Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Рандом пост, ама еве каде се најголемите таленти од младинската академија на Челзи, т.е. фаци што ги хајпавме ептен многу

Гаел Калкута - Во Ленс на позајмица од Амиен

Џош Мекехран - Бирмингем

Лукас Пиазон - Рио Аве на позајмица од Челзи

Доминик Соланке - Бурнемаут

Ола Аина - Фулам на позајмица од Торино

Џереми Бога - Сасуоло

Чарли Мусонда - ..уште е во клубов и не е на позајмица изгледа?

Тами Абрахам - ЧЕЛЗИ! :D

Мејсон Маунт - ЧЕЛЗИ! :D

Рубен Лофтус Чик - Фулам на позајмица од Челзи

Калум Хадсон Одои - Челзи

Итан Ампаду - Шефилд Јунајтед на позајмица од Челзи

Рис Џејмс - ЧЕЛЗИ!

Ако ви текнува уште некој од тие таленти од рани 2010 пишете да се потсетиме :D
Автоматски споено мислење:

Aх, ете го забораив

Натаниел Чалоба - Ватафорд

B

Beginner

Гостин
Рандом пост, ама еве каде се најголемите таленти од младинската академија на Челзи, т.е. фаци што ги хајпавме ептен многу

Гаел Калкута - Во Ленс на позајмица од Амиен

Џош Мекехран - Бирмингем

Лукас Пиазон - Рио Аве на позајмица од Челзи

Доминик Соланке - Бурнемаут

Ола Аина - Фулам на позајмица од Торино

Џереми Бога - Сасуоло

Чарли Мусонда - ..уште е во клубов и не е на позајмица изгледа?

Тами Абрахам - ЧЕЛЗИ! :D

Мејсон Маунт - ЧЕЛЗИ! :D

Рубен Лофтус Чик - Фулам на позајмица од Челзи

Калум Хадсон Одои - Челзи

Итан Ампаду - Шефилд Јунајтед на позајмица од Челзи

Рис Џејмс - ЧЕЛЗИ!

Ако ви текнува уште некој од тие таленти од рани 2010 пишете да се потсетиме :D

Aх, ете го забораив

Натаниел Чалоба - Ватафорд
Кенеди кој моментално е во Гранада за него имав прочитано овде бил многу брз ама немал завршница. Ама по статистиката слабо делува. Ике Угбо овој изгледа "добар" дал 13 гола претходната сезона во Рода на 28 утакмици. Сега во Серкл Бриж на 6 утакмици има 2 гола плус битно игра цели 90 минути.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Следи мојата традиционална експертска анализа за сезоната после летните трансфер периоди :cool:

Ќе почнам со тренерот. Лампард лани покажа доста добри знаци, покажа и доста неискуство, како што се очекуваше. Сепак на крај имаше добра сезона кога ќе се погледнат очекувањата и сите околности. Како и за играчите, важи и за него дека мора од сезона во сезона да се подобрува и да напредува брзо, доколку сака да е успешен во Челзи. Покрај сите трансфери, мене ептен ме радува што донесе уште еден тренер и што беше свесен ете дека му фали нешто. Од сликите и видеата од тренинзи што ги гледаме, делува дека новиот тренер е ептен инволвиран и работи и групно и индивидуално со играчите, што ме радува. Сезонава очекувањата се многу повисоки и Лампард ќе биде под доста притисок. Ќе видиме како ќе се покаже. Мене нормално ми е да прави почетнички грешки и немам намера после секоја грешка да носам заклучоци за дали ќе го биде или не. Иако ова е Челзи, да не забораваме дека му е само трета година во менаџмент и ќе прави грешки. Битното е дали ќе научи од грешките. И покрај тоа, нормално дека ќе биде критикуван ако навистина треба да се критикува.

Трансфери

Покажаа огромни амбиции на трансфер пазарот, многу повеќе него што очекувавме. Лесно можеа да ја искористат кризава како оправдание, да речат ете имаме млади играчи кои ќе се подобруваат, еве уште еден или два трансфери и сезонава очекуваме повеќе од минатата. Наместо тоа, максимално се поддржа тренерот, се одеше на првите цели без компромис и се пополнија доста дупки со квалитет. Ако ги ставиме сите како стартери, имаме пола нов тим.

Хаким Зијех - уште го немаме видено во официјален натпревар, ама имам големи очекувања од него. Има доста искуство и е во пикот на кариерата. Ништо чудно он најмногу да ни помогне сезонава. Едвај чекам да видам како ќе се покаже во ПЛ. Немаме друг таков играч во тимот. Посебно против екипи што ќе се бранат би требало многу да помогне со неговата креативност.
Тимо Вернер - веќе пишував за него, ептен ми се свиѓа како играч. Уште на пријателската одма се виде неговиот квалитет. Не е типичен напаѓач, трча многу насекаде, се враќа да прими топка, може да излезе и на крило. Супер гол против Тотенхем, а во ПЛ иако уште го нема постигнато првенецот, сепак ни е меѓу најдобрите поединци во првите четири кола. А тоа кажува доста кога станува збор за напаѓач.
Бен Чилвел - трансферот за кој не бевме убедени поради цената, ама на крај успеаа доста да ја спуштат, исполнувајќи ја желбата на Лампард. И ако судиме според тоа што го видовме до сега во двата натпревари во купот и еден во ПЛ, добро е што го земаа. Мене ме импресионираше доста и се надевам дека ќе продолжи така. Супер во напад, одличен центаршут, добар шут, солиден и во одбрана. А уште е млад и може уште да напредува.
Тиаго Силва - би требало да помогне неговото искуство и лидерство. Освен грешката против ВБА, што може да му се случи секому, делува доста стабилно. Јас не очекувам нешто посебно од него, ама би требало да имаат добро партнерство со Зума. Баш ме интересира дали на 36 години ќе игра стандардно или сепак ќе му ги менаџираат минутите.
Каи Хаверц - ова беше стејтмент трансферот со кој покажаа колку се сериозни летово. Најголемиот германски талент, претходно со интерес од сите поголеми клубови. Ја искористија ситуацијата и искешираа и покрај тоа што не ни беше можеби неопходен трансфер. Имаше тежок старт во првите две кола играјќи на неприродни позиции, но од тогаш според мене со секој натпревар се подобрува. Хет трикот во купот сигурно му даде доста самодоверба, ама во секој случај ќе му оставиме време за да се навикне целосно на ПЛ. Мислам дека кога ќе се уиграат сите напред ќе биде ептен јак играч.
Едуард Менди - ептен неопходна замена за Кепа, препорачан и донесен од Чех лично. Од тоа малце што го видовме засега делува доста стабилно. Висок голман што излага на топки, а изгледа дека знае и на линија да одбрани. Немам некои посебни очекувања од него и ќе видиме како ќе се покаже, ама не треба многу за да изгледа подобро од Кепа.

Тимот

Менди/Кепа/Вили
Џејмс/Азпи - Силва/Кристенсен - Зума/Томори/Рудигер - Чилвел/Алонсо/Емерсон
Канте/Ковачич - Жоржињо/Гилмур
Зијех - Хаверц/Маунт - Пулишич/Одои
Вернер/Абрахам/Жиру
Покриени се на секоја позиција и би рекол дека е доста добро избалансиран тимот. Вака гледајќи има само три крила, ама видовме дека и Вернер ќе игра повремено таму, а можат и Маунт и Хаверц да покријат ако ептен има потреба. Само класичен деструктивец фали во тимот за да биде комплетен. Ништо чудно да пробаат во јануари. Има доста опции Лампард и нема да е лесно да ја најде добитната комбинација. Неколку пати има кажано дека има јасна слика за како сака да игра со овој тим, па останува да видиме кога конечно сите ќе бидат спремни. Доста флексибилност има и може да испробува различни формации, ама се надевам ќе најде една со која ќе ги игра најголемиот дел натпревари, па да мења само за одредени противници.

Очекувања

Со сите трансфери нормално дека очекувањата пораснаа ептен во споредба со минатата сезона. Но, не треба и да претеруваме со нереални очекувања. За да освојуваш титули во ПЛ и ЛШ не е доволно само да фрлиш брдо пари и да мислиш дека успехот инстантно ќе дојде сам по себе. Треба многу да се работи и да се уигрува тимот, да се најде вистинска комбинација, и така натаму. Во ПЛ сезонава целта е значително да се намали разликата со Ливерпул, да бидат блиску до врвот до самиот крај, и нормално квалификацијата во ЛШ да е обезбедена на време, а не да се тресеме до последно коло. Во ЛШ за поминување на групата не треба ни да збориме, и тоа мора на прва позиција. Понатаму немам некои посебни очекувања, ама време е да се помине првата нокаут рунда и да се оди подалеку. Ептен би сакал да освојат ФА Куп.

Сезоната почна климаво и ќе има многу работа Лампард. Се надевам дека ќе успеат да избегнат значителни повреди и ќе бидат достапни сите играчи во најголемиот дел од сезоната. Едвај чекам да ги видиме Хаверц, Пулишич, Зијех, Вернер заедно. Кога ќе се уиграат како што треба и ќе кликне се, мислам дека може да видиме нешто посебно.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ја не експертски на кратко ќе пишам, пошто не памтам дали сум пишал претходно

Едно од обџективс-от за оваа сезона веќе го флопнаа со Лига Купот

Дурите обџективс:

Сигурен пласман во топ 4 т.е. да се реши ова 3-4+ кола унапред

1/4 финале во ФА Куп

1/4 финале во ЛШ

Ова е најреално за очекување, само за ФА Купот може да им се прости ако немаме среќа во ждребот, се друго мора дасе случи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Жиру вчера со два гола за Франција во 100ти настап. Втор најдобар стрелец, зад Анри. Ќе биде интересно да се види и него како ќе го користи Лампард. Не треба пак да го изолира како во првиот дел од минатата сезона. Дефинитивно може да помогне во одредени натпревари.

Хаверц две асистенции за Германија.

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
413
Chelsea goalkeeper Édouard Mendy is injured, according to @Mansour_Loum - he will miss the friendly matches with Senegal at the very least.

Немаме среќа со повредите у последно време.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Парлај франсе да те свео свет разуме

1602198894117.png

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
413
It looks certain that he will miss the Premier League match at home to Southampton on October 17. Chelsea begin their Champions League campaign at home to Sevilla three days later and Mendy hopes he will be able to be back for that.

Значи сигурно нема да игра и против Севиља.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Замислете се деси сеа Кепа да се повампири против Саутемптон и Севиља и да остане прв голман. :D

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
413
Замислете се деси сеа Кепа да се повампири против Саутемптон и Севиља и да остане прв голман. :D
Замисли Моника Белучи да ти дојде во кревет сега? Поголеми шанси има тоа да се деси него Кепа да се повампири и да остане прв голман. :pos:

We are sorry to inform you that standard shipping to Macedonia has been stopped, it's only DHL shipping can arrive your country, the shipping fee of DHL is $25, do you still want your order? do you mind to pay $25 for the shipping fee?

Elmont Youth soccer :(:( Дајте алтернатива? Многу е цената на шипингот со ДХЛ, скоро колку дресот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom