Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Баш како што се надополни, тежок е теренот ептен. Така што многу поповолен е за бранење отколку за освојување. А и Ерменците се борат со многу повисок морал за разлика од противникот и имаат исклучива поддршка од локалците, со оглед на тоа дека речиси сите таму се Ерменци.
Автоматски споено мислење:

Па и да се секти повторно се муслимани. Чим се следбеници на делото на Мухамед и Куранот. И по таа твоја логика сите христијански и муслимански движења можат да се наречат секташки. Не е ни битно, глуп е муабетот дека шиитите не биле муслимани. Можеш да кажеш дека биле секта, но повторно би се работело за муслиманска секта.
Nema vrska dali se sekta ili ne nee e toa barometar za vistina. Ima jasni pravila kako se bidnuva musliman ili hristijanin ja ti kazav deka katolicite se heretici znaci ne se hristijani spored pravoslavieto prasaj ili citaj malku za ova ke ti stane jasno.
znaci sekta moze da bide vo ramkite na samata religija ili nadvor od nea razbiras

Nema vrska dali se sekta ili ne nee e toa barometar za vistina. Ima jasni pravila kako se bidnuva musliman ili hristijanin ja ti kazav deka katolicite se heretici znaci ne se hristijani spored pravoslavieto prasaj ili citaj malku za ova ke ti stane jasno.
znaci sekta moze da bide vo ramkite na samata religija ili nadvor od nea razbiras
Ептен е глуп муабетов и ми е глупо да ти разглабам очигледни работи. Да, според православието католиците се расколници и неверници и обратно. Но, тоа повторно е според православието, а не според општата категоризација на религиозните групи. Така според општата категоризација на религиозните групи и едните и другите се христијани, како и протестанти, мормони и уште милион други секти.

Алиев мора да испорача резултати инаку ќе биде тешко него дома. Затоа мислам дека ќе одат до крај Азерите на крилја на поддршката од Турците или барем до некои покрупни територијални напредувања.
Татко му капитулација потпиша, па мува не го полази. Нема да биде ништо поинакво со овој, ќе покажат со прст кон Русите, Евреите, Иран и готово...

Ептен е глуп муабетов и ми е глупо да ти разглабам очигледни работи. Да, според православието католиците се расколници и неверници и обратно. Но, тоа повторно е според православието, а не според општата категоризација на религиозните групи. Така според општата категоризација на религиозните групи и едните и другите се христијани, како и протестанти, мормони и уште милион други секти.
Taka stojat rabotite na prv pogled no sepak vistinata e edna i religiite imaat izvori a tie izvori se barometar za toa koj e vo pravo. Ne moze da soberes deset dusi da vodis vojna protiv biblijata i da kazes deka si hristijanska sekta mislam toa za mene e mnogu jasno. Ne moze da kazes deka si clen na kajgana forum samo zatoa sto citas kajgana vesti eve po prosto. Ima sekti koi se del od religijata znaci ne odat protiv izvorite tuku samo imaat razlicno tolkuvanje na nebitni dogmi i sekti koi ja miniraat samata religija odvnatre tie ne i propagaat na taa religij, znam off topic i zabegavme malku

Btw, според видеава што успеав да ги изгледам од конфликтов, војнава ако сакате, ова веќе личи на нешто, знаат што прават и едните и другите. Нема Рамбо стил испади, како во Сирија. Во Сирија освен Хезболах, и некои единици на сириската армија, се друго беше многу, многу лошо, дури и трагично, од воена гледна точка.
Да, секоја војна е хаос, но сепак, барем според тоа што можеме да го видиме, има разлика, и тоа драстична разлика.

Btw, според видеава што успеав да ги изгледам од конфликтов, војнава ако сакате, ова веќе личи на нешто, знаат што прават и едните и другите. Нема Рамбо стил испади, како во Сирија. Во Сирија освен Хезболах, и некои единици на сириската армија, се друго беше многу, многу лошо, дури и трагично, од воена гледна точка.
Да, секоја војна е хаос, но сепак, барем според тоа што можеме да го видиме, има разлика, и тоа драстична разлика.
Ако имаме во предвид дека дошле ИСИС-овци од Сирија, а од денеска почнале да доаѓаат и Либијските, и тука ќе видиме такви испади. Иначе преголем интензитет на војување е ова. Според мене Азериве идат ептен на сила и не жалат луѓе, пошто најверојатно се на став дека неможат да издржат Ерменциве вакво темпо на загуби. Тактика на исцрпување.

Истовремено бомбардираат Ерменска територија (надвор од Нагорно Карабах) околу градот Варденис, каде што нели беше срушен и авионот. За да ја држат Ерменија колку што е можно надвор од конфликтот(да си ја брани територијата). Исто така пред извесно време се одржуваше здружена вежба на Турција и Азербејџан во Накчиван (оној изолиран дел на Азербејџан што граничи со Турска) И према известувањата, Турската војска воопшто не е повлечена од таму. Што збори за претходно смислена акција.

Во меѓувреме има зголемен авионски сообраќај на нередовни линии кон Баку, во кои според информациите интензивно се носат борци на исламската интернационала која се бореше во Сирија и Либија.

Све е добро смислено и сите знаат што прават, но сепак да ја буткаш свесно војската во самоубиствени напади има влијание врз моралот на секоја војска. Но од 27 Септември во Азербејџан има рестрикции на интернет (социјални мрежи и комуникациски платформи), што дополнително збори дека цела ситуација е предвидена.

Јас мислам дека тешко дека тука ќе запрат, и дека Русија сакала неќела повторно ќе се вмеша во овој конфликт.

Дилемата ми е дали е ова игра на Ердо или на западот. Пошто завземање на Нагорно Карабах, како крајна опција е доста заебана работа. Мислам дека светот нема така лесно да ја свари таа опција, која со себе несомнено ќе носи етничко чистење. Или е само чекор да се вовлече Русија во војна со Азербејџан, што би можело да ги престрои Казахстан, Туркменистан, Узбекистан и Киргистан против Русија.

Последно уредено:
Ако имаме во предвид дека дошле ИСИС-овци од Сирија, а од денеска почнале да доаѓаат и Либијските, и тука ќе видиме такви испади. Иначе преголем интензитет на војување е ова. Според мене Азериве идат ептен на сила и не жалат луѓе, пошто најверојатно се на став дека неможат да издржат Ерменциве вакво темпо на загуби.

Истовремено бомбардираат Ерменска територија (надвор од Нагорно Карабах) околу градот Варденис, каде што нели беше срушен и авионот. За да ја држат Ерменија колку што е можно надвор од конфликтот(да си ја брани територијата). Исто така пред извесно време се одржуваше здружена вежба на Турција и Азербејџан во Накчиван (оној изолиран дел на Азербејџан што граничи со Турска) И према известувањата, Турската војска воопшто не е повлечена од таму. Што збори за претходно смислена акција.

Во меѓувреме има зголемен авионски сообраќај на нередовни линии кон Баку, во кои според информациите интензивно се носат борци на исламската интернационала која се бореше во Сирија и Либија.

Све е добро смислено и сите знаат што прават, но сепак да ја буткаш свесно војската во самоубиствени напади има влијание врз моралот на секоја војска. Но од 27 Септември во Азербејџан е укинат интернетот, што дополнително збори дека цела ситуација е предвидена.

Јас мислам дека тешко дека тука ќе запрат, и дека Русија сакала неќела повторно ќе се вмеша во овој конфликт.

Дилемата ми е дали е ова игра на Ердо или на западот. Пошто завземање на Нагорно Карабах, како крајна опција е доста заебана работа. Мислам дека светот нема така лесно да ја свари таа опција, која со себе несомнено ќе носи етничко чистење. Или е само чекор да се вовлече Русија во војна со Азербејџан, што би можело да ги престрои Казахстан, Туркменистан, Узбекистан и Киргистан против Русија.
Да, се согласувам дека интензитетот е преголем, вакво темпо ќе доведе до страшно брза ескалација.
Дали султанот делува на своја рака, или во соработка со некои структури во САД, е тешко да се каже. Во секој случај, конфликтов има големи шанси, за кратко време да се прошири на околните земји, првенствено Русија, Турција и Иран, а подоцна и пошироко.

Како и да е, коментарот ми беше стриктно од воено - техничко, тактички аспект. И едните и другите делуваат како сериозни воени формации, за разлика од тоа што го гледавме во Сирија и Либија.

По таа логика едни од православците или католиците не се муслимани. Како ни протестантите и мал милион секти секако.
Пошто и двете групи се следачи на Мухамед и на Куранот тогаш се муслимани. Само едните веруваат дека пророкот бил безгрешен, а другиве дека бил грешник. Едните сметаат дека наследник на Мухамед е неговиот брат, а други неговиот внук(или нешто така слично).
Ниту едни од православните или католиците не се муслимани.

