Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Општо земено "јака реклама" ни прават нема што. Секаде каде што кликнав пишува Macedonian, Nortn Macedonia

Буквално никаде не е пишан дека е албанец по националност.
Во ЕУ се гледаш по Државјанство а Албанец од Македонија таму е Македонец.
Така да, заблагодарете им се на браќата и среќно во иднина кога ќе шетате по ЕУ.

Јас лани бев Холандија. Посетував Музеј од Втора Светска Војна. Со човекот што ме носеше отворивме разговор. Ми вика Каде одиш? во Tој и тој музеј. А Од каде си? Од Македонија му викам.
Ми враќа - Вие уживате во војни а? Те интересираат тие работи? Војни артилерија пушки и такви работи?
:)
Ја да сум австриец сега, сега некој да ми се претстави македонец, мамичето ќе му го расплачам. Они ќе ми прават тероризам во своја земја

Не, не, ова е луда работа. Зборам со Австриец од Виена што вчера ни пишуваше дека се грижел, ѕвонел по пријатели да се осигура дека сите се безбедни.

Денес му кажувам за идентитетов и за радикализмов исламски и албански, паралела да му направам барем од наше искуство, ми вика „абе пази со опаснава реторикава и како ги нарекуваш, не е убаво да ги вреѓаш“.

Нема лек, да ја разнесат Виена целосно, пак ќе ги бранат и ќе релативизираат.

Mentalitetot vo Viena i ostanata Avstrija e totalno razlicna. Vo Viena se pretezno zeleno-levi-kosmopoliti no nadvor od gradot 90% od naselenieto uste denes bi gi proteral site muslimani.

Додуша и имаме малку среќа во случајов, за 50-100 години ќе дојде некој внук на Каракачанов и ќе бара од владата на Република Нашата Земја да признае дека терористот од Челопек бил Бугар и дека имал Бугарски корени, па можеби тогаш ќе се спасиме од срамов што го јадеме моментално ради племето.

1. Во нападот се убиени 4 луѓе и еден терорист. Жртви на нападот се случајни минувачи, двајца мажи и една жена. Тешко се ранети 17 лица, а меѓу ранетите луѓе е и еден полицаец.

2. Во тек е полициска акција и се трага по осомничените. Напаѓачот од Виена е идентификуван како Кујтим Фејзулаи, за кого министерот за внатрешни работи Карл Нехамер потврди дека минатата година бил осуден поради обид да се приклучи на Исламска држава. Станува збор за 20-годишно момче чии родители се Албанци од Македонија, имал двојно државјанство и им бил познат на полициските органи од претходно.

Полицијата изврши претрес на домовите на терористите и приведе лица за кои се сомнева дека се поврзани со синоќешниот напад.

Не е јасно за колку напаѓачи станува збор, приведени се уште 12 луѓе и во тек е претрес на становите на осомничените.

4. Курц изјави дека станува збор за планиран напад. Полицијата доби 20.000 снимки од нападите, а ги молат граѓаните да останат дома. Затворени се и училиштата.

Ауу, ако е вистина што пишуваат овие, од 5 загинати во Виена, 3 се од Македонија 1 напаѓач и 2 жртви...

Иначе исто како што прочитав од 4 напаѓачи 2 се Албанци(еден од кај нас еден од Косово), 1 Пакистанец и 1 од Бангладеш

Суптилно ќе ги тагнам @puno и @Dardan-ia да дадат мислење за бруталноста на Австриската полиција што со несразмерна употреба на сила му го одзеде животот на Куртим во цутот на младоста.
:bravobe:

Уствари кога ќе размислам малку, овие 4 се наместени. Убиствата уствари ги нарачал Вељановски, Мијалков и Груевски... Како може одма без докази да кажуваат кој е извршител. Све е местенка. И ако не е све местенка, тоа со Албанците е сигурно.

Уствари кога ќе размислам малку, овие 4 се наместени. Убиствата уствари ги нарачал Вељановски, Мијалков и Груевски... Како може одма без докази да кажуваат кој е извршител. Све е местенка.
Немој жив ти све, ќе не убиеш сите сп сарказмов.

b92.net
Од сите земји на планетава Земја баш Македонија во центар. Се прашувам зошто? Можеби затоа што си ја има мувата на капата?!
Дувло, одгледувачница на терористи. Кој бе ќе сака ваква држава во ЕУ!
НЕУЕУ
smkd.jpg

Суптилно ќе ги тагнам @puno и @Dardan-ia да дадат мислење за бруталноста на Австриската полиција што со несразмерна употреба на сила му го одзеде животот на Куртим во цутот на младоста.

Терористот беше албанец
Жртвата албанец
Полицајците неколку беа албанци

Чекајте бе дечки, од каде овој од Македонија? Татко му и мајка му биле родени тука, тој бил роден таму и тука завршува приказната, нема потреба да не споменуваат.
И на неколку места кај нас прочитав дека имал двојно државјанство, наше и австриско. Не знам дали така пишува и по странски медиуми, но Австрија не дозволува двојно државјанство.
Си го перат гзот западњациве, дозволија секаков џган да им се досели и некој друг им е крив. Сака да оди во ИСИС, пушти го бре таму и не му дозволувај никогаш да се врати назад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom