МОЛЧАТ...Замислете, ако и на нив им кипне нервозата...
СигурноНие ништо нема добиеме.....но Бугарија највероватно ќе го папа за Шенгенот
највероватно немиен