Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Е, сега одлучи се, дали чупето што денеска и уклучуваше систем и печатеше резултати е сестра, администратор или доктор?

ahhh ti u bt si bil u bolnica... druze bidi sreken tamu supermen da raboti pak ke ima problemi.

Овие што стигаат до респиратор,сите умираат или има што преживеале?
Автоматски споено мислење:

За кај нас прашувам

za zal vo golema mera zavisi koj te leci i kolku znae da rakuva so respirator....

Ок човек е Било,чисто сумњам дека е Битолчанец

ne mislev loso, iako znam taka ke go sfatat nekoj... zborot mi bese deka toa e edna od bolnicite/mestata kade nisto ne e investirano so godini i se apla utepani i unazadeni vo odnos na skopje. dzabe muabetot so pozdrav koga i dvajcata se najverojatno vo pravo. toa vo bt tesko deka bi se slucilo vo sk za zal... ete i tebe isto ti pisav, zavisi koj te leci, ako znae da ti go namesti resperatorot, da te legne na stomak itn ima sansi... ako e nekoja sto ke ti ja lupne tubata u faca i ne ti kaze lezi na stomak inertno ke lezis na grb... i ke umres

Не сме нормални,дефинитивно

За кај нас прашувам
Механичко дишење, има колку што знам (може сум грешка) - еден, евентуално двајца, до сега.

едит: ok видов колку се

За кај нас прашувам
Механичко дишење, има колку што знам (може сум грешка) - еден, евентуално двајца, до сега.

Не сме нормални,дефинитивно

ete ti konfirmacija na toa sto ti pisav... na gob izgleda ima eden sto znae lol

Screenshot_20201113_112519_com.android.chrome.jpg

Шведска сме ја надминале во случаи на милион од дупла помалку тестирање на милион. А смртноста речиси иста...
Без овие Андора и Сан Марино кон најлошите 5 се доближуваме

А еве во Германија
Имаше еден србин, го зачекав на youtube пред некој месец кога беше актуелно ова со коронава т.е. на почеток.
Не знам дали беше доктор или не, кажуваше за некој случај во погранични места помеѓу Германија и Франција. Французите пуштиле околу 40 пациенти во Германско селце/град...

Германците ги приклучиле на респиратор и наместо на вообичаените 1.4 (не знам во што го мерат притисокот на тој апарат-респиратор) ги приклучиле на 1.0
И го прашува водителот што мисли колку преживеале?
ПРЕЖИВЕАЛЕ СИТЕ.

А таа и таквите информации ги нема по медиуми никаде, ниту кај нас.

Со постот не информирам за да насочам кон теорија на заговор или такво нешто туку се обидувам да помогнам. Земете информирајте се и околу тоа... ова е рекла-казала муабет НО вреди да се испита бидејќи старите викаат „5 пари е лекот“, а во суштина можно е да има логика ова со намалувањето на притисокот бидејќи како што србинот кажуваше се работи за крајно нарушување / воспаленост на слузокожата и тој проток на воздух од респираторот дополнително ја пара/кини истата. Затоа Германците го намалиле протокот и резултатот бил тој.

Колку е вистина и колку е така не знам, само информација која е слушната од youtube.

А, тек Кичево да заминев...

Хахаха, не сум 100%, ама тече Генимаалска крв во моите вени:ајнапиво:

kuti, bt za kicevo e vegas... da imas nova bolnica a da lecis od baraka u raspaganje e u najmala raka ludost.

mislam se razbravme, poentata e toa sto ti go zboris e u sustina taka vo 90% od drzavata ama zboris so skopsko medicinsko lice neznam sto tocno e topol i veruvam deka ima golema razlika vo standardite, opremata i personalot vo bolnicite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom