Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За сега ДА... Ама тоа е затоа што секаде се е некако делумно затворено и нема целосен проток на луѓе низ регионите. Ако е локализирано тогаш нема да има реинфекции дур не почне поголем проток на луѓе.

Кано во моментов, Њујорк/Њуџерси имаат исто или помалце ново заболени од Аризона. Температурата во Њујорк е 4-14, а во Аризона 17 - 34.

Калифорнија која што имаше строги карантини пролетоска, сега има повеќе случаи од нив.

Во Италија во моментов Бергамо има само 15 заболени на 100.000 жители, и има најмалку ново заболени спрема другите региони во Италија. Помалце од Бергамо има само на Сицилија, Сардинија.

Кано во моментов, Њујорк/Њуџерси имаат исто или помалце ново заболени од Аризона. Температурата во Њујорк е 4-14, а во Аризона 17 - 34.

Калифорнија која што имаше строги карантини пролетоска, сега има повеќе случаи од нив.

Во Италија во моментов Бергамо има само 15 заболени на 100.000 жители, и има најмалку ново заболени спрема другите региони во Италија. Помалце од Бергамо има само на Сицилија, Сардинија.

Ако веќе следите вака, во Франција ги имате Колмар и Мулхаус ( Mulhouse) кои беа центрите каде беше поснопица кога букна, ко и во Бергамо, до пред некое време беше пониску од другите делови во Франција, сега е исто.

rano e za na toa da se oslonuvas. jas poveke pratam vo azija i tamu uste nikoj ne dosol do imunitet nego bas ko sto spomnaa pogore ima ups and downs... duri i vo kina istoto go zborat, sekade seuste se pazat. ostaj ti slikite od zurkata u wuhan ne pokazaa sliki kako na sekoj mu e mereno temperatura itn...

Како и да е вирусов е тотално непрадвидлив и за мал број на населението ептен опасен.Имам колега кој го прележа на потешкиот начин.Човеков најмногу ги почитуваше мерките стално е маскиран го нинџа и баш тој најтешко помина.Значи бил 20 дена во болница.Симптомите катастрофа,од тешки проливи, температури, огромна болка по целото тело исто така голема болка во градите.Значи човеков нема никакви хронични заболувања и по неговово кажување грипот е чиста заебанција во споредба со коронава.И шо е најчудно неговите дома негативни на тестовите и баз никакви симптоми.А живее со двајца родители кои се со хронични болести.

Колку смртни случаи на глава на жител имаше Бергамо?

rano e za na toa da se oslonuvas. jas poveke pratam vo azija i tamu uste nikoj ne dosol do imunitet nego bas ko sto spomnaa pogore ima ups and downs... duri i vo kina istoto go zborat, sekade seuste se pazat. ostaj ti slikite od zurkata u wuhan ne pokazaa sliki kako na sekoj mu e mereno temperatura itn...

Се разбира дека е рано, ама и ова кревање на паника за тоа што некој по втор пат се поболил и умрел, не е меродавно за воведување на карантини и полициски часови.

Интересно истражување..
Ја имав шернато англиската статија поназад. Конечно открија нешто што сите знаевме и коментиравме, луѓе се заразуваа на затворен простор и без директен контакт.
Автоматски споено мислење:

Се разбира дека е рано, ама и ова кревање на паника за тоа што некој по втор пат се поболил и умрел, не е меродавно за воведување на карантини и полициски часови.
Ја бев строго против воведување на првиот карантин, меѓутоа сега има далеку поише аргументи за воведување. Најверојатно ќе има вакцина наскоро, здравствениот систем е пред крах и тн. На пролет не знаевме ни дали ќе има вакцина, ниту имавме преголем број на заболени. Ја рамневме кривата со 30 заболени дневно. Комбинација со вакцина и стекнат имунитет и да се надеваме до следно лето ќе спласне работата.

Pa fino lepo ke si se trgnis na strana ako ti preci. Djoni ne mora bas vo vratot da mi disis ili da se pikas vo mesta kade ima pusaci :toe:. Ebave svilenite.
Абе познавав чоек,бог да го прости му открија тешка заебанција на плуќата и ко ќе го начекав кај шо тргат од тие цигарите ме молеше да не им кажувам на тие дома,пошто докторите врска немале,рак на плуќа не се добивал од цигари,барем така тој ми тврдеше.Мене ми е јасно дека твоите цигари ти се побитни од се друго само немој да ги трујаш тие околу тебе.Толку од мене,не планирам да се расправам со некој шо има било каков порок во животот!

Колку смртни случаи на глава на жител имаше Бергамо?

Хмммм, чудно ти е прашањето. Поарно да одиме по број на умрени на 1 милион.

Бергамо има некаде 6000 мртви од корона, а има 1 115 536 жители. Тоа иди 5 454 мртви на 1 милион.

Инаку тоа е последицата од крах на здравствениот систем.

Хмммм, чудно ти е прашањето. Поарно да одиме по број на умрени на 1 милион.

Бергамо има некаде 6000 мртви од корона, а има 1 115 536 жители. Тоа иди 5 454 мртви на 1 милион.

Инаку тоа е последицата од крах на здравствениот систем.
Ако земеме во предвид дека кај нас има значително помалку стари лица отколку во Северна Италија, значи да очекуваме колективен имунитет негде на 4000 мртви на милион?

Ако земеме во предвид дека кај нас има значително помалку стари лица отколку во Северна Италија, значи да очекуваме колективен имунитет негде на 4000 мртви на милион?

Ако нема крах на здравствениот систем, ќе имаме вкупно 1800 на милион. Е сега ако има крах, тогаш можно е толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom