Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Што значи ова ?
Гасот R32 е оправдание за повисоки или пониски цени.
Овој модел е супериорен, бидејќи дава проектирани јачини и со еден и со друг работен гас.
Знам дека е за внатрешна само. Поентата е дека надворешната се менува, и тоа поевтино за R32.
Молам постручен од мене да ме демантира.

Прегледај го приврзокот 274466
Да не се лажеме,внатрешната може да работи и на р410 и на р32! Зависи само дали производителот ќе направи да биде компатибилна електрониката со надворешната.
Мултисплит на пример може да земеш внатрешна од кој и да било модел и да го спариш со таа надворешна! Фреонот ништо не мења оти притисоците се исти на експанзија во внатрешниот изменувач.
И да,во принцип климите требаше да бидат поефтини на р32,ама...
На крај се гледаат перформансите! Гасот е мање битен.

Koj model na Vivax go zema Aemi ?
Kako si zadovolen od klimata ??
Stavi Sliki od klimata vnatresnata nadvoresnata edinica i dalecinskoto.
Друже пред 2 години ми е монтирана aexi.Ептен слаба е затоа и пред некој ден ти пишав да не ги предлагаш моделите под aeri. 600 watt e минимумот.Лани зимото све на мах за да загрее
vivax-vivax-x-design-ac-system-381kw-acp-12ch35aexi-r32-slika_1496_843.jpeg

Outdoor unitSingle InverterRAS-16G2AVP-E
Indoor unitDAISEIKAI 8RAS-16G2KVP-E
1.05kg R410 фреон

1605297939808.png

1605298358527.png
Или на -10 тоа би било 3.73кв топлина со ~2.45 цоп :)
Компресор: DA150A1T-21F (Twin rotary type with DC-inverter variable speed control)

Spored tebe ubav koja e od vivax aeri i .?auji.?
Prijatel od Vivax najdobri modeli se ovie

A za korisnici koj ne sakaat klimi so greaci kako mene togas ovoj model

Jas pred da ja kupam TST se mislev pomegu Aemi modelot na Vivax i TST no sepak odluciv da ja zemam TST inaku sakav da ja zemev Haier Tundra Green ama bev knap so pari

Мене ова ми изгледа интересно како информација за споделување. Дали е точно, може некој да каже.
Фала.

Screenshot_2020-11-13-22-02-42-148_com.android.chrome.png

Outdoor unitSingle InverterRAS-16G2AVP-E
Indoor unitDAISEIKAI 8RAS-16G2KVP-E
1.05kg R410 фреон

Прегледај го приврзокот 274495

Прегледај го приврзокот 274498
Или на -10 тоа би било 3.73кв топлина со ~2.45 цоп :)
Компресор: DA150A1T-21F (Twin rotary type with DC-inverter variable speed control)
Ukratko rezultatot za cenata i kapacitetot e prodadeni 100:1 u korist na MitsuFh35.
Za 103w razlika da dades 106k i 65k za MitsuFh35 imase razlika koja od nebo se gledase.
Cenata treba da e 50 do 60k posto i prosla modata...a nikako 76k.
Tie toptan 5 ili 10 kompleta sto gi dovleckale od nekoj magacin sto od 2017 fakjaat prasina samo nekoj naiven moze da im gi kupi.

Ukratko rezultatot za cenata i kapacitetot e prodadeni 100:1 u korist na MitsuFh35.
Za 103w razlika da dades 106k i 65k za MitsuFh35 imase razlika koja od nebo se gledase.
Cenata treba da e 50 do 60k posto i prosla modata...a nikako 76k.
Tie toptan 5 ili 10 kompleta sto gi dovleckale od nekoj magacin sto od 2017 fakjaat prasina samo nekoj naiven moze da im gi kupi.
Velis ??? A ti kako expert za prodazba na galicki kolku treba da kosta galicka 3.5kw donesena bez freon so nabavna 70dolari. Zatoa i podnive po 15000popust i vrv so prasina 5prsta na kutiite i kasetni i kanalski.
Samo ajde jet vi rekol mora od se da se zeme pa puni kontejnerite. E sega placki i kamenja po Japonci, epa bate boli twin rottary Toshiba Japan so R32 i R410A po 1000euro e pa boli. Znam deka dusata ti place po toa zasto od sekogas si placel po Toshiba ama pustiot magacin sto ti e poln ne ti dava dobar zbor da pises. Taka da verglaj po forumov i napagaj ama akciite se i poveke od dobri

Dali nekoj znae dali na gree g tech pokazuva na vnatresnata koga pravi defrost, kaj mene ne pokazuva na niedna, dve imam.

Како нов корисник на Gree Gtech и воопшто почетник во користење на клима пред се за греење можам да кажам дека и јас истото го забележав во овај период кога и поинтезивно ја користам за греење ( по неколку саати сеуште не е оставена 24/7).
Климата кога ќе постигни зададена темп се гаси и не работи за да потоа пак се вклучи и пак почнува да дува.
Поискусните членови а и корисници баш на овој модел нека споделат мислење дали е ова ок ситуација или едноставно толку е капацитетот на Gree
Дали кога климата ти праи дефрост ти покажува симбол на внатрешната?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom