- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.905
- Поени од реакции
- 11.881
Vlazni maramiciА кога не си дома си носиш шише со тебе? Генијално,признавам

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vlazni maramiciА кога не си дома си носиш шише со тебе? Генијално,признавам
Аууу,па како така? Каков верник си ти? Јадеш по муслимански биртии кокошка,плескавици исклучиво говедски,правиш баклава за бајрам а користиш влажна тоалетна хартија?Vlazni maramici![]()
ModerenАууу,па како така? Каков верник си ти? Јадеш по муслимански биртии кокошка,плескавици исклучиво говедски,правиш баклава за бајрам а користиш влажна тоалетна хартија?
Па мора да се распрашаат луѓето,утре кога во интерес на соживотот ке се забрани продажба и употреба на тоалетна хартија за да не се навредуваат повеќе муслиманите,да знаат луѓето што какоДобро е, стигнавме до негде, проблем било начинот на чистење.
Албанците користат и вода и хартија, останува уште македонците да користат вода и тука сме, а гледам некои веќе користат, на добар пат сме.
За да немаме разединување, левата рака се користи за чистење![]()
Супер, имаш шоља по халал систем.Ne te zezam ma, imam I jas doma.
Taка е, сигурно нема да се збори за гробиштата на Скопска што Албанците ги уништија, неодамна, но по којзнае кој пат, или пак за секојдневното двојноаршинско применување на законите во земјава и за ред други работи.Одлична дискусија се разви.
... ова намерно ли, А_лбанците со голема буква, а м_акедонци со мала буква и демек која е пораката или така ве „учеле“ ?Добро е, стигнавме до негде, проблем било начинот на чистење.
Албанците користат и вода и хартија, останува уште македонците да користат вода и тука сме, а гледам некои веќе користат, на добар пат сме.
За да немаме разединување, левата рака се користи за чистење![]()
Муслимански обичај во тоалет (нужник)!
... „Qadaahul Haajah” или правилникот за физиолошко олеснување кај муслиманите, укажува дека може да се користи само вода, само левата рака и само три мазни камчиња (џамрах, хијарах), а тоалетна хартија не е спомната затоа што овој муслимански правилник бил донесен и употребуван како законик пред да се измисли тоалетната хартија,
...муслиманот пред и по извршување на нуждата треба да каже кратка молитва, а тоа не смее никако да го направи стоејќи и дозвола за идење на нужник е само за итна потреба (значи мора да се издржи до крај пред да иде во тоалет),
Прегледај го приврзокот 268160 Прегледај го приврзокот 268162
...пенисот или вулвата мора да се измијат со вода со левата рака по мокрењето и обично се прави со помош на сад т.н. бодна,
... за муслиманите на овие простори не важи измената што во 2015 година ја донеле турските институции за религиозни прашања - Дијанет, кој одобрил после неколку вековна забрана поради исламскиот законик, примена на тоалетна хартија, доколку во близина нема никаде вода!
... денес на овие простори се применува се уште стариот вековен муслимански обичај кога не постоело воопшто тоалетна хартија, а другата „хартија“ била само за пишување,
...иако во муслиманските обичаи е забрането да се пијат пијалоци кои содржат алкохол, може да се примени дезинфекциони средства за чистење на тоалет/ нужник што содржат алкохол, но само после вршење нужда и после кратката молитва, никако пред тоа,
Прегледај го приврзокот 268163 Прегледај го приврзокот 268164 Прегледај го приврзокот 268165
... строгиот муслимански кодекс укажуваат дека муслиманите мораат да сквотираат или да седат, но не и да стојат, додека се олеснуваат и мора да молчат додека се во тоалетот, во него се влегува со лева нога, а се излегува со десната нога додека ја кажуваат молитва!
... молитвата што ја кажува верникот „Слава на Алах, кој ме ослободи од нечистотијата и ми даде олеснување“!, а не молитва за барање пари (ако бара пари со молитва, се мисли дека се „бара оган во пеколот“),
Веста на денот од темава е сепак од судењето за Смилковско, каде роднините на гомната јавно ги набедиле фамