Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
ako te razbrav dobro, komentarot ti e za makedonci i severnomakedonci kako nacionalnost?
toa e zavrsena rabota druze, vidov na fb pred nekoe vreme vo holandija prijatel so vadel dokumenti novi za prestoj pisan e severno. jas vadev novi dokumenti avgust, isto north. se obiduvaa da go skrijat, ama oficijalno e sekade.

Да да, тоа ми беше поентата, ние овде си збориме овој Македонец, оној со македонско потекло и слично. Али гледам по вестиве низ светов, веќе 90% не условуваат со северно македонци, негде и споено како германциве Nordmazedonien.
" Seine Eltern stammen aus Nordmazedonien und sind in Sachen Islamismus unauffällig."

Значи македонци само за дома сме си више :)

Да да, тоа ми беше поентата, ние овде си збориме овој Македонец, оној со македонско потекло и слично. Али гледам по вестиве низ светов, веќе 90% не условуваат со северно македонци, негде и споено како германциве Nordmazedonien.
" Seine Eltern stammen aus Nordmazedonien und sind in Sachen Islamismus unauffällig."

Значи македонци само за дома сме си више :)
valjda kje bide spoeno sekade.
kaj mene vo svedska e nordmakedonien. moze da imaat ostaveno za domasna upotreba samo, kolku da se proturka rabotata

Австрија е една од државите која најмногу им понагала на Албанците, дури клучна е за создавање на албанската држава.
Исламската вера е најголем непријател на денешницата, но и на албанците, се надевам дела ќе се спасиме сите.

Е ова ти беше паметно, мислам дека еден и единствен спас е Албанците да се Христијанизираат и сите ќе живееме среќно и весело, и ќе бидеме другари, ќе идеме напред и само за економија ќе збориме.

Тоа што било поминално никогаш не е доцна...

Во спротивно за пар години може да има пак конфликти, мислам на Косово и кај нас а и секојденвните буцкања и проблеми на верска база ќе траат до вечност.
Искрено незнам кој ќе издржи до крај но да те потсетам дека ние сме тие што останавме 500 години под робство и не се исламизиравме а не вие, па види со што инает си имате работа... :)

Albancite ne treba da se druzat so Albancite poradi terorizam?
Aуууууу какви пресврти у 95 мин како голот на Иниеста против Челзи.
``Нашиов `` што 20 пати го фатија на камера како трча по улица и убива човек што пуши цигара пред кафуле испаѓа дека убива друг ``наш`` што покрај тоа што делат нација и религија сепак е неверник зошто искачал по каурски кафичи.

Бидејќи сношти имаше албанци во 3 улоги: терорист, жртва и полицаец, зошто зборувате само за терористот.

Вам за кој од тие тројца највеќе ви падна жал, за терористот, за жртвата или за полицаецот?

Вам за кој од тие тројца највеќе ви падна жал, за терористот, за жртвата или за полицаецот?
Mногу добро реторичко прашање, над 10 лајкој сигурно.
Автоматски споено мислење:

Aуууууу какви пресврти у 95 мин како голот на Иниеста против Челзи.
``Нашиов `` што 20 пати го фатија на камера како трча по улица и убива човек што пуши цигара пред кафуле испаѓа дека убива друг ``наш`` што покрај тоа што делат нација и религија сепак е неверник зошто искачал по каурски кафичи.
Па од кај да знае дали е верник или не?

Да не беше убеденоста на Албанецот, дека Алах ќе го награди за убивање каури, немаше да има ни жртва Албанец, ни полицаец Албанец, во случајов. Немаше ни случај да има.

Да не беше убеденоста на Албанецот, дека Алах ќе го награди за убивање каури, немаше да има ни жртва Албанец, ни полицаец Албанец, во случајов. Немаше ни случај да има.
Да не беше албанец, ќе беше чечен, турчин, босанец или било што друго, па и македонец, исто и жртвата и полицаецот.
Олабави се малце, не дека се мачиш да изгледаш непристрастен, и да немаше ниеден албанец во случајов пак темава ќе ја сведеше за албанците, како секоја друга.
Автоматски споено мислење:

Нормално терористот ви е при срце признај си.
Друже немаш поим, еве ќерка ми ќе ја именувам Кујтим, што да правиш, немав среќа.

Да не беше албанец, ќе беше чечен, турчин, босанец или било што друго, па и македонец, исто и жртвата и полицаецот.
Олабави се малце, не дека се мачиш да изгледаш непристрастен, и да немаше ниеден албанец во случајов пак темава ќе ја сведеше за албанците, како секоја друга.
Види вака дали ти е појасно:

Терористот беше албанец
Жртвата албанец
Полицајците неколку беа албанци

Зашто у сите светски медиуми од амерички, британски ,германски, ЕУ уопште, руски итд се пишува дека бил батката North Macedonian или Nordmazedonien ?
Нели беше бетон потеклото, идентитетот, јес да јас уопште незнам зашто не го пишува како албанец (негде да, го пишува така, ама у главном е North Macedonian).
Интересна работа како едно за дома си се филмаме, а како надвор веќе и официјално почнаа да не условуваат.
Во контекст на настанов е тотално ирелевантно како светот ќе не именува, напротив, ваков резил соодветствува со нашиот назив, општата светска перепција за нас и северџанството. Прв впечаток кој што му светнува на некој туѓинец кога ќе го слушне називот "северномакедонски" во дадениов контекст, веројатно би бил дека станува збор за таму некоја забаталена вукојебина, дувло на екстремизам и криминал, беда и мизерија, што за воља на вистината и совршено ја отсликува нашата реалност, со едниствена разлика што сега таа има и име какво што и доликува.

Пред некое време, еден од Челопек намести пакистански емигранти, да бидат убиени како терористи.
Сега селото воспоставува кармички баланс и испраќа друг челопечанец, да убива на другата страна.

Досега единствено што е сигурно е дека терористот е албанец.
Никој не е потврдил дека жртвата е албанац.Жртвите са двама мажи и две жени од кои едната е германка.
Полицаецот кој беше застрелан вчера, по сериозна операција е жив и е австриец.
Секаkви информации дека сите били албанци са шпекулации и fake news.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom