Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

B

Beginner

Гостин
Отиде денот а нови информации за денес нема?Или може не им се допаѓа многу бројката и тактизираат некако.
Голема работа и да не објават пак се ќе си продолжи нормално.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Отиде денот а нови информации за денес нема?Или може не им се допаѓа многу бројката и тактизираат некако.
Можеби екселот у кој ги внесуваат крашнал и ги изгубиле, исто како у Англија :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.894
Поени од реакции
25.387

zhabe druze... projde vozot.

sega terajte i gospod neka ve cuva. aus iskustvo e deka za da ja iskontrolirate situacijata ke vi treba lokaliziran karantin i toa najmalku edno 2 meseci... nitu narodot nitu ekonomijata nitu pak politicari/policija toa ne moze da go isporaca vo mkd.

realno treba da ste si sami sfesni i da si se zastitite kolku mozete posto kako stojat rabotite nikoj nema... kaj i da e za mesec dena koga ke zaladi vo eu oni ke se zatvorat i ke si mislat samo za sebe, veke se snabdeni so lekovi i se spremaat a vo mk kojznae moze ke montiraat nekoja polska bolnica ako se dogvorat...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
zhabe druze... projde vozot.

sega terajte i gospod neka ve cuva. aus iskustvo e deka za da ja iskontrolirate situacijata ke vi treba lokaliziran karantin i toa najmalku edno 2 meseci... nitu narodot nitu ekonomijata nitu pak politicari/policija toa ne moze da go isporaca vo mkd.

realno treba da ste si sami sfesni i da si se zastitite kolku mozete posto kako stojat rabotite nikoj nema... kaj i da e za mesec dena koga ke zaladi vo eu oni ke se zatvorat i ke si mislat samo za sebe, veke se snabdeni so lekovi i se spremaat a vo mk kojznae moze ke montiraat nekoja polska bolnica ako se dogvorat...
Абе бркај работа, каков карантин.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
F5 кај Венко.
Колега со кој имав интензивни контакти, НАЈЧЕСТО со 2 маски но не секогаш, пред една недела пролив, остана дома, се тестирал вчера, денес позитивен.
Никакви други симптоми. Јас бев настинат пред 4-5 дена, а денес кога ми кажа психички настинав пак :D
Иначе денес матичната кога му јавила, му рекла, „нема кој нема корона од денешниве резултати“.
Според ова, и според екстремново доцнење, којзнае каква бројка нè чека денес... ја со прогноза одам дури и накај 500.

Член од
28 јануари 2020
Мислења
16
Поени од реакции
20
Со меркиве
ојдоа у ку*ац
Само не журат
За мртви пари нудат
Само не кудат
Али така оди тоа
Коа народиве не се будат
Ко демек
За мерките се лутат
Додека глобалисти
Праат валута
А богами
И така треба
Чим се ќути не се крева
Врева
Кај шо никој нема
Да се носат маски
по улица
Абе гнаси
Сварно сте за у лудница

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.396
Поени од реакции
19.861
Да го допие Филипче кафето со Лидето и ќе објави, бидете трпеливи и тој е чоек :D

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Ситуацијата одамна е излезена од контрола и зимава секако ќе биде интересна, кога ќе се спои здравиот скопски (или тетовски, кумановски, битолски можеби) воздух со сезоната на грипови, настинки, а Ковид-19 ќе го заокружи целиот тој процес. Со оваа динамика, од близу 400 случаи дневно (затаија нешто денес), прогнозите за наредните месеци се, така, малце незадоволителни. Лошо е што го јадат болните од други болести.
Но, сепак, ми се чини дека новата година масовно ќе се прослави на плоштад.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
445 нови денес....Направени се 2441 тестови што значи дека позтивни се 18,2% од тестираните.
Починати се девет пациенти.

*edit
Официјално

Последно уредено:
Член од
12 септември 2016
Мислења
106
Поени од реакции
502
Ситуацијата не да е излезена од контрола, не се знајт кој пијат кој плаќат.Еве Охрид денеска нови 12.Цело лето иако никаква "култура" немаше кај нас луѓето, журки, гужви беше мирно, но сега секој ден 5,10,12 а скоро па живо пиле нема низ град(време катастрофа).Ако сте двајца на улица (ОТВОРЕН ПРОСТОР) без маски следува казна, ама истите двајца да седните на кафе нема ништо, никаква логика...Автобуси преполни, фабрики исто, економијата пред распад, луѓето задолжени, ратите стигаат, доаѓа зима, сметките уште поголеми..Тек допрва ќе биде интересно..Нз шо чекет за затварање на цело Скопје ко шо напраја со Дебар..Скоро сите шо ги знам или се позитивни, или се во изолација..

Kajgana Shop

На врв Bottom