мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.962
- Поени од реакции
- 25.069
Neznam jas toa, @teneke ja znaj dozata, toj neka kazi pa da zemime da brojme viruvcinja kako kalorii.кажи му на @мкд владе
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Neznam jas toa, @teneke ja znaj dozata, toj neka kazi pa da zemime da brojme viruvcinja kako kalorii.кажи му на @мкд владе
Нема никакво инфо кога би било тоа, бар од нашите власти. Кога би имало наскоро, можда и паметно е да се одложи ситуацијата со карантин. Ама ми изглеа такво нешто нема, така да оставена си е работата сама на себе.Valjda ti ne si tolku maloumen da mislis deka za najveke godina dena uste ke nema vakcina... veke na golemo se proizveduva i oksfordskata i ruskata. tie sto se zagorzena kategorija i sto sakaat da ja primat naskoro ke imaat prilika.
Сараево 4 години издржа под опсада.Штом е само година дена ќе се издржи![]()
Нема никакво инфо кога би било тоа, бар од нашите власти. Кога би имало наскоро, можда и паметно е да се одложи ситуацијата со карантин. Ама ми изглеа такво нешто нема, така да оставена си е работата сама на себе.
Со постов убаво го поткрепи муабетот дека најкасно за година дена ќе сме имале вакцинаrusive i kinezive veke vakciniraat. vo aus i eu se proizveduva oksfordskata vakcina ali seuste se ceka mada misam naskoro i oni ke pocnat da vakciniraat. sto znam, mislam deka narednava god ke ima vakcina e sega za MKD koj znae, od ona sto citav ke se ide so vakvinata na gejts za siromasni drzavi a za nea nema bas info.
И него не му е лесно. Сестра ти можеби нема да верува и во смислата на постоењето и ќе истури отров за глувци во кафето на работа. Да ги ослободи сите од товарот на секојдневието.Direktor na stranska kompanija za softver vecerva i se zakani na sestra mi so otkaz zosto ne veruvala vo korona i go prenela niz kompanijata. Taa e bolna , ke ja otpusti koga ke ozdravi. Taka li makedonskite direktori pravat koga ke se razbole covek? Sram i aram da vie profesore i direktore , pokolenija da vi patat.
Со постов убаво го поткрепи муабетот дека најкасно за година дена ќе сме имале вакцина.
Цел пост ти е со "штознам","кој да знае","мислам"и слични термини.
Некад не е лошо и два-три пати да размислиш пред да реплицираш на некого.
Нели. Кажи ми, бидејќи се гледа дека имаш бајаги размислувано, земајќи предвид дека врвот не сме го достигнале, а веќе се пренаменуваат болнички одделенија за згрижување на посериозни случаи од Ковид, шо ќе правиме коа ќе снема нема капацитет да се пружи медицинска помош на лица кои не се заразени од ковид? Скршени коски, инфаркти, минорни хируршки зафати, породувања? Бујрум, објасни што има од нормален живот во тој случај.Некад не е лошо и два-три пати да размислиш пред да реплицираш на некого.
Jas nemozam da kazam kako ke bide generalno vo mkd. Toa ni ministerot ne go znae, drzavata gledame ja vodat bagra luge izgubeni vo svemirot.
Vo civiliziraniot svet ZNAM deka ke ima. ZNAM deka ke ima i za tie vo MKD sto ke se snajdat/platat.
Tebe sekako ti e seedno, cisto sumnjam deka ke se zamaras i so vakcina i so merki taka da voopsto ne znam zasto si na temata.
Случката беше во севернава,следствено на тоа муабетот беше за вакцина во севернава.Jas nemozam da kazam kako ke bide generalno vo mkd. Toa ni ministerot ne go znae, drzavata gledame ja vodat bagra luge izgubeni vo svemirot.
Vo civiliziraniot svet ZNAM deka ke ima. ZNAM deka ke ima i za tie vo MKD sto ke se snajdat/platat.
Tebe sekako ti e seedno, cisto sumnjam deka ke se zamaras i so vakcina i so merki taka da voopsto ne znam zasto si na temata.
Едно знам, ја имаме најоптимистичката влада во свет за секој можен проблем (бар во јавност). А не даваат никакви знаци на оптимизам за вакцинава. Што ти кажува тоаJas nemozam da kazam kako ke bide generalno vo mkd. Toa ni ministerot ne go znae, drzavata gledame ja vodat bagra luge izgubeni vo svemirot.
Случката беше во севернава,следствено на тоа муабетот беше за вакцина во севернава.
Незнам зашто се закопуваш повеќе со бош муабети.
Инаку,јас можда повеќе од другите ги почитувам меркиве што се на сила.
Тоа сепак незначи дека сакам некоја селендра од калибарот на вилипче да ме ебава со двоаршински карантини,затворен у 4ри зида,додека Албанезите пијат чај низ чаир,тетове,сарај и на нив сличните локации.
Едноставно не ми дава интелегенцијата да верувам дека таков карантин може да даде некаков плод.
Тоа што за срм е неодржлива состојба(дури и да се праиме будали дека и албанците ќе седат затворени) строг карантин е башка муабет.
Дури и на зајко и на вилипче ова им е мн. јасно.
Баш ситуацијава покажува дека после сите мерки еден ден ќе мора да се продолжи со нормален живот и ете (за жал) накапал на болеста.
Едноставно тоа е судбина и нема бегање.
Се надевам дека не си до толку малоумен да мислиш дека со месеци/години може така да живееме,со строги карантини.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Зависи до ефикасноста и скалибилноста.Prasanje na vreme e koga ke imame vakcini i lekovi protiv sranjevo. Fakt e deka narednite nekolku meseci (zimata) ke bidat teski za mkd. Moze nisto da ne se prezeme i da se prodolzi so 20+ mrtvi dnevno ili da se prezemat nekakvi merki za da se namali toa.
Skonovite iskreno ic ne me zanimaat, slobodno neka pocrkaat. Jas bi im zabranil sekade vlez ama jebi ga ne sum toj sto odlucuva.
Зависи до ефикасноста и скалибилноста.
https://www.nature.com/articles/s41392-020-00374-6