Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Антибиотик увек во комбинација со пробиотик!

Па не е само да се лупне од ракав дека докторот требало да си ја искине дипломата. Тој доктор студирал шест години медицина и е доволно комепетентен за да лекува луѓе.
Да, точно е. Кај фебрилни конвулзии, кај мали дечиња се дава диазепам.

Preventivno, za domasna upotrebva? Seriozno ova?

Не само како пушач. Со вака загаден воздух и непушачи се со голем ризик. Уште се споредуваме со Швецка и Словениа, било која од северозападна Европа :)

Последно уредено:
Не дека пуши. Со вака загаден воздух и непушачи се со голем ризик. Па уште се споредуваме со Швецка и Словениа, било која од северозападна Европа :)
Со вишоков дози ќе си купел еден прочистувач на воздух :D
Автоматски споено мислење:

Е ова е супер мерка, мислам како допуна треба да се стави и забрана за јадење на јавни места. За пиење немора, можеш цевче да бутнеш низ маската некако

Последно уредено:
Штo чoвек ке бев,пoкрaј хрaнaтa,цигaрите и кaфињaтa сегa стaнaв екстремен и зa oвие витaминиве и суплементите.Тренутнo пијaм витaмин д 10.000 iu, мaгнезиум 3750 mg, цинк 25mg,витaмин ц 4 gr и витaмин b1,b6,b12 истo некoи висoки дoзи.Не ме убијa кaфињaтa и цигaрите,бaш дa видaм витaминиве штo ке ми нaпрaвaт.
Тоа што не те прави посилен, ќе те убие.

Витаминот Д ти е преголема доза и не би ти препорачал да се заебаваш со него, покрај некои нуспојави како гадење и нагони за повраќање и болки во коските и мускулите, позагриживачки е формирање на калцификати. Макс до 4000 и.е., ако дозата е 10 000 пиј ја секој втор ден на пример.

Цинкот исто, максимум 15 mg дневно.

Гледај секој витамин да ти биде до максимална горна препорачана граница. Е сеа, 4 гр витамин Ц нема да ти наштетат, затоа што тој е хидросолубилен витамин, што значи дека се раствара во вода и вишокот се исфрла, ама па може да ти предизвика дијареа.

Сериозно. Колку што знам живееш и работиш во Германија, но тука чепчиња со диазепам како од шала препишуваат за исклучително високи фебрилни состојби кај бебиња кои не можат да се спуштат со ништо, и да, во домашни услови, и ги продаваат во аптека. И мене ова ми било многу чудно.

Последно уредено:
Ако детето имало фебрилни конвулзии еднаш во животот, шансите дека ќе има повторно се големи. Фрбрилноста се третира исто како и кај секое друго фебрилно дете (парацетамол или ибупрофен, ладни облоги), но родителот мора да има дома диазепам во форма на супозитории (чепче). И мора да се обучи како да ги препознава истите и кога треба да даде диазепам.

Штo чoвек ке бев,пoкрaј хрaнaтa,цигaрите и кaфињaтa сегa стaнaв екстремен и зa oвие витaминиве и суплементите.Тренутнo пијaм витaмин д 10.000 iu, мaгнезиум 3750 mg, цинк 25mg,витaмин ц 4 gr и витaмин b1,b6,b12 истo некoи висoки дoзи.Не ме убијa кaфињaтa и цигaрите,бaш дa видaм витaминиве штo ке ми нaпрaвaт.
Не претерувај со толку витамин Д, да не имаш мака после со бубрежни камења. Витамин Д прво треба да се измери во крв, а потоа во зависност од вредноста да се суплементира, ако има потреба.

Витамин Ц кај возрасни, 500 - 1000мг дневно. Вишокот се исфрла преку урина, ама повеќе може да ти предизвика дијареа, па и до дехидратација да дојде.

И витамините во високи и неконтролирани дози може да бидат отров за организмот. Не претерувај и не на своја рака, консултирај се со лекар!

Последно уредено од модератор:
И витамините во високи и неконтролирани дози може да бидат отров за организмот. Не претерувај и не на своја рака, консултирај се со лекар!
Кој витамини што можат да се најдат низ нашиве аптеки би ги препорачала ти лично како заштита периодов?

Алекс Џонс со ЦРУ агентот др. Стив Печеник, од 33 минута има многу интересна објаснување за COVID, како Мусолини, Хитлер дошле на власт?
Создаваш Страв, го манипулираш стравот, ти ги 'спасуваш' од вирусот. Маската е знак на согласност со нив.

Бајден многу продава COVID страв, ако дојде на власт маските ќе се задолжителни насекаде во САД, а понатака и во цел свет.
COVID е идеологија, психолошка операција, метод, етапа кон Нов Светски Ред. Нема потреба да си ЦРУ агент за психолошки операции, за да ти е јасно сето тоа.

Сектава работи здраво. После 8 сата тубата го банира видеото.
"Нешто са много нервозни."
давам линк на алтернативен сајт

https://79days.news/watch?id=5fac767eb0ba022e63f6a2a0

Последно уредено:
Moже маската да е знак на согласност со дип стејт и орудие за воспоставување страв и евентуално NWO, ама па, од друга страна, сега не штити од КОВИД-19 и спречува негово ширење. Ја мислам сеа за сеа, да попуштиме и да ја носиме, па после ќе ги баталиме.

Е ова е супер мерка, мислам како допуна треба да се стави и забрана за јадење на јавни места. За пиење немора, можеш цевче да бутнеш низ маската некако
НЕ МОЗЕ кај нас, ние сме држава на Тутунската мафија, БАЗИРАНА на пушокурење....со години им држеа предавања да одгледуваат други култури, ама си сакаат БРЗА ПАРА и субвенции...
А посебна прикаска е дека контрираме на ЕУ со ориенталниот тутун кој праи поголема зависност на пушачите...Во Турција мислам уште поодамно имаше и некој европски стимулации да се намали садење на Тутун, исто и за Афион..

Но има и друго

Д-р Вело Марковски објаснува зошто е штeтнo да се носи маска на отворено

сега не штити од КОВИД-19 и спречува негово ширење.
имаш бројки да покажеш или само за шќиптарите кога беше муабетот, се расрфлаше со нецелосни бројки и тврдеше дека се факти, иако знаеше дека не ти се целосни.
Кога не беше законски да се носи, бројките беа двоцифрени, откако наметнаа, полетаа, ама штом кажувате дека спречува, мора да е така.
Опасна школа си ти (слушај ме што ти зборувам, не ме глеј што правам) (y)

Врска вакцината против Бетмен:

Estimated Study Start Date: August 17, 2020
Estimated Primary Completion Date*: December 2, 2020
Estimated Study Completion Date: October 5, 2022 :confused:
*date when all volunteers have been recruited onto the trial.

1: To estimate the efficacy of 2 IM doses of AZD1222 compared to placebo for the prevention of COVID-19 in adults ≥ 18 years of age [Time Frame: 1 year]
A binary response, whereby a participant is defined as a COVID-19 case if their first case of SARS-CoV-2 RT-PCR-positive symptomatic illness occurs ≥ 15 days post-second dose of the study intervention. Otherwise, a participant is not defined as a COVID-19 case.

Значи: a positive SARS-Cov-2 RT-PCR test is not sufficient to define someone as having been infected with the virus – they must also have symptoms :anco:

William A. Haseltine
, "небитен" е овој, Караџоски е тој што треба да го слушаме:

These trials seem designed to prove their vaccines work, even if the measured effects are minimal.
"These [vaccine] protocols do not emphasize the most important ramifications of COVID-19 that people are most interested in preventing: overall infection, hospitalization, and death."

[The COVID-19 vaccine trials are only looking to see if these vaccines reduce symptoms that may be as mild as cough and headache. They are NOT requiring that the vaccines reduce the risk of infection, hospitalization, or death.]
"It boggles the mind and defies common sense that the National Institute of Health, the Center for Disease Control, the National Institute of Allergy and Infectious Disease, and the rest would consider the approval of a vaccine that would be distributed to hundreds of millions on such slender threads of success."

А бе колегава маска од лице не извади, ненормално пазење со целата фамилија, дистанци, хигиена... отворено ми збореше вика „мене може ме сметаат за ненормален, со никој не се гледам, децава не ги пуштам надвор...“ 5 месеци пролетово-летово беа во друг град во викендица... и еве го позитивен, кашла и главоболки и мала температура качува повремено.

Не бе дежурниов трол Бериша , разбира од се, треба маски да се носат, многу се корисни.;)
Овој мојот др. Стив, повеќе работи со М16, нож, жица, но сепак е доктор по психологија, бивш ЦРУ психолог, профилирал неколку американски претседатели, после 33' има точно и за маските, истото го кажува др. Вело Марковски, истото и јас го зборувам, без да сум доктор. Секој решава дали да верува на Бериша и целата таа трол багра SanIker, Beric Dondarrion, teneke...

А бе колегава маска од лице не извади, ненормално пазење со целата фамилија, дистанци, хигиена... отворено ми збореше вика „мене може ме сметаат за ненормален, со никој не се гледам, децава не ги пуштам надвор...“ 5 месеци пролетово-летово беа во друг град во викендица... и еве го позитивен, кашла и главоболки и мала температура качува повремено.
Абе да. Исто како на алгоритамот,со кого имаше контакт последните дeнови " со никој "

Не бе дежурниов трол Бериша , разбира од се, треба маски да се носат, многу се корисни.;)
Овој мојот др. Стив, повеќе работи со М16, нож, жица, но сепак е доктор по психологија, бивш ЦРУ психолог, профилирал неколку американски претседатели, после 33' има точно и за маските, истото го кажува др. Вело Марковски, истото и јас го зборувам, без да сум доктор. Секој решава дали да верува на Бериша и целата таа трол багра SanIker, Beric Dondarrion, teneke...
На скопскиов карцином од воздух маска итекако е полезна - нормално соодветна со филтер а не памучните крпчиња од Стружанка, налет корона, тоа е банално во однос на тоа што дишеме деновиве.

Вело го изгуби кредибилитетот со неколку промашени тези и вмешување во политиката, така да никој нормален не би требало да го зема во предвид тоа што он го збори.

На скопскиов карцином од воздух маска итекако е полезна - нормално соодветна со филтер а не памучните крпчиња од Стружанка, налет корона, тоа е банално во однос на тоа што дишеме деновиве.

Вело го изгуби кредибилитетот со неколку промашени тези и вмешување во политиката, така да никој нормален не би требало да го зема во предвид тоа што он го збори.
не ми треба мислење ни од Вело ни од никој...секој сам си чувствува... ако имаш ринит хроничен или здебелена носна слузница, а нормално дишеш на нос , маската е голем ПРОБЛЕМ.. а посебно е лошо кога ќе видам дете, еве првачиња, па трча со маска....

ete go... lažnata sigurnost na maskata...
https://libertas.mk/d-r-gru-ichi-no...ifSUiY_IZbe_ncy26MiKrwbhzjyVhb9iAA2CIhneREDdQ

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom