- Член од
- 5 август 2020
- Мислења
- 95
- Поени од реакции
- 117
Па пишан е дека почина од корона во статистиката, плус секој со позитивен постмортем тест ако има корона го пишуваат од корона.А ти имаш сигурен податок дека Амди Бајрам се наоѓа на листата починати од корона вирус или вака од рекла казала муабети ми правиш?![]()
„Татко ми беше дијабетичар цели 20 години. Исто така одеше на дијализа, имаше повеќе здравствени проблеми. Два дена пред да почине, беше на дијализа, според процедурата, тогаш му беше направен корона вирус тест, а резултатот беше негативен“, изјави синот на Амди бајрам, Габриел.
Дента пред да почине, сè беше во ред, никој не можеше да претпостави што нè чека. Но, вчера, околу 11 часот, мајка ми сакала да го разбуди, кога забележала дека устата му е помодрена, а тој бил во несвесна состојба. Поради дијабетесот со кој се бори долг период, сме имале слични случки, таа веднаш му измери шеќер, бројките покажаа 1,2.
Значи негативен тест 2 дена пред да почине, ама затоа тој еден ден го фатила и маме му расплакала коронава. Океј. Е сега рачунај колку вакви случаи има во статистиката на починати.