Најекономично греење и ладење

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Му работело подолго на макс, и на ауто фан, му се здржал топлиот воздух највеќе кај В.Е.

"" A na takov eksperiment so gree stavena na 30c auto fan ,vcera okolu 21h do 24h so prosek od 870w na cas tie 3casa ,na izduv 61-66c ,so vlezna 37c ,bidejki povlekuvase maks 1020w na momenti. ""
Ако му се здржал топлиот воздух највеќе кај В.Е Климата неможе да работи,бидејќи тамо горе во В.Е се наоѓа сензорот за собна температура.
Ако горе било 37ц.собна температура колку била? 30ц?

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
И конечно Единаесто Светско Чудо во Македонија- Грее со G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A со издув од 61-66ц. усис 37ц. просек потрошувачка 870w.
:cuc:
Niti prodavam klimi ni imam bilo kakva dobivka od toa ,no fakt deka pred gree klimata imas zezok vozduh i miris cuvstvo na zestina ,e sega jas taka eksperimentalno so eden najevtin merac od ali tolku ,no zosto ako eve nee tocno ne meri isto taka pred vivaxot gresno visoka temperatura?Za ova morav od 22 da krenam na 24 .Nikogas od vivaksot ne sum go imal toa cuvstvo na zezstina toplina ,niti pred 9godini koga ja kupiv(44K mislam bese)plus montaza da recime e veke stara sega,dosega eden defekt motor od vnatresen fan .
Probav da prikacam video neuspesno ,taptalk ne poddrzuva mp4

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.721
Поени од реакции
4.103
Ако му се здржал топлиот воздух највеќе кај В.Е Климата неможе да работи,бидејќи тамо горе во В.Е се наоѓа сензорот за собна температура.
da nee greska usisot dane bil 27, nee mozno da e 37 usis , na 30/31 usis ke iskuci*

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Da sobna 30c , na dalecinsko i feel ukluceno na 60tina cm visina ,normalno vakva temperatura e nenormalna ama nikoj nemase vnatre toa vreme.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Niti prodavam klimi ni imam bilo kakva dobivka od toa ,no fakt deka pred gree klimata imas zezok vozduh i miris cuvstvo na zestina ,e sega jas taka eksperimentalno so eden najevtin merac od ali tolku ,no zosto ako eve nee tocno ne meri isto taka pred vivaxot gresno visoka temperatura?Za ova morav od 22 da krenam na 24 .Nikogas od vivaksot ne sum go imal toa cuvstvo na zezstina toplina ,niti pred 9godini koga ja kupiv(44K mislam bese)plus montaza da recime e veke stara sega,dosega eden defekt motor od vnatresen fan .

G-tech ako si ja zemal za 29990, koga bese na akcija, si napravil zdelka na godinata.
Klimata e perfektno.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992

Видевце можеш да прикачиш на Youtube или streamable.com ако е помалечко и да го споделиш само линкот тука.

Не знам некој да споделил издув над 60С до сега....
А иначе ова температура 61С што се гледа на сликиве што си ги споделил или дури 66С што кажуваш може да е директно на изменувачот во внатрешната ако си го погодил со ласерскиот мерач кој не мери температура на воздухот туку температура на површината во која фокусираш....
Таа температура не може да се споредува со другите мерачи со сонди кои мерат баш температура на издувот поставени на една педа или најблиску што може до изменувачот.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Видевце можеш да прикачиш на Youtube или streamable.com ако е помалечко и да го споделиш само линкот тука.

А иначе ова температура 61С што се гледа на сликиве што си ги споделил или дури 66С што кажуваш може да е директно на изменувачот во внатрешната ако си го погодил со ласерскиот мерач кој не мери температура на воздухот туку температура на површината во која фокусираш....
Таа температура не може да се споредува со другите мерачи со сонди кои мерат баш температура на издувот поставени на една педа или најблиску што може до изменувачот.
Kako I da merel razlikata so drugata klima e drasticna.

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
G-tech ako si ja zemal za 29990, koga bese na akcija, si napravil zdelka na godinata.
Klimata e perfektno.
Da togas dve kupiv i nezgresiv ,a vivax mi bese isklucena od predvid bidejki nikogas nemase dadeno toplina vo odnos na nekoj model inverter gree od drugar moj sto go kupi lanska zima od firma izvaden od kancelarija zaradi preselba vo nov objekt ,kade montiraa novi ,inveterot bese star 5godini kako poloven 3.5ka i lani zimata ja isfrli termoakumulacionata pecka se greese na klimata i pozadovolen od klimata prema peckata.

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132

Mozebi da e taka no sekako imam probano na vivaksot da meram i kako i da e nikogas ni priblizna temperatura na nego ,pa i sum probal so lice da zastanam na 10cm na izduv pred vivaksot i niti takva toplina a i slobodno se stoi pred neze ,za razlika od ova pred gree zastanuvam so lice na 10cm ne se stoi zezi ,i pak ke recam zosto istiot merac ne me lazi taka na vivaksot .

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
И конечно Единаесто Светско Чудо во Македонија- Грее со G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A со издув од 61-66ц. усис 37ц. просек потрошувачка 870w.
:cuc:
Изгледа G во G-Tech ја означува енергетската класа. Тие а++++ што ги рекламираат фатиле магла.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Mozebi da e taka no sekako imam probano na vivaksot da meram i kako i da e nikogas ni priblizna temperatura na nego ,pa i sum probal so lice da zastanam na 10cm na izduv pred vivaksot i niti takva toplina a i slobodno se stoi pred neze ,za razlika od ova pred gree zastanuvam so lice na 10cm ne se stoi zezi ,i pak ke recam zosto istiot merac ne me lazi taka na vivaksot .

Batali, mnogu seirdzii ima tuka.
Bitno da si zadovolen i si go spodelil.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Kako I da merel razlikata so drugata klima e drasticna.
Сепак споредува клима стара 9 години со нова клима.... технологијата сигурно напреднала но и многу сумњам во исправноста на старата.
Според мене било која инвертер клима произведена во последниве години (3-5) би требало да ја достига таа температура на изменувачот....
Разликите би биле со која енергетска ефикасност би го постигнале тоа....

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381

ДА ДА Друже не си ти продавач :)Амаа Грее го фалиш а Вивакс го Кудиш иако Виваксот нема врска со Муабетов
Таков мерач имам и јас и знам добро дека кога тој Мерач ќе се пометка на издув можеш да извадиш колку сакаш
Еве Доказ со мојот Мерач
124978955_1102497440206762_8271988039452572303_n.jpg 125165471_358799058744852_804007657622487385_n.jpg
Иако во Реалност климата ми работи со 41ц.
20201111_173551.jpg

Затоа друг пат не сликај слики туку направи видео со други мерачиња, и ако не лажиш да Одиме да го Објавиме Единаесетото Светско Чудо:)

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Сепак споредува клима стара 9 години со нова клима.... технологијата сигурно напреднала но и многу сумњам во исправноста на старата.
Според мене било која инвертер клима произведена во последниве години (3-5) би требало да ја достига таа температура на изменувачот....
Mojata vivaks od nova do den denes raboti taka . Nova vivaks 5.5ka kaj drugar namestena pred mesec dena istata temperatura so mojava na izduv ista potrosuvacka na isti 670w isklucuva odi off , znaci nee do starosta ,i novava po 9 godini go ima istoto dalecinsko samo sto sega nema magneten drzac za na zid .

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Lugeto za greenje baraat temperatura na izduv seriozena.
So 35-40 nisto.

Kajgana Shop

На врв Bottom