Ima jasni pravila kako se bidnuva musliman ili hristijanin ja ti kazav deka katolicite se heretici znaci ne se hristijani spored pravoslavieto prasaj ili citaj malku za ova ke ti stane jasno.
Imaat ereticki veruvanja, ama nikoj pravoslavec nema da rece oti ne se hristijani. Stom veruvaat vo Isus Hristos, toa gi pravi hristijani.
Eve tuka ima mnogu pravoslavni, pa prasaj.

Три генерации Ерменци од исто семејство заедно на военото поле, тој е тој фанатизам што го имат и мора да се почитува и респектира, нешто што Азерите го немат.

Прегледај го приврзокот 268654
Taka se saka zemja.

Последно уредено:
Азербејџан е една од ретките земји кои имаат повеќе од коректен однос према нас (памтам еден податок во кој се кажуваше дека крајот на 90-тите и почетокот на 00-тите македонското знаме било едно од најкупуваните таму затоа што им се допаѓало) општо. Ерменците пак во нашиот спор со името беа поблагонаклонети према Грција. А чудно ете и Ерменците и Македонците имале слични судбини за време на раните 1900-ти, доста си пропатиле, а за тоа и француски весници имаат пишувано во тоа време.

Азербејџан моментално си ги користи ресурсите за да си довлечка луѓе од други земји да војуваат за нив како потрошен материјал. Како и да е, жално е што се случува. Поготово толку омраза и војување за едно ебено "брдо". Познавам и Азери и Ерменци, и омразата меѓу нив е на доста високо ниво. Проблемот помеѓу нив е многу покомплициран отколку што артикли од Википедија пишуваат (која и не е баш најверодостојна кога станува збор за историски факти, нели?)...

Ради "клизав терен" на времето и Нато се предомислија копнено да пробаат да влезат у Србија.Имам гледано некаква снимка каде што одделение од 6-7 српски војници одбија напад на 70-80 шконови што покушаа да влезат од Албанија
Покушаа, ама се заебаа... погледни ги документарците за Кошаре.

Три генерации Ерменци од исто семејство заедно на военото поле, тој е тој фанатизам што го имат и мора да се почитува и респектира, нешто што Азерите го немат.

Прегледај го приврзокот 268654
Нешто што многу земји го немаат, прееска читав случајно на фб ми излезе... некој Ермеенски фудбалер требал да потпише договор во Грчка за некој клуб, кога слушнал за срањево баталил договор се вратил во Ерменија и се одзвал на мобилизацијата, така да овие да ги окупираш неможеш, а ако им ја освоиш територијата или треба да ги протераш илид а ги убиеш бидејќи фанатично до смрт се спремни да се борат.

Азербејџан е една од ретките земји кои имаат повеќе од коректен однос према нас (памтам еден податок во кој се кажуваше дека крајот на 90-тите и почетокот на 00-тите македонското знаме било едно од најкупуваните таму затоа што им се допаѓало) општо. Ерменците пак во нашиот спор со името беа поблагонаклонети према Грција. А чудно ете и Ерменците и Македонците имале слични судбини за време на раните 1900-ти, доста си пропатиле, а за тоа и француски весници имаат пишувано во тоа време.

Азербејџан моментално си ги користи ресурсите за да си довлечка луѓе од други земји да војуваат за нив како потрошен материјал. Како и да е, жално е што се случува. Поготово толку омраза и војување за едно ебено "брдо". Познавам и Азери и Ерменци, и омразата меѓу нив е на доста високо ниво. Проблемот помеѓу нив е многу покомплициран отколку што артикли од Википедија пишуваат (која и не е баш најверодостојна кога станува збор за историски факти, нели?)...
Поводот е "брдото", ама причината е мноогу поголема. Големите си ги мерат, малите народи страдаат.
Инаку Ерменциве се фанатици, воинствено настроени и тешко да попуштат.

Поводот е "брдото", ама причината е мноогу поголема. Големите си ги мерат, малите народи страдаат.
Инаку Ерменциве се фанатици, воинствено настроени и тешко да попуштат.
Може да објасниш како си ги мерат големите во случајов? Како гледаш на работите од тој аспект.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom