Нарушување приватност

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Знам дека приватноста ми е нарушена, ми се прати локација, интернет пребарувања, месиџер, фејс кликања. Има поставено камери и микрофони кои следат се што се зборува и случува во мојот дом, буквално како големиот брат. Незнам како да се одбранам и од каде да почнам.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Знам дека приватноста ми е нарушена, ми се прати локација, интернет пребарувања, месиџер, фејс кликања. Има поставено камери и микрофони кои следат се што се зборува и случува во мојот дом, буквално како големиот брат. Незнам како да се одбранам и од каде да почнам.
Зависи кој ти ги поставил камерите и микрофоните. Ако е полиција, веројатно нема каде да се обратиш ...

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Добро а дали полицијата има право да ги споделува информациите со други лица? И дали има крај ако е истрага или што е или бесилка само

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од каде го доби ова мислење?

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Добро а дали полицијата има право да ги споделува информациите со други лица? И дали има крај ако е истрага или што е или бесилка само
Nema pravo da spodeluva, sigurno ne e paranoja vo prasanje?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
За почеток диши длабоко...Никој не може туку така да ти постави микрофони и камерии да те следи... Кај нас дури и за да кажеш податоци за ИП адреса треба да имаш судски налог. Полиција не е толку дискретна за да ти озвучи цела куќа без да приметиш.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Гледај го "Enemy of the State"(1998), ќе ти олесни :P

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Зависи кој ти ги поставил камерите и микрофоните. Ако е полиција, веројатно нема каде да се обратиш ...
добро а која е границата мегу истрага и тортура?
Автоматски споено мислење:

Од каде го доби ова мислење?
логички изведен заклучок

Nema pravo da spodeluva, sigurno ne e paranoja vo prasanje?
не параноја туку е тортура и нарушување на човековите права.

За почеток диши длабоко...Никој не може туку така да ти постави микрофони и камерии да те следи... Кај нас дури и за да кажеш податоци за ИП адреса треба да имаш судски налог. Полиција не е толку дискретна за да ти озвучи цела куќа без да приметиш.
што ако живееш во помал град каде секој со секој се знае и секој има пријател. алаудирам на интернет провајдерот

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
За да те следи некој и озвучи и све, треба да има причина.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
логички изведен заклучок
Е не може да е логички изведен заклучок. Има некоја додатна опрема кај тебе дома, имаш опструкции додека сурфаш, забележуваш пречки некакви?

Не можеш да кажеш ме гледаат додека сурфам и кда завршиш тука со муабетот. Фрли го рутерот и никој нема да те гледа, во спротивно не знам каков одговор очекуваш да добиеш.

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
За да те следи некој и озвучи и све, треба да има причина.
Причината е каприц на моќна фамилија. Жртва на нарцисистичен социопат и хормонска манипулација. Одземена ми е секоја шанса да докажам било што.

Е не може да е логички изведен заклучок. Има некоја додатна опрема кај тебе дома, имаш опструкции додека сурфаш, забележуваш пречки некакви?

Не можеш да кажеш ме гледаат додека сурфам и кда завршиш тука со муабетот. Фрли го рутерот и никој нема да те гледа, во спротивно не знам каков одговор очекуваш да добиеш.
знае што пребаруваш, какви порничи гледаш, се што работиш на комп и тел и потоа ти се префрла во вид на заебанција или како да ти објаснам подобро во вид на буржоаско, филантропска конструктивна критика

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Првите коментари ти се дека некој ти поставил камери за да те следи и дека си имал желба да ги испразниш јајцата. Ќе имаш долга и успешна форумска кариера. (y)

Каде се тие камери и како знаеш дека некој те следи? :)

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Првите коментари ти се дека некој ти поставил камери за да те следи и дека си имал желба да ги испразниш јајцата. Ќе имаш долга и успешна форумска кариера. (y)

Каде се тие камери и како знаеш дека некој те следи? :)
свесен сум дека тоа што го зборувам изгледа психоза,фикција,халуцинација.Таа ми е позицијата моментално.Ако кажам се звучам ненормално а вистината е таа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
свесен сум дека тоа што го зборувам изгледа психоза,фикција,халуцинација.Таа ми е позицијата моментално.Ако кажам се звучам ненормално а вистината е таа.
Сеуште се обидувам да го поврзам насловот на темата за парите, со она што си го напишал таму. Нема везе. Каде се тие камери? Што предизвикало да мислиш во оваа насока? :)

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Сеуште се обидувам да го поврзам насловот на темата за парите, со она што си го напишал таму. Нема везе. Каде се тие камери? Што предизвикало да мислиш во оваа насока? :)
комплицирано е малку.треба да пишам автобиографија. Живеам во помал град и станав трн во око на многу моќна фамилија(на државно ниво моќна) и сега ми се врши тортура. не се осеќам сигурно ни во сопствениот дом

Kajgana Shop

На врв Bottom