Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 274346

Шведска сме ја надминале во случаи на милион од дупла помалку тестирање на милион. А смртноста речиси иста...
Без овие Андора и Сан Марино кон најлошите 5 се доближуваме
На Worldometers се водиме како држава со 2,083,342 жители. Реално сме многу помалку од тоа.

Еве малку попрецизна статистика како стоиме на светско и европско ниво според 1.6 и 1.7 милиони жители.

Во Европа:
a18vp3T.png

Во светот:
91ChpFb.png

А дали газдата ке ти го надомести здравјето или недај боже животот тебе или на твоите? Не. Биди сигурен дека ако си го заебеш здравјето и на газдата му мањка математиката од тебе има да те шутне моментално, ке те згази како пијан лајно. И што правиме тогаш? Што правиме ако утре имате 2-3 позитивни на работа? Ке те плаќа газдата ако седиш дома 3 недели? И после 3 недели пак некој позитивен и пак сите во изолација. И со што ке си купиш намирници? Ке ти плати газдата 10 000 ако ти треба лечење од срањево во Систина? Чувај здравјето, другото ке го средиш. И карантинот не значи дека нема да се работи. Еве пролетта се работеше со сите мерки. Некаде ке има колапс па таму ке помогне државата...
Со ова ти воопшто не ми одговори на моето прашање јас те прашувам за решението како да се преживее ,видовме каде државата помогна кој зема пари кладилници коцкарници дел од хотели ,ниту едно претпријатие кое претрпи огромни штети од тие полициски часови и сл.

А дали газдата ке ти го надомести здравјето или недај боже животот тебе или на твоите? Не. Биди сигурен дека ако си го заебеш здравјето и на газдата му мањка математиката од тебе има да те шутне моментално, ке те згази како пијан лајно. И што правиме тогаш? Што правиме ако утре имате 2-3 позитивни на работа? Ке те плаќа газдата ако седиш дома 3 недели? И после 3 недели пак некој позитивен и пак сите во изолација. И со што ке си купиш намирници? Ке ти плати газдата 10 000 ако ти треба лечење од срањево во Систина? Чувај здравјето, другото ке го средиш. И карантинот не значи дека нема да се работи. Еве пролетта се работеше со сите мерки. Некаде ке има колапс па таму ке помогне државата...
Гледам упатен си доста во проблематиката, па сакам само мислење да ми дадеш. дали ако си бил позитивен пред да речеме 2-3 недели, треба да носиш маска и понатаму, треба ли уште да се штитиш иако си го прележал вирусот.

Ми делуваш како експерт инфектолог, братче откри ми ја тајната како ти заедно со доктор Вело Маркоски и Караџоски сте толку успешни, да земам и ја ука да научам занает.

На Worldometers се водиме како држава со 2,083,342 жители. Реално сме многу помалку од тоа.

Еве малку попрецизна статистика како стоиме на светско и европско ниво според 1.6 и 1.7 милиони жители.

Во Европа:
a18vp3T.png

Во светот:
91ChpFb.png
а како е со другите држави, посебно од Регионот, сите имаат реални пописи ??? н.пр. за Хрватска кажуваат многу иселени на работа во други ЕУ држави.... исто и за Блгарија...

10 дена од тест и позитивен резултат, 13-14 од први симптоми.

Да се пријавам, не дека некој нешто многу се засекира а и активен сум на форумов, се умарам со еден паметњакович.

Него, први симптоми (кашлање и тенка столица) во петок, прва покачена температура вторник, пекол до петокот со температура, несоница, кашлање и главоболка, постојано и веќе саботата почнав да се подоправувам. Вторник прв ден без симптом еве веќе сабота наутро. Чекам 23ти да можам да пуштам нога низ маало.

Да се пријавам, не дека некој нешто многу се засекира а и активен сум на форумов, се умарам со еден паметњакович.

Него, први симптоми (кашлање и тенка столица) во петок, прва покачена температура вторник, пекол до петокот со температура, несоница, кашлање и главоболка, постојано и веќе саботата почнав да се подоправувам. Вторник прв ден без симптом еве веќе сабота наутро. Чекам 23ти да можам да пуштам нога низ маало.
Брзо оздравување Пеја, не заборавај Д3 и имуно буст, бидејќи можеш да имаш некои глупави афтер ефекти. :smirce:

Знаеш од кој си го фатил:)?

Sto terapija primase!?

Во Севердонија уште се дискутира за корона, а јас си мислев дека е минато свршено време.
Чек сеа ќе те оспорат дека тотално затворање како кај вас не е решението ;)
А барем 1 месец да има асален карантин гарантирам дека ќе паднат бројките под 50 на ден, само паметна раја е ова не може да седи затворена дома 1 месец, дружење, слави ова она, нели тоа им е и главна забелешка кога плукаат дека надвор од Севердонија немало живот и народот бил ладен.

ПОЛИЦИСКИ ЧАС ВО РЕГИОНОТ: Само Македонија и Бугарија се без ограничување на движењето
За 24 часа, меѓу соседните држави, во Бугарија имаше најголем број заразени, 3.945 случаи. Албанија најмалку, а Македонија е трета на листата.

јасно е како бел ден, кај нас се битни цигарите, алкохолот, кафеаните, коцкарниците...МОТОР на Економијата и БУџетот...
Слично е и со УРБАНАТА Мафија и загадувањето , пренаселеност на Скопје и празнење на селата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom