- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.499
- Поени од реакции
- 18.521
Славчо ти ли си бе мамаму да ебам?Ќе врне дожд.
Славчо ти ли си бе мамаму да ебам?Ќе врне дожд.
...а што? таму во приватните болници ќе бидат водоинсталатори или вајари? нема да ја работаат својата хумана професија ли?Оние сестрите што си дадоа отказ, сепак у приватна болница ќе оделе. Исто и докториве што си дале октаз. Каква хумана професија![]()
... секоја патека евра значат, секое прелетување над територија на МКД се плаќа, ама каде идат парите... е тоа не знам!И Бог не обележал со Х.![]()
Дирекција за цивилно воздухопловство,или по нашки на тате фирмата!... секоја патека евра значат, секое прелетување над територија на МКД се плаќа, ама каде идат парите... е тоа не знам!![]()
горе пишуваш не ги пуштаат да одат пензија, подоле викаш некој си отворил приватно логика амоето искуство со докториве од прилепска болница е речиси позитивно.
Ко што можам јас лично да ја проценам состојбата е дека
Маста му ја вадат на докторите.
Како прво нема доволно доктори, тие што треба да одат пензија не ги пуштаат пошто нема замена. Дежурства еден куп.
Ортопеди во прилеп нема, Хирурзи исто 2ца се.
Мој термин, па после на одделение па хируршки зафати.
Не верувам дека и нив му е веќе до хуманост дојдено, преку к му е веќе и гледам еден доктор си отворил приватно.
Плукајте ги тие што директ од клупа во странство заминаа и не се вратија.
Za shto da gi plukame tie sto si zaminale ? Oti ne sakaat da trpat nepravdi od tipot na rang lista prvorangiranite doktori i sestri ne gi primaat a gi primaat najslabo rangiranite oti imaat partiska kniska ili se od privilegirana etnicka grupa.Плукајте ги тие што директ од клупа во странство заминаа и не се вратија.
не знам како е најново, но порано антителата не беа специфични само за Ковид 19, мислам беа и за постари типови корона вирус ??? Дали извадија специфичен тест со антитела или само БРИСОТ е специфичен наод ???..се појавил некој позитивен таму и газдата одма сите на тестирање.Ниеден друг позитивен од 30тина души,а кај 5мина антитела присутниГи прашал зетов сите 5 души,ниту некаков симптом некој почуствувал,ниту ке знаеле некогаш дека биле заразени со Ковид,ниту пак некој од блиските нивни заболел.Така да тешка лотарија за нас,мистерија за епидемиолозите а милијарди за профитерите од фармацијата,таква е моменталната состојба.
Колку јас што знам,брзите тестови на Игн/Игг реагираат и на обични настинки/инфекции од други вируси во фамилијата Корона!не знам како е најново, но порано антителата не беа специфични само за Ковид 19, мислам беа и за постари типови корона вирус ??? Дали извадија специфичен тест со антитела или само БРИСОТ е специфичен наод ???
Штом им побарале да донираат за болни,тоа е тоане знам како е најново, но порано антителата не беа специфични само за Ковид 19, мислам беа и за постари типови корона вирус ??? Дали извадија специфичен тест со антитела или само БРИСОТ е специфичен наод ???
Рибата смрди цела.Za glupostive iznapishani za sestrite imam samo edno da kazam.
Ribata smrdi od glavata a ne od opaskata.
Se ponashate ko da gi znaete dvete strani, pa odma sudite.
Се зголемува бројката статистички, али никаде нема ни шпекулација за повторно затварање освен во Македонија. Барем не во западна Европа.И шо сеа демек... помина летото, ајде пак да удреме на бројки со цел да го затвориме народов дома да дреми.
Ај да речеш само кај нас е, ама низ цел свет да се зголемува намерно бројката -_-
Ова веќе на ништо не личи, освен на кршење на човековите права.
oно порано антителата не беа специфични само за Ковид 19