Corvus
Latrodectus
Можеби у Југославија, кога ти си бил у цутот на младоста а грото од нас не постоеле.Тоа не е можно.
само хиљаду пута го давале на телевизија
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби у Југославија, кога ти си бил у цутот на младоста а грото од нас не постоеле.Тоа не е можно.
само хиљаду пута го давале на телевизија
G-tech e super klima, prostorot e mal za nea, nema kako da modulira.Ја користам на греење околу 25 дена,имам мерач купен од анхоч и досега не сум забележал да работи под 500 в, кога ќе постигне одржува на околу 520 вати.
Ја користам во соба од околу 20 м2 можеби е прејака за собата?
Автоматски споено мислење:
IFeel функцијата не ја имам користено воопшто. Инаку тоа ако се надворешните темп. високи е нормално да се пали и гаси???
Тоа значи дека такви ѝ се карактеристиките. И да е прејака за просторот треба да спушти до својата најниска модулација, потоа да исклучи.Ја користам на греење околу 25 дена,имам мерач купен од анхоч и досега не сум забележал да работи под 500 в, кога ќе постигне одржува на околу 520 вати.
Стварно сте ми чудни со овие модулации и работа на 100,200 вати?! Па на таков минимум може едвај млак да неречам ладен воздух да дува! Па уште и ви сметало што гасела климата?! Ваууу голем к**!
Еден тон народ сеуште обични имаат и никој да се пожали што гасела климата. Многу свилени генерации сте вие на инвертер директно што отидовте...

Ја користам на греење околу 25 дена,имам мерач купен од анхоч и досега не сум забележал да работи под 500 в, кога ќе постигне одржува на околу 520 вати.
Автоматски споено мислење:
Зависи и од изолацијата- топлинските загуби. Ама ние немаме вистинско Зимо, овој месец. По теорија и на 20м2 треба да не гаси, освен ако ти е изолацијата врвна. Види во документацијата колку најниско треба да работи. И пак ќе ги прашам сите. Зошто ретко која клима работи - модулира по фабричкиот минимум.
Инаку, ако затоплува и на -10 па и на -12 , ако добро ја одржува зададената температура, зошто ви е толкав проблем, што " пали- гаси ". Врвните клими коштаат скоро дупло.
Истото го кажа и Корвус. Која е потребата да се повторуваш?Да, во 1990 кога ти си имал 20 а ние сме почнале да се раѓаме.
Абе твојава е уште бела и чиста, мојава е више жутаЕдино ти останува да го активириш и копчето QUIET , тој уште малку го намалува звукот.
Можно е и да е прљава внатрешната, филтри - турбина, па ти прави поголем шум неголи што треба. Мене ова навистина не ми смета.
Слушај паталци, не слушај гаталци. Гаталците додека да ти увалат клима се умилкуваат и лажат, потоа корисниците се криви. Те предимензионирана, те корисникот инсистирал како да се монтира, па лошо монтирана. Безобразно лажат.Ја користам на греење околу 25 дена,имам мерач купен од анхоч и досега не сум забележал да работи под 500 в, кога ќе постигне одржува на околу 520 вати.
Се сложувам, и просторот е битен.... во ептен мал простор брзо ќе постигнува температура и често ќе гаси...G-tech e super klima, prostorot e mal za nea, nema kako da modulira.
Pogledni ja vnatresnata kolkava e, toj prostor e minijatura za nea.
Nadvoresnata temperatura samo I dozvoluva uste pobrzo da stigne do za dadena temperatura, plus I bez I feel.
That's more like it!Тоа значи дека такви ѝ се карактеристиките. И да е прејака за просторот треба да спушти до својата најниска модулација, потоа да исклучи.
Затоа што се рекламираат како инвертери, а тие изгледа се инвертери само на -7С..... изнад тоа се понашаат како он-офф.Стварно сте ми чудни со овие модулации и работа на 100,200 вати?! Па на таков минимум може едвај млак да неречам ладен воздух да дува! Па уште и ви сметало што гасела климата?! Ваууу голем к**!
Еден тон народ сеуште обични имаат и никој да се пожали што гасела климата. Многу свилени генерации сте вие на инвертер директно што отидовте...
Тоа е повеќе направено од муабети по форуми што ги ширеа некои ликови претходниве години. Инаку одамна е установено дека околу 280-350в и тоа на хиперинвертери е доволно за да не се чувствува ладен провев. Кај оние со помала ефикасност сигурно е и пропорционално повеќе од тоа.Стварно сте ми чудни со овие модулации и работа на 100,200 вати?! Па на таков минимум може едвај млак да неречам ладен воздух да дува! Па уште и ви сметало што гасела климата?! Ваууу голем к**!