Па друг пат ако ти е мерак да ја гледаш сува единицатаKoga sme kaj greacite na tacna,konkretno Bitola so poladna i nekogas poostra zima.Mislam bese 2017 godina od kako ja imam klimava bila edna od najladnite zimi.Na nadvoresnata edinica Toshiba suzumi 16 se nafatija stalaktiti skoto 1m debeli kolku zglobot na rakata i stoeja skoro 1 mesec.Gumiskite izvadeni no i bese zamrznat otvorot na niv.Nadvoresnata mi e na visina od 1,8m no nisto ne prevzedov,da vidam dali uspesno ke topli.
Vodata pri defrosti,del izleguvase preku navoresnata edinica ,no Tosibata i pokraj toa si ja postignubase normalnata rabota i greenje,i vo takvi uslovi,a drzese konstantno i pod 0 c.Mozev da i turam topla voda i da ja iscistam,od mrazot ,na dohvat mi e,no ne sakav ,za da vidam dali ke izdrzi.Izdrza.
p.s.Mislam deka malce vlijaese na toplinata ,i smetace mrazot ,ama sepak bese dovolno,toplo vo prostorijata.
Znaci vo Bitolski uslovi vo ovie skoro deset godini,da go imav toj grejac,mozebi bi go blucil,i toa samo kolku ednas da ja icisti nadvoresnata,5-10 min,ama da mi rabori postojano pod 0 c,bez moja kontrola,glupo mie,za Bitola nema potreba za SUZUMI ,a koga bi go imal,mozebi bi go vklucil po potreba,za da ja gledam suva edinicata,a ne non stop da mi raboti,i ako bi go imal ubo e,no da e pod moja kontrola.
наместо со вода да се шлакаш мислам и фенче би завршило работа.