Begaj podaleku od toj motor. Em tromav, em trosi gorivo i maslo trosi kolku gorivo. Golf 4ka samo arl 1.9tdiшто мислите за голф 4 1.4 бензин фулл опрема
слушнав за уљето за комбинација ми е ми дужат пари а само тоа има голф 4 таков тоа еBegaj podaleku od toj motor. Em tromav, em trosi gorivo i maslo trosi kolku gorivo. Golf 4ka samo arl 1.9tdi
Ако е за компензација тогаш препродај и земи ТДИ , ако сакаш бензинец подобро друг модел на пример Опелшто мислите за голф 4 1.4 бензин фулл опрема
слушнав за уљето за комбинација ми е ми дужат пари а само тоа има голф 4 таков тоа е
А шо им фали на Голф бре кога не пробавте да возите ?!
Sent from my SM-T720 using Tapatalk
Сигурно е ребраст? Мултиџет 1.3 немаат со ребраст колку шо знам. Мора да се отвори да се процени штетата би требало да се прави.Fiat punto 2005godina 1.3 multijet 75ks skina rebrast kajs vo vozenje od 90km/h. Se praj toj motor ili vkanta.
Mu staviv nepovraten ventil pred filterot na dovodnoto crevo. Povekje nema vozduh tamu(namerno ostaviv del prozirno crevo za da gledam). Denes posle 24 casa nemase vozduh tamu no sepak pak ne zapali od prva, ne kako prethodno na neznam koj pat no sepak ne zapali kako so si palese. Se pomaci malce, daleku od prethodno no sepak ne e kako so treba. Ima uste nekoja maka. Dali uste nekade vleguva vozduh, dali dizni zaebavat ili nesto treto pojma nemam. Biten moment e koga ke zapali, odma da ja izgasnam si pali onaka najnormalno. Znaci ne zagreana tuku odma cim zapali da ja izgasnam. Pojma nemam dali od dizna mozi da go pravi ova posto i diznite ne mi se nesto najsjajni. Koga ke zapali osven prviot oblak od auspuh od sto verglase, posle nema nekoj cad posebno. Neznam od rasipani dizni kako se ponasa, koi se simptomite. Ne e do tolku ladno za da zaebava od toa a i greacite se ok.Може да прима воздух а да не тече нафта. Тоа сензоро мора некоја гумичка околу него да има да диктува. Види најпрво да не е гумицата, ако можеш смени ја. Друга опција е да ти прима воздух на испустот за вода. Трета најмалку веројатна опција е самиот филтер да е пукнат...мајсториве некогаш лупајќи со чекан, со нешто, може да се случи.
Сигурно е ребраст? Мултиџет 1.3 немаат со ребраст колку шо знам. Мора да се отвори да се процени штетата би требало да се прави.
Za drugoto ne se inaetam, se mozi da bidi no za greacite ti garantiram deka se palat se dodeka senzorot ne registrira nekoja temperatura daleku pogolema od 5 stepeni. I posle palenjeto prodolzuvaat da rabotat se dodeka ne se postigni taa za niv zadadena temperatura. I da pred dve godini imav tri greaci izgoreno pa si palese bez problem i na mnogu poniska temperatura od ovaa sega, taka da ne e do niv. Gi proveriv posto vekje imav napraveno pristap, pa vekje koga sme tuka zosto da ne . Bilo kako bilo, uste mi deluva kako vozduh da prima od nekade, samo so nepovratniot malce gi ublaziv simptomite i zatoa pali mnogu pobrzo. Lani zimata edna dizna skroz zaebana bese pa pak palese bez problem. Rabotese kako traktot ama palese, ne ko sega da ja molis. Sega ako dve ili povekje dizni skroz zaminaja pa da ne pali posto so edna rasipana palese. A koga ke zapali mislam spomnav, si predi. Ne cadi, vleci, ne raboti kako traktor. Ne ke da e dizna vaka po moe.Можно е пак уште воздух да прима...лошото е што може да биде и од други работи. По правило треба да се види со дијагностика притисок во рампата за гориво. Колку има и колку брзо крева притисокот дур верглаш. Ова тие најсигурно...
Ако притисокот е нула, нема теорија да запали веднаш, а притисок може да нема оти се празни пумпата за висок притисок или едноставно е малку подотидена.
Од греачи не е сигурно, тие мотори не ги ни палат греачите ако е потопло од 5 степени...а палат и на тежок минус и без сите 4 греачи.
Od postarite fiati e a tie se so rebrats a ponovata generacia se so lanec 90ks. Isto na meriva 1.3 cdti e so lanec. Utre ke se znaj sojma osteteno. Cela e so maslo odozdola.Сигурно е ребраст? Мултиџет 1.3 немаат со ребраст колку шо знам. Мора да се отвори да се процени штетата би требало да се прави.
Уште поубо со рогови ,ама пазува само на Буба. А дали си возел голфови аа чекај чекај според вашиот карактер сакаш француски коли а?! Лупаш една врата и тресе други врати хахахаНи ќе го продадеш, ни па ти ќе го возиш...тие никој не ги погледнува, не можат да го продадат па тебе гледаат да ти го тупнат...инаку ни 1500 евра не вреди.
И тди се големи кршеви,...едноставно нема здрав ни голф 5 веќе а што остана за четворка.
Автоматски споено мислење:
Уште рогови на хауба да му заштрафат, друго се во ред со голфовите
Според спецификација има две генерации на мултиџет, втората е од 2009та и сите би требало да се со ланец. Јас имам 70кс '06та со ланец е. И според ова шо гледам за авто делови нема на продажба ребраст за 1.3 мултиџет, шо значи можно е да има повеќе штета направено.Od postarite fiati e a tie se so rebrats a ponovata generacia se so lanec 90ks. Isto na meriva 1.3 cdti e so lanec. Utre ke se znaj sojma osteteno. Cela e so maslo odozdola.