Атланта незаслужено е на 0-2. И можат и треба да имаат повеќе од тоа, ама пошто се Атланта (испуштија 20тина разлика предност против Далас) ја играм со +1,5.
Кливленд се класи над Вашингтон, нема што да се анализра. 4 тачдауни или 3+2 филд гола без проблем треба да си наредат.
СанФран имаат тон повредени, клучниот дефанзивец, клучниот офанзивец и квотербекот им се аут, а со нив здрави изгубија на домашен терен од Аризона. Ништо чудно и овде да изгубат, али на +6,5 е фикс.
Лас Вегас добија 2 утакмици досега (дома против Њу Орлеанс), изгледаат одлично. 8,5 е стварно многу голем хендикеп за да изгубат со толкава разлика. Може да се проба и да постигнат 21 или повеќе поени.
Фили успеаа да изгубат од Вашингтон и изедоа ќотек дома од Ремс. Изгледаат тажно засега. Синси покрија хендикеп и со Чарџерс и со Кливленд. Одбрана им е leaky, ама напаѓачки покажаа дека можат да се носат, плус Буроу одлично се снајдува како руки. Може и на пониската граница плус.
Денвер исто како СанФран, повреден квотербек, клучен дефанзивец и прв ресивер. Нема начин како да не изгубат против Брејди.
Грин Беј ми е двојка без размислување (ако игра Даванте Адамс, засега не е потврдено, ама се прават напори да биде 100% фит). За секој случај одам со овој хендикеп, превисок е за Њу Орлеанс, кои се без Мајкл Томас, топ3-топ5 ресивер во цела лига. Исто може на ниска граница плус.
Балтимор и Канзас се двете најдобри екипи, двајцата најдобри квотери, двата најдобри напади, директна борба за прво место. Колку и да е границата на ова се игра плус. Очекувам нешто слично на утакмицата Канзас-Ремс пред 2 години кога имаше околу 100 поени вкупно.
За појака уплата победи на Кливленд и Тампа ми се бетон фиксови, ми останува уште да се решам која ќе биде третата (што ќе ме заебе), дилемата ми е меѓу Грин Беј и Канзас-Балтимор.