Секој што изјавува дека не го интересира туѓото мислење, лаже. Можеби не дозволува да му влијае ама е претенциоано да се изјави дека не го интересира.
И јас можеби ќе се изјаснам дека не ме интересира ама таму некаде во малиот мозок ќе го процесирам и ќе ми се мота како информација... Обично во главата си мотам аргументи „за“ и „против“ во врска со информацијата. Ова секако најмногу зависи од самиот извор.
Она што секогаш ме „фасцинирало“ е со каква леснотија луѓево осудуваат и етикетираат. Мнозинството е угушено во сопствената досада и „богатиот“ друштвен живот им се сведува на снифање по facebook.
toa e karakteristika na opstestvoto, socijalna norma ili nekoj slicen termin imase.
site znaeme za pijani angliski/britanski turisti/tinejdzeri. imav eden gostin od irska, i bas go pravevme muabetot,
vo tinejdzerski godini ako ne odis na nekoj fancy ostrov na odmor, da se pijancis do gubenje svest, nesto ne e ok so tebe.
kaj nas, za zal, kako i mnogu drugi raboti e pre-ekstremno, mada znam individualci koi do nekoe nivo uspevaat
da se trgnat od toa. moe mislenje e deka ova e mnogu poizrazeno kaj lugje koi nemaat nesto interesno/predizvikuvacko vo svojot zivot,
pa naogjaat nekoja zanimacija/uteha vo ova.
vo Svedska sum, pocetok na 3ta godina, tuka e isto ekstremno, ama vo druga nasoka - na nezamaranje.
kako doagjaat obleceni za na rabota, jas taka ne bi odel na niva da rabotam. ama nekako poleka poleka,
gi sogleduvam i prifakjam prednostite na vakov sistem, sekoj si ja gleda negovata rabota, i generalno tolku
e zafaten/ispolnet so toa, so nema vreme da mu go pravi esapot na drugite.
moze toa e eden faktor so opstestvoto e pofunkcionalno. moj stav e deka moze da se ottrgneme od toa,
zavisno od okolinata.