Најекономично греење и ладење

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
Daisekai 8 od 9 se razlikuva samo vo freonot I kompresorot,duri i osumkata ima pojak kompresor .Nadvoresnata e poteska .Pojak kompresor ima postarat.
Vo performasi nisto nezaostanuva.
Ubava prilika ,koj mozi da ja iskoristi.
I jas mojava Suzmi 16 na R 410 sum ja platil na vreemeto 63 000 pa pred tri godini istiot model se prodavase 50000.
Toa e sekade.So da prajme idemo dajlje.

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Што значи ова ?
Гасот R32 е оправдание за повисоки или пониски цени.
Овој модел е супериорен, бидејќи дава проектирани јачини и со еден и со друг работен гас.
Знам дека е за внатрешна само. Поентата е дека надворешната се менува, и тоа поевтино за R32.
Молам постручен од мене да ме демантира.

IMG_20201113_170318.jpg

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
1.000 zatoa sto doagaat od Kavadarci tamu im e magacinot i za Skopje za prodolzuvanje na garancijata e 1.000 denari plus vkluceno e hemisko cistenje vo cenata
Сериозно мислиш дека ќе ти пратат екипа од Кавадарци до Скопје за да ти прави хемиско чистење за 1000 денари?

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
1.000 zatoa sto doagaat od Kavadarci tamu im e magacinot i za Skopje za prodolzuvanje na garancijata e 1.000 denari plus vkluceno e hemisko cistenje vo cenata
На другарче исто вака му наплатиле 800 место 1000 и му објасниле дека сервисот вклучува монтажа на греачи поради очекувани ладни температури.провери каков греач ти ставиле и стави слика од него.:P

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Сериозно мислиш дека ќе ти пратат екипа од Кавадарци до Скопје за да ти прави хемиско чистење за 1000 денари?
Samo za "Lepotani" sto odrabotile za niv doagjaat za 1000ce...jasno e deka pravi reklama.
Prcni go kaj mu se slikite od perenjeto i toa "hemisko":D

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Што значи ова ?
Овој модел е супериорен, бидејќи дава проектирани јачини и со еден и со друг работен гас.
Знам дека е за внатрешна само. Поентата е дека надворешната се менува, и тоа поевтино за R32.

Прегледај го приврзокот 274466
Vnatresnata e ista za R32 i R410, kaj site.
Nekoi go pisuvaat oficijalno, nekoi ne. Nadvoresnata za ist model, na R32 e pomala, sto znaci deka treba da e poeftina.
Pomal kompresor, pootereten, nisto poveke.
Zatoa nekoi proizvoditeli, dileri, ja krijat celosnata specifikacija.

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Daisekai 8 od 9 se razlikuva samo vo freonot I kompresorot,duri i osumkata ima pojak kompresor .Nadvoresnata e poteska .Pojak kompresor ima postarat.
Vo performasi nisto nezaostanuva.
Ubava prilika ,koj mozi da ja iskoristi.
I jas mojava Suzmi 16 na R 410 sum ja platil na vreemeto 63 000 pa pred tri godini istiot model se prodavase 50000.
Toa e sekade.So da prajme idemo dajlje.
Ние нема што да прајме Енергија треба да стават реални цени:)
Еве Даисеикаи 9 13-ка во Хрватска е 71300ден.со вклучени 25% ддв кај нас е 78990 со 18% ддв

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391
Prijatel Klimi mk vo Skopje imaat samo izlozben salon a magacinot i sedisteto na firmata e vo Kavadarci taka da oni si doagaat od Kavadarci a imaat i monteri od Skopje i drugite gradovi niz Mk sto sorabotuvaat so niv denes tie sto dojdoa kaj mene za prodolzuvanje na garancijata bea od Klimi mk ekipa so nivno Vozilo si pisuvase na voziloto Klimi Mk.
Znaci naracki na klimi se pravi preku telefon klimite se dostavuvaat preku brza posta i taka se vrsi naplata za klimata ( sto e odlicno ) a izlozben salon imaat vo Capitol na 1-vi kat
Neznam zosto ti e cudno toa sto dosle od Kavadarci ima i skopski servisi sto odat da montiraat vo Veles Bitola Tetovo i drugi gradovi niz Mk
Автоматски споено мислење:

Samo za "Lepotani" sto odrabotile za niv doagjaat za 1000ce...jasno e deka pravi reklama.
Prcni go kaj mu se slikite od perenjeto i toa "hemisko":D
Da ti kazam bas dobro mi dojde hemiskovo cistenje i taka na leto planirsv da vikam servis za hemisko bidejki letoska kasno ja pustiv funkcijata X-Fan i mi mirisace kondenz kadickata vo vnatresnata edinica na vlaga no so prodolzuvanje na garancijata sledelo i hemisko taka da mi dojde ko kec na desetka zdravje na leto odma ke ja aktiviram X-Fan za da ja susi preostanatata vlaga i se nadevam nema da mirisa na vlaga od kondez kadickata vo vnatresnata edinica
Автоматски споено мислење:

На другарче исто вака му наплатиле 800 место 1000 и му објасниле дека сервисот вклучува монтажа на греачи поради очекувани ладни температури.провери каков греач ти ставиле и стави слика од него.:P
Greska si ako pokusaat greaci da mi stavaat na kloci ke gi isteram :pos: so tajfun ke gi oduvam od soba

Последно уредено:
Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Greska si ako pokusaat greaci da mi stavaat na kloci ke gi isteram :pos: so tajfun ke gi oduvam od soba
Се шалам.Иначе прав си за клими.мк ми монтираа vivax од Кавадарци беа дечките.и ептен беа професионални и со убава профи опрема беа.И wi-fi стикче поклон ми дадоа на 20.000 клима

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391
Се шалам.Иначе прав си за клими.мк ми монтираа vivax од Кавадарци беа дечките.и ептен беа професионални и со убава профи опрема беа.И wi-fi стикче поклон ми дадоа на 20.000 клима
Koj model na Vivax go zema Aemi ?
Kako si zadovolen od klimata ??
Stavi Sliki od klimata vnatresnata nadvoresnata edinica i dalecinskoto.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.823
Што значи ова ?

Прегледај го приврзокот 274466
Да не се лажеме,внатрешната може да работи и на р410 и на р32! Зависи само дали производителот ќе направи да биде компатибилна електрониката со надворешната.
Мултисплит на пример може да земеш внатрешна од кој и да било модел и да го спариш со таа надворешна! Фреонот ништо не мења оти притисоците се исти на експанзија во внатрешниот изменувач.
И да,во принцип климите требаше да бидат поефтини на р32,ама...
На крај се гледаат перформансите! Гасот е мање битен.

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Koj model na Vivax go zema Aemi ?
Kako si zadovolen od klimata ??
Stavi Sliki od klimata vnatresnata nadvoresnata edinica i dalecinskoto.
Друже пред 2 години ми е монтирана aexi.Ептен слаба е затоа и пред некој ден ти пишав да не ги предлагаш моделите под aeri. 600 watt e минимумот.Лани зимото све на мах за да загрее
vivax-vivax-x-design-ac-system-381kw-acp-12ch35aexi-r32-slika_1496_843.jpeg

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391

Kajgana Shop

На врв Bottom