Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Неговите на другар живеат во помал град и никако не можеше да ги убеди да бидат посериозни со коронава. Татко му имаше температура цела недела, мајка му малку кашлала, ама не се тестираа. Ги напна да одат барем да направат други проверки. Мајка му од состојба на "не е ништо лошо", резултатите и се сатурација на кислород под 90, седиментација на крвта над 70, CRP над 70, димерите 1500. Како ќе се одвива ситуацијата, господ знае.
Значи кога викаме нагло се влошила ситуацијата, тоа можеби тлее подолго време без да покаже потешки симптоми. Гнасен вирус...

Чепреганов вчера спомна дека овој вирус на ниеден начин не е природно "створен" со оглед на градбата (се повикува и на двајца нобеловци). Затоа веројатно и такви ненадејни реакции на рушење на имун систем, плуќа, згрутчување и што уште не...и тоа не кај сите, рандом.

Починал и дедото на двете починати момчиња од Кавадарци.
Али нема врска сигурно е случајност, висруов е фејк и не се умира од него туку Сорос и Гејтс само сакаат да ни ја ограничат слободата... нема потреба од мерки а треба и еден асален протест против маските да направиме.

Кој витамини што можат да се најдат низ нашиве аптеки би ги препорачала ти лично како заштита периодов?
За заштита периодов, кај здрави млади луѓе јас препорачувам внесување витамини преку храна.

Јас лично, ништо не пијам, освен што појачав лимони, портокали и други цитрусни овошја (Витамин Ц).
Витамин Д мерев скоро и само од сонцето ми беше, 65, 15 ng/ml, што е одлично и нема потреба за ништо плус!

Селен - јаткасти плодови, посебно бразилски ореви.

Не бе дежурниов трол Бериша , разбира од се, треба маски да се носат, многу се корисни.;)
Овој мојот др. Стив, повеќе работи со М16, нож, жица, но сепак е доктор по психологија, бивш ЦРУ психолог, профилирал неколку американски претседатели, после 33' има точно и за маските, истото го кажува др. Вело Марковски, истото и јас го зборувам, без да сум доктор. Секој решава дали да верува на Бериша и целата таа трол багра SanIker, Beric Dondarrion, teneke...
Мене не ми е битно толку маска да се носи и да се почитуваат правила, колку што ми е битно државава да почне да ги гони игнорантните кретени кои шират дезинформации за вирусов и со тоа ја загрозуваат општата здравствена безбедност.
Автоматски споено мислење:

И пред короната никад не ми биле јасни типови кои излегуваат у друштво или било каде, поднастинати (како што викаат) или грипосани, свеедно. Стварно не ги контам. Многу има такви и најверојатно многу такви и ќе го прочитаат ова. Пушите кур, сите вие, заедно со тетките кои мислат дека побрзо ќе дојдат на ред ако ми се залепат до гз позади.

Последно уредено:
Починал и дедото на двете починати момчиња од Кавадарци.
Али нема врска сигурно е случајност, висруов е фејк и не се умира од него туку Сорос и Гејтс само сакаат да ни ја ограничат слободата... нема потреба од мерки а треба и еден асален протест против маските да направиме.

Двајцата браќа имале апластична анемија, што е сериозно претходно заболување, велат лекарите.

Бог да ги прости Марјан и Горан Ѓерѓеви, и дедо им!
Бог да ја прости и мајка им 2015 починала од свински грип!
Прашањето е зашто 2015 поради свинскиот грип не не заклучуваа сите по дома, силуваа да носиме маски?
Апластична анемија не простува, секој ден може да ти е последен. Нека да дадат список на сите починати со Апластична анемија за последните 20 години. Нешто и за мајка им не најдов вест од 2015 во весник, порано не се броеле, сега им треба повод за маски и карантин.
Целата новинарска и останата трол банда, како бесни само се молат да најдат уште некој починат од 'страшниот' COVID, коку помлад, толку по радосни се, како некакви лешинари дежурат пред гробишта, мртвачница.
Баш ми беше мерак и јас да фатам COVID, лично да го потврдам моето убедување, така или иначе не ме фати, иако тројца колеги се со COVID.
Бутур, ништо не им е, си одмараат, уште десет дена и се враќаат на работа. Стварно толку нежни, женствени, уплашени луѓе на форумов, едино ако стварно не се такви од ЛГБТ општеството. :sekcza::sekcza:

Preventivno, za domasna upotrebva? Seriozno ova?
Супозитории дијазепам до пред година-две беше на листата на ФЗОМ за препишување од кај матичен лекар, но со препорака од педијатар.
Во моментов се тргнати од листа.

Мене не ми е битно толку маска да се носи и да се почитуваат правила, колку што ми е битно државава да почне да ги гони игнорантните кретени кои шират дезинформации за вирусов и со тоа ја загрозуваат општата здравствена безбедност.

И пред короната никад не ми биле јасни типови кои излегуваат у друштво или било каде, поднастинати (како што викаат) или грипосани, свеедно. Стварно не ги контам. Многу има такви и најверојатно многу такви и ќе го прочитаат ова. Пушите кур, сите вие.
Баш затоа се потребни строги мерки и лок даун, неможеш во ваква ситуација да се потпреш на свест и совест на народот. Постојните т.н. мерки и апели нема да помогнат ама баш ништо. Тоа е исто како и плаќањето на даноците да го оставиш на свест и совест на граѓаните, да оставиш на доброволна база секој да си ги плаќа даноците и да апелираш на свест и совест оти даноците треба да се платат за доброто на сите....

2015-та бачето некој го закључуел дома и го терал да носи маска.
Ова треба социјалните работници да го знаат.

Баш затоа се потребни строги мерки и лок даун, неможеш во ваква ситуација да се потпреш на свест и совест на народот. Постојните т.н. мерки и апели нема да помогнат ама баш ништо. Тоа е исто како и плаќањето на даноците да го оставиш на свест и совест на граѓаните, да оставиш на доброволна база секој да си ги плаќа даноците и да апелираш на свест и совест оти даноците треба да се платат за доброто на сите....
Може тоа и функционира. У некои средини, кои се инверзија на нашава.
Кај нас, не само што не треба да се потпираат на лична свест, туку треба да лажат и да зборат дека е пострашно отколку што е и да воведуваат небулозни мерки, како маска на отворено, за амебиве со два грама мозок, нешто барем да поштуваат.

Денес на Партизанска глеам 56 аутобус у кој барем тројца имаше без маски. Оноа лабаво и седат до прозор и си стискаат на дигитрон некаков у рука. (или можда телефони им се тоа)

Последно уредено:

Може тоа и функционира. У некои средини, кои се инверзија на нашава.
Кај нас, не само што не треба да се потпираат на лична свест, туку треба да лажат и да зборат дека е пострашно отколку што е и да воведуваат небулозни мерки, како маска на отворено, за амебиве со два грама мозок, нешто барем да поштуваат.

Денес на Партизанска глеам 56 аутобус у кој барем тројца имаше без маски. Оноа лабаво и седат до прозор и си стискаат на дигитрон некаков у рука. (или можда телефони им се тоа)
Тоа е нивото на совеста овде. Но да имаме во предвид дека има и луѓе кои од здравствени причини неможат да носат маски. Мислам некои астматичари или слични некои...

Тоа е нивото на совеста овде. Но да имаме во предвид дека има и луѓе кои од здравствени причини неможат да носат маски. Мислам некои астматичари или слични некои...
Фала Богу дека ако има релевантна причина не треба да носат.
А ако целиш на овие у 56-ка, тогаш да ти кажам дека сите тие имаа маска под брада.

У превод, ако сакате нашиов здравствен систем да ве третира, да знаете дека од сега тоа ќе го прават пубертетлии од Студеничани и Сарај. Зато боље седете си дома лечите се, ако имате некој проблем.
(на крај од месец парите за здравство секако ќе ви ги собереме, да не има некој дилема)

Последно уредено:
Ваква ќе прими Бачето, од Бил Геј лично :D

Отвараат стари одделенија за д ги направат ковид одделенија а персонал нема...Ќе ги вклучеле и средношколците од медицинско училиште.
На конкурс за медицински сестри се бараа 30 а беа пријавени само 54 сестри...нема веке ни незапослени сестри...оти како е ситуацијава, 300 треба да примат....а тие 30 се договорки веќе долго време.....Бруки за Фулипче, бруки.....конкурс за лекари а нема никој пријавен....Бруки:(...остана државава без кадар/

Големи либерали сте вие, само вие сакате да имате монопол над вистината.:drk:
Добро е што засега сеуште имаме право на свое мислење, да цитираме други доктори, тоа не е дезинформација а лично убедување.

И пред короната никад не ми биле јасни типови кои излегуваат у друштво или било каде, поднастинати (како што викаат) или грипосани, свеедно. Стварно не ги контам. Многу има такви и најверојатно многу такви и ќе го прочитаат ова. Пушите кур, сите вие, заедно со тетките кои мислат дека побрзо ќе дојдат на ред ако ми се залепат до гз позади.
Така или иначе грипот треба да помине, немало потреба да го тегнеш три месеца, кога може за месец да премине цела држава. Онаа рекламата со моторната санка, човекот болен, пие чај со тоа прашокот и оди на работа или дискотека. Од увек тоа било нормално, ако секој зема 3 месеца болничен за грип А, Б, Рино вирус, Ковид, кој ќе работел тогаш? Скоро никој мој колега, и јас не сум користел,

"не не заклучуваа" , неможам да го преведам на албански, мислам двојна негација се викаше.

И порано било така, имало закон и ако го прекршиш жив те палат на клада. И тогаш имало луѓе што свесно по убедување не го почитувале законот. Пример, Џордано Бруно, Галилео Галилеј, не се согласуваат дека замјта е рамна плоча, шират дезинформација и Бруно го палат на клада, Галилео ги прифатил маските и не го запалиле .
Има разлика меѓу роб и слободен човек, ти сам решаваш. Државата има некакви правила, има и казни за нарушување на тие правила, тоа е лично твое, дали да почитуваш тие правила иле не. Си знаеш казна за без маска е толку евра, сакаш носиш маска, сакаш се тужиш со COVID инквизицијата или плаќаш.
Во иднина очекувам казната за шетање без маска да е затвор или палење на клада. Секој лично решава, дали тој закон е правилен и да го почитува или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom