Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Пченични? Триците уствари се многу потценети.Јас поради проблеми со џигерот,само трици зобам ко теле,многу се полезни
,,,vsashnost toa e miks od pchenichni trici , ovesni pahuljici , semki od tikva , crno seme i brusnica,,,

,,chia_crno seme,,,
Семе од жалфија ))))) јасно,мене жалфијата жи е една од омилените намирници и зачини ))))
Никад не сум јадел вакви ствари))) али еве сега морам

,,chia_crno seme,,,
Не е исто чиа семе и црно семе, не знам од кај ти оваа идеја. Чиа семе ти е Salvia hispanica или Salvia columbariae, а црното семе е тоа што всушност нам ни е најпознато од арапскиот свет, поточно семе од Nigela sativa.

Ви завидувам на ентузијазмот што го имате, на сите, секоја пофалба.

Периодов ми е таков кај шо прам храна колку да јадам, стари слики во другата тема ќе клам од месецо шо беа instagramable, ама ова од денес - веган болоњезе и домашен сок од дунки.
IMG_20201112_133649_compress55.jpgIMG_20201112_133626_compress80.jpgIMG_20201112_133802 (1)_compress16.jpg
Да речиме дека татко ми уште верва дека јаде нешто со месо. Толку е успешно.

Budweiser so meze patriotizam :), mada ne spagam u taa klapa jas .....ali uraaa za nasite:)
Автоматски споено мислење:

Inaku od vcera , odmazdata e jadenje najdobro servirano toplo :) , vegetrijanski rucek pozdrav od mojata najubava polovina , pohovani maslinki , spanski zdenki vo sos od lebni troski i melen piper , i luti kompircinja , so sok od kalinka . Da bidam iskren ponudiv to cut out the middleman i da izblendiram se i da pustam niz solja, ama ......

Attachments

• IMG_20201112_173148.jpg
    IMG_20201112_173148.jpg
    1.017,5 KB · Прегледи: 33
  • IMG_20201110_105428.jpg
    IMG_20201110_105428.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 33
Budweiser so meze patriotizam :), mada ne spagam u taa klapa jas .....ali uraaa za nasite:)

Inaku od vcera , odmazdata e jadenje najdobro servirano toplo :) , vegetrijanski rucek pozdrav od mojata najubava polovina , pohovani maslinki , spanski zdenki vo sos od lebni troski i melen piper , i luti kompircinja , so sok od kalinka . Da bidam iskren ponudiv to cut out the middleman i da izblendiram se i da pustam niz solja, ama ......
Полека...не се станува од еднаш вегетаријанец, спор е тој процес.

Иначе прееска, седам ја на маса и јадам качамак додека 5 души околу мене цепат полнети пиперки со ориз и месо...моето омилено јадење у еден друг мој живот :D

@bosko_g зимај пиштолот од маса и да видиме дали нема да јаде месо :ROFLMAO::ROFLMAO:
Druze sum probal ama ma cudi nesto, u del od sekunda se pretvara od zmejceto od mulan , vo zmejot od motherfucking hobbit :vozbud: . I vikam zeno so te ranea pred da te zemam , mama od cernobil brasno da ne kipuvase :)

Иначе прееска, седам ја на маса и јадам качамак додека 5 души околу мене цепат полнети пиперки со ориз и месо...моето омилено јадење у еден друг мој живот :D
Toa e slabost i na mene i na nejze , i koga gi pravam moram da mageram so trista zacini za mene da mi lici na meso ..... I posle godini najdov idealen recept bratce , kupiv rerna so double flow heating , prvi sprat zemjodelski piperki , vtor sprat dinosaurski , meso oriz kompir soodnos 3:1 ;)

Јас не сум веггие али сведов конзумација на месо на минимум,и топ ми е.Прееска исто,3ца пукаат гулаш, ја хељда со павлака
20201112_181224.jpg
Многу многу боље се осеќам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom