AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
Биотек, за 3-4 часа резултати од PCR. Цената е скоро 10 илјади.На приватно каде најбрзо се добиваат резултати?
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Биотек, за 3-4 часа резултати од PCR. Цената е скоро 10 илјади.На приватно каде најбрзо се добиваат резултати?
Лаор тетовоНа приватно каде најбрзо се добиваат резултати?
...е како да не, само remdesivir 520 $ една доза, другото во списокот се на се 100 $,
Хааа, ќе си идете на работа, каква изолација. Ќе ви кажат јавете се за тест ако имате симтоми. И кај мајка ми имае ваков случај пред две недели, всушност што ми кажа пола клиники се во ваква ситуација, нема изолација за медицински кадар.Колку време после контакт евентуално се развиваат симптоми, и кој е протоколот, една недела изолација и потоа се прави тест? А колешкава со сите се измеша.![]()
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
И јас така мислам. Се чека официјално одговор, ама сигурен сум дека нема да не стават во изолација, зашто ќе треба цел оддел да се затвори а тоа нема шанси.Хааа, ќе си идете на работа, каква изолација. Ќе ви кажат јавете се за тест ако имате симтоми. И кај мајка ми имае ваков случај пред две недели, всушност што ми кажа пола клиники се во ваква ситуација, нема изолација за медицински кадар.
Значи сега е илузорно да се прави тест.. Колега мој правеше 7 дена по позитивен резултат на родител. Во меѓувреме беше во изолација и тие што имаа директен контакт со него работеа од дома. Со други зборови треба некој да ја покрие работава една недела.Колку време после контакт евентуално се развиваат симптоми, и кој е протоколот,
Нема, не може цел оддел да се стави во изолација, само позитивниот нема да оди на работа. Вие другите гледајте да не сеете, гости да терате, всушност оставено е на кој како му сечеИ јас така мислам. Се чека официјално одговор, ама сигурен сум дека нема да не стават во изолација, зашто ќе треба цел оддел да се затвори а тоа нема шанси.
Во вакви случаеви немаат евентуална прераспределба од други оддели?Нема, не може цел оддел да се стави во изолација, само позитивниот нема да оди на работа. Вие другите гледајте да не сеете, гости да терате, всушност оставено е на кој како му сече![]()
кај снаата минатиот понеделник една колешка имала 37,1 професорот ( од Ману) ја пратил на тест и била позитивна, фајронт цела недела, па и внучињата не одеа на школо и градинка...вчера правеше тест снаатаа, синоќа и јавија негативна е, ама за школо и градинка ќе почекаат веројатно до утре, сигурно ќе им барат писмен резултат...Хааа, ќе си идете на работа, каква изолација. Ќе ви кажат јавете се за тест ако имате симтоми. И кај мајка ми имае ваков случај пред две недели, всушност што ми кажа пола клиники се во ваква ситуација, нема изолација за медицински кадар.
Барем ваму ништо немаше, не знам дали кај Solitaire of Astora ќе биде поинаку, може па и до директорот еВо вакви случаеви немаат евентуална прераспределба од други оддели?