Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tundrata e zemena od Setec/Mitsubushi kompresor ima,mislam deka ne e nordik

vrati ima otvoreno i povrsinata se zgolemuva na +20m2
no pak raboti on off.
perkata e pod 45 stepeni ,stavena e da raboti na AUTO

p.s.
na ovie temperaturi suzumi 16 raboti so 200 w,celo vreme,ne isklucuva.
dopolnuvanje:nadvoresna na suzumi 18(twin rot.) ,optovarena i vo rezim na odrzuvanje-skoro da e bezshumna

Тешко дека било која клима 18000BTU ќе работи со 200W.
Тоа е од проста причина што имаат голем минимум и максимум на обртаи (600-1000) па со толку голем минимум и 200W потрошувачка можеш само да се ладиш, никако да се топлиш.

Од друга страна 12000BTU имаат мал минимум на обртаи (200) па затоа можат да си дозволат 200W потрошувачка и да дојдат до 30-35 степени на издув што пак се чувствува ладно.

Ова само лаички гледано, не е можеби главната причина, но не е и многу грешно. Сепак не очекувајте од ниту една 18000BTU клима да троши помалку од 500W

Tundrata e zemena od Setec/Mitsubushi kompresor ima,mislam deka ne e nordik

vrati ima otvoreno i povrsinata se zgolemuva na +20m2
no pak raboti on off.
perkata e pod 45 stepeni ,stavena e da raboti na AUTO

p.s.
na ovie temperaturi suzumi 16 raboti so 200 w,celo vreme,ne isklucuva.
dopolnuvanje:nadvoresna na suzumi 18(twin rot.) ,optovarena i vo rezim na odrzuvanje-skoro da e bezshumna
Vo čie ime zboriš za Tundrata? Vo potpisot tvoj nema Tundra! Ako e na auto toa e isto kako da e vo prva brzina, počnuva jako i odma odi vo tivok režim. Neka stavi najgolem izduv i togaš neka vidi......

Здраво на сите
Имам парапетна инвертер клима 5.5кв ( https://klimi.mk/product/401 ) и прашањето ми е како е најдобро/најисплатливо на кој мод/температура/фан да се користи ? Позиционирана е во дневна и затоплувам дневна соба, трпезарија и кујна што се околу 45 квадрати и сето ова е отворен простор( не се посебни соби ) и работата е што премногу брзо го загрева просторот а е подесена на 23 и фан на минимум и после некое време мора да ја изгасам зошто не се дише од топлина или пак на Quiet Mode на 22 степени ке ја ставам и дува помлако и помалку ..., а сите викате како не треба пали гаси да и се праи.. инаку станот/зградата има одлична изолација.. Ајде сега стручнаци кажете како е најдобро20200929_182234.jpgIMG-23f22410692678ad6375c7df06ac70c9-V.jpg

Deklarirana, ama neznam od kade i kako.
Sekade e - 15C, samo vo klimi.mk e - 25.

Sega najdi na Haier oficijalen info kade ima za Tundra - 25C

Здраво на сите
Имам парапетна инвертер клима 5.5кв ( https://klimi.mk/product/401 ) и прашањето ми е како е најдобро/најисплатливо на кој мод/температура/фан да се користи ? Позиционирана е во дневна и затоплувам дневна соба, трпезарија и кујна што се околу 45 квадрати и сето ова е отворен простор( не се посебни соби ) и работата е што премногу брзо го загрева просторот а е подесена на 23 и фан на минимум и после некое време мора да ја изгасам зошто не се дише од топлина или пак на Quiet Mode на 22 степени ке ја ставам и дува помлако и помалку ..., а сите викате како не треба пали гаси да и се праи.. инаку станот/зградата има одлична изолација.. Ајде сега стручнаци кажете како е најдоброПрегледај го приврзокот 272171Прегледај го приврзокот 272172
Stavija na 22°C i na AUTO Fan

Super izgleda vnatresnata edinica stavi sliki od nadvoresnata edinica.

Ти реплицирав затоа што тврдиш дека така пишува само на klimi.mk.
Инаку ако знаев да пребарувам официјални сајтови не ќе се залепев за срање клима.
Sranje za sranje.
Na takov tvoj komentar samo vakov odgovor mozes da razberes.

Последно уредено:
Има некој искуство со камин на дрва или пелети со котел за парно греење и инсталација на парно греење во куќа.
И дали има некоја фирма во Скопје што го работи тоа?

Двајцата бан од тема недела дена.
Следен пат кога ќе дискутирајте, држете некое ниво на култура и без навреди затоа што следната санкција ќе биде подрастична.

Sranje za sranje.
Na takov tvoj komentar samo vakov odgovor mozes da razberes.
Од педер друг одговор и не очекувам.

Има некој искуство со камин на дрва или пелети со котел за парно греење и инсталација на парно греење во куќа.
И дали има некоја фирма во Скопје што го работи тоа?
Види си мултисплит, кога веќе си во тема за економично греење. Допрва ако ставаш парно, некако нема логика.

GREE FAIRY LCLH GWH18A, na 20 степени поставена, не дува, како да е постигато поставената температура, а доста поладно е во просторијата. Капачето седи отворено, не знам дали сензорите се проблем , или нешто друго?

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom