Најекономично греење и ладење

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Koga sme kaj greacite na tacna,konkretno Bitola so poladna i nekogas poostra zima.Mislam bese 2017 godina od kako ja imam klimava bila edna od najladnite zimi.Na nadvoresnata edinica Toshiba suzumi 16 se nafatija stalaktiti skoto 1m debeli kolku zglobot na rakata i stoeja skoro 1 mesec.Gumiskite izvadeni no i bese zamrznat otvorot na niv.Nadvoresnata mi e na visina od 1,8m no nisto ne prevzedov,da vidam dali uspesno ke topli.
Vodata pri defrosti,del izleguvase preku navoresnata edinica ,no Tosibata i pokraj toa si ja postignubase normalnata rabota i greenje,i vo takvi uslovi,a drzese konstantno i pod 0 c.Mozev da i turam topla voda i da ja iscistam,od mrazot ,na dohvat mi e,no ne sakav ,za da vidam dali ke izdrzi.Izdrza.
p.s.Mislam deka malce vlijaese na toplinata ,i smetace mrazot ,ama sepak bese dovolno,toplo vo prostorijata.
Znaci vo Bitolski uslovi vo ovie skoro deset godini,da go imav toj grejac,mozebi bi go blucil,i toa samo kolku ednas da ja icisti nadvoresnata,5-10 min,ama da mi rabori postojano pod 0 c,bez moja kontrola,glupo mie,za Bitola nema potreba za SUZUMI ,a koga bi go imal,mozebi bi go vklucil po potreba,za da ja gledam suva edinicata,a ne non stop da mi raboti,i ako bi go imal ubo e,no da e pod moja kontrola.
Па друг пат ако ти е мерак да ја гледаш сува единицата
наместо со вода да се шлакаш :) мислам и фенче би завршило работа.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.778
Поени од реакции
4.134
Јас мислев дека не е толку комплицирано да се стави греач на тацна.Ама пошто гледам споредуваш греач на тацна со греач на ветробран на автомобил сигурно е многу комплицирано.:)Така да ти држи вода муабетов, и по свему судеќи производителите на Митсу и Тошиба не се способни да стават греачи на тацна,и затоа ќе бидат запаметени како производители на лоши клими:)
Што се случи со твојата клима за да ти осети потреба од гречи?
Ne razbiram zošto ti e potrebna celava ironija.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
ДА СЕ ВНИМАВА
Препратено од друго место

Прегледај го приврзокот 273258
Директно во полиција да пријави и да тужи приватно(да не чека по службена должност да покренуваат),а постапката потоа секако обвинител ќе си ја тера...
...иако баш вчера пишав дека купецот треба очи да си отвара... Па сигурно не му ја донеле во црна вреќа?! Па добар ден мајсторе,како сте,ми ја носите ли "таа и таа клима"?! И тој си е малку крив....

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Ај да е друг производ може ќе се снајдеш некако, но вака си играат со здравјето и животот на луѓето кои можат да останат без греење во ладното време.

Неопростливо, да не правиме муабет, ако или кога ќе се расипе после гаранција. Никому не му е грижа што ќе прават тие што се задолжиле за да купат греење, место дрва. Ни дрва, ни топол дом. Сама нервози и маки.
Автоматски споено мислење:

Директно во полиција да пријави и да тужи приватно(да не чека по службена должност да покренуваат),а постапката потоа секако обвинител ќе си ја тера...
...иако баш вчера пишав дека купецот треба очи да си отвара... Па сигурно не му ја донеле во црна вреќа?! Па добар ден мајсторе,како сте,ми ја носите ли "таа и таа клима"?! И тој си е малку крив....

А ако не бил дома, старата мајка ако ги пречека.Јас кај моите не можев да бидам на монтажа.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.723
Поени од реакции
4.107
Koja firma e vo prasanje sto pravi vakvi manipulacii so narodot ???
Ostaj najubav ne prasuvaj....koga ke doznaes od koja firma e...mislejneto za haier ke ti se srusi...bidejki samata pomisla za manipulacii,vo sekoj moment mozes da bides izlazan za servis i garancija itn... Vprocem toa go ima vo Setec so haier imaat edna oznaka pa dr.oznaka na sajtot treta ti nosat :( dno!

Attachments

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Koja firma e vo prasanje sto pravi vakvi manipulacii so narodot ???

Ја знаеш, до сега ги фалеа, ама еве кикс. Лошо и продавачот се однесувал. Продава јапонец- " американец " и кинез - хајер.
Белки ќе ја опраат, срамот да го исперат.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.723
Поени од реакции
4.107
Ја знаеш, до сега ги фалеа, ама еве кикс. Лошо и продавачот се однесувал. Продава јапонец- " американец " и кинез - хајер.
Белки ќе ја опраат, срамот да го исперат.
Firma sto uvezuva/prodava/servisira carrier,toshiba i haier nee za potcenuvajne i nee toa monter-firma ,ovaj kiks mn.negativno ke im odi kavi sakaat neka prodavaat uredi*

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391
SRAMOTA treba da si ja ispravat greskata i vakvi greski da ne im se povtorat na niti edna firma ( nezavisno koja ) nitu edna firma ne treba da pravi vakvi manipulacii

Ima luge edvaj odvojuvaat sredstva za nabavka na inverter i zalno e nekoj vaka da manipulira so narodot ! ! !

Член од
25 септември 2019
Мислења
86
Поени од реакции
161
Dechki, abe se javiv denes kaj eden shto raboti so fasadi, ima i sopstven magacin za materijali, sakav da mi dade ponuda za 25m2 3ka stirodur za spalnata vmatreshno da ja izoliram. Mi vika, ostaj stirodur, ke ti kazam jas sho ke stavish, ke stavish termoizolaciona boja, i ke go premachkash zidot so toa. Mene ne mi beshe jasno shto tochno e toa, ama otisov kaj nego na rabota, da vidam i me ubeduvashe deka nema da zgresham vo nikoj slucaj ako stavam od toa, poevtino od stirodurot i polesno za redenje. Ima li nekoj od vas neshto pojma od ovaa rabota? Jas istraziv na internet i iskreno nishto lozitivno ne najdov za ovoj vid izolacii, najdov informacii kako e nedokazana rabota i deka dosega ne e dokazana sposobnosta na bojata da pravi termoizolacija.
Mislam deka ednа kanta kosta negde 50 evra a treba tri pati da se premacka ist zid, i na kraj cenata kako so izolacija ke ti se fati mozebi. Taa boja spored mene voopsto nema da izolira, mozebi ke ima uloga samo kako parna brana

Член од
29 август 2008
Мислења
5.723
Поени од реакции
4.107
Mislam deka ednа kanta kosta negde 50 evra a treba tri pati da se premacka ist zid, i na kraj cenata kako so izolacija ke ti se fati mozebi. Taa boja spored mene voopsto nema da izolira mozebi samo kako parna brana ke ima uloga.
Taman ako ima kondenzacija vnatre(parea/gotvejne/susejne) da tece po zidovite kako voda po pvc sto tece i kade ima nee izolirani termo mostovi so pojava na rosa....

Член од
25 септември 2019
Мислења
86
Поени од реакции
161
Termo mostovite po moe skromno znaenje nema da se reshat so parna brana, bidejki taa ja zapira samo vlagata a termickite mostovi se javuvat pri golemi razliki na na T na neizolirani zidovi ili kontrukcija

Kajgana Shop

На врв Bottom