Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување

Дијаграмот е многу интересен, посебно што ја кажува и другата страна на медалот наречен " економично греење со аутофан , ниски модулации и дување 24/7, наспроти дување со силен издув и голема потрошувачка, ама после мирување на компресорот 20-на минути.
Навистина треба да се вклучат искусните членови, , многу фер би се расчистила една непотребна и непродуктивна дискусија.
Ги поканувам

Друштво имам проблем со струјата.Секое сабајле гасат напон и кога ќе станам исклучени климите и трепкаат.Сега не е проблем ама знаат зимно време вака да напраат.Има некое чаре ?

Zdravo,

Letoto zemav za moite gree gtech 12 ama ladno e vo sobata pa nekolku pati samo se pusti.

E sega zaladi vremeto i pocnaa da ja pustaat na toplo.
Se nemame greeno na klima pa me interesira kako e najidealno i najekonomicno da raboti?
Dali 25 preku den i 20 navecer, celo vreme? Bidejki sega ja pustaat samo uste po potreba, po pola saat.

Se raboti za 35 kvadrati, izolirani se od site 3 strani. I kolku od prilika bi trebalo da skokne cenata na struja? Bez da navlezete vo tepacka za koja poveke stedi. :D

Od oko, ako raboti 24/7, vo normalni uslovi, normalna zima, normalna izolacija

Zdravo,

Letoto zemav za moite gree gtech 12 ama ladno e vo sobata pa nekolku pati samo se pusti.

Se nemame greeno na klima pa me interesira kako e najidealno i najekonomicno da raboti?
Dali 25 preku den i 20 navecer, celo vreme? Bidejki sega ja pustaat samo uste po potreba, po pola saat.

Se raboti za 35 kvadrati, izolirani se od site 3 strani. I kolku od prilika bi trebalo da skokne cenata na struja? Bez da navlezete vo tepacka za koja poveke stedi. :D

Највеќе штеди 25ц цело време. Или 26 или 24 колку и да е ама да е тука некаде поставена.

Шалтање 25 и ноќе 20 троши повеќе отколку цело време една температура. Затоа што малку се намалува ЦОП на климата, и плус на ефтина струја помалку киловатинќе бидат а повеќе во скапа.

Zdravo,

24/5 denski 20/21° navecer (ako ja menuvas pocesto T +/- povejke ke potrosi) 24/7 so ne taka minus jaka zima do 2000mkd. max
Автоматски споено мислење:

До рутерот е. На оној што го даваат од А1 ми се губеше на 24часа. Купив друг рутер и логиран е цело време.
Или прошнурај во поставките на рутерот.

Sent from my GM1910 using Tapatalk
Cekaj malce*na ruterot/modem od A1 imas staveno +ruter ?kako vtor ruter i sp3s tie na nego konektiran..??dobro razbrav...??

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Cekaj malce*na ruterot/modem od A1 imas staveno +ruter ?kako vtor ruter i sp3s tie na nego konektiran..??dobro razbrav...??

Баш така, уште еден рутер на веќе постоечкиот и на него конектиран sp3.
Ако те буни нешто пиши на приватна порака ќе ти објаснам.

Mnogu blagodarnost do PticaSelica, macci i Kosta Senior za oddelenoto vreme. Da prasam dali garancijata ke vazi aka vaka gi otvoram za cistenje?

Молам, повели и друг пат.

Јас колку до сега сум научил - ГАРАНЦИЈА ВАЖИ САМО АКО НЕ ЧЕПКАШ САМ НИШТО-
за климата, можеш само првите пластични филтри под предниот капак да ги одржуваш сам.
Е сега, не знам ако притоа капакот го оштетиш, или тие филтри- како мрежа, дали ќе ти важи гаранција. Лично не би рачунал на гаранција. Проблемот е што тие навистина треба да се исперат и дезинфицираат барем еднаш месечно.

Баш така, уште еден рутер на веќе постоечкиот и на него конектиран sp3.
Ако те буни нешто пиши на приватна порака ќе ти објаснам.

Ajde sega ke probame i taka imam 1 ruter tenda+

Ovie od Klimi Mk izgleda zaspani se gi nema novite modeli na Gree Pular Premium Gree Pular Eco i Gree Freair na nivnata strana

Ubav zosto za reper go zemas klimi.mk???mislis deka vrtkaat klimi od povejke brendovi treba da objavat se prvi..???
Автоматски споено мислење:

Друштво имам проблем со струјата.Секое сабајле гасат напон и кога ќе станам исклучени климите и трепкаат.Сега не е проблем ама знаат зимно време вака да напраат.Има некое чаре ?
Druze ako imas problemi so struja osvem Evn ne znam.koj moze da ti pomogne...mislam deka povejketo klimi imaat auto restart odnosno koga snemuva 220v i koga kese vrati naponot prodolzuvaat so rabota tamu kade zastanale,isto taka Gree raboti i na pogolem raspon na naponot mislam deka od 160do240v bi rabotela bez problem se razbira na 50hz.
Greska moja od 140do270v
A i kaj drugi proizvoditeli e implementirano ova...

Attachments

• Screenshot_20201018_010704_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20201018_010704_com.android.chrome.jpg
    522,4 KB · Прегледи: 22
Последно уредено:
Ubav zosto za reper go zemas klimi.mk???mislis deka vrtkaat klimi od povejke brendovi treba da objavat se prvi..???
Druze cudno mi e okolu Klimi Mk zatoa sto do sega site novi modeli na Gree bea prvi objavuvani vo Klimi Mk i za popusti i za novi modeli bea prvi
E sega dali imaat druga politika budejki TOSOT go nabavuvaat preki Gree Mak a seuste imaat zalihi na TOSOT ne im se trosat taka lesno zihite na Tosot ( iako imaat akciski ceni ) bidejki samo oni prodavaat Tosot vo Mk

Mozebi zatoa ne gi nabavuvaat novite modeli na Gree cekaat prvo da im se potrosat zalihite na TOSOT

Neznam no malku e cudno.

Здраво на сите :) Дали може некој да каже искуство со бучава на клима уредот, кои модели би требало да се најтивки?
Преку телеком земавме Haier Tundra green 12ка, во каректеристики пишуваше 33 -47db а има налепница 55-63db? Можеби е глупо прашањево но битен фактор ни е нивото на бука. :О
Уште нешто, за во спална ја гледаме оваа варијанта, https://www.neptun.mk/categories/INVERTER_SISTEMI/KLIMA-FUEGO-FGT-120-INV дали вреди или сепак е колку пари толку музика?
Ви благодарам однапред на одговорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom