Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Уште да се испечи. :3
IMG_20201113_151805_053.jpgIMG_20201113_152010_793.jpg
Во меѓувреме спржнав печурки и сладок компир. Напрајв и сос со тахини за врз тестото и компирот.
Автоматски споено мислење:

И готово. :3
IMG_20201113_155708_compress10.jpg
Овес праен во вода со белендирани урми и додаено соја млеко и малку јаболко и круша со цимет и мускантно оревче и насецкан орев.
IMG_20201113_153831_compress76.jpg
Лиснато полно со зеленчук ( морков, кромид, целер, спанаќ), со семки ( сончоглед) и со кафеава леќа завиткано во лиснато тесто и печено.
IMG_20201113_155641_compress50.jpg
Сладок компир со печурки, попрскани со вода од урми ( истата од овесо шо праев ја поделив) лажица тахини и пола цеден лимон. Го ставив во блендер и прскав со лајче.
IMG_20201113_153819_compress42.jpg
Јас последниот месец на неќење почнав да јадам омад, околу ова време така да то е се. И ај да не остани не спомнато, сок од морков и вода. Сок обично не пијам ама во последно сакам од дунка, портокал и морков.
 
Последно уредено:
Petok e posen den kaj mene doma , tuna konzerva bobce i salata , ama ytre .... Zamislete ja " Forever young " od AHA ama si ja peam " Forever fat " ;)
 

Attachments

  • IMG_20201113_200151.jpg
    IMG_20201113_200151.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 28
Кога вечерта слеано преминува во доручек )))) Cottage cheese fritters или сырники )))

0.450 cottage cheese/творог/пресна урда
0.160 шеќер
0.050 ванилин
0.080 semola/гриз
0.080 брашно
1 жучка

20201114_080933.jpg20201114_081321.jpg20201114_091946.jpg20201114_092002.jpg20201114_081915.jpg20201114_092109.jpg20201114_092148.jpg20201114_092222.jpg20201114_092238.jpg
 
@chef_cook ovie moze deep fry ili bolje se vo puter/maslo?
Па да во принцип може,во рестораните и така и ги прават во основно.Али за да ги правиш дипфрај мора прво да ги замрзнеш убаво и да ги пржиш замрзнати,дур да фатат боја,некаде 3-4 мин на 200C⁰ )))) па послем у загреана релна со конвекција на 180C⁰ 7минути.
Али јас сум противник,на фритеза,замрзнување продукти и cream и не практикувам воопшто.
Ако ги пржиш на elect.stove може путер у комбинација со масло 50/50%, али ако е на гас, не,ќе ти изгори путерот.
 

Кај нас многу потценето.. Јас го користам обавезно за пецива наместо сусам...
Само не го земај мелено, јас го земав такво од Веро, ама побргу оксидирало и џабе го јадеш. Барај го цели зрна и сомели го одма пред јадење.
 
Па да во принцип може,во рестораните и така и ги прават во основно.Али за да ги правиш дипфрај мора прво да ги замрзнеш убаво и да ги пржиш замрзнати,дур да фатат боја,некаде 3-4 мин на 200C⁰ )))) па послем у загреана релна со конвекција на 180C⁰ 7минути.
Али јас сум противник,на фритеза,замрзнување продукти и cream и не практикувам воопшто.
Ако ги пржиш на elect.stove може путер у комбинација со масло 50/50%, али ако е на гас, не,ќе ти изгори путерот.
thanks mate, deep fry mi e najbolja kombinacija, ne shtedam na maslo edna upotreba i ide vo recycle bin, ke probam pa ke informiram, sega pecham shtrudla so jagoda, cresha i malinka vo kombinacija pa ke vidam shto ke ispadne lol
 
Една чинија ми е буквално чинија од leftovers од вчера и само печурки припрајв. Друго се од денес.
IMG_20201114_135811_compress13.jpgIMG_20201114_135823_compress46.jpgIMG_20201114_135832_compress20.jpg
PB and jelly сендвич е супер ама палачинка е многу подобро. :vozbud:
Искрено не планирав да сликам пак за палачинка и салата ама многу сакам кога си спарвам чинии и си редам. Ќеф е во прашање. :х
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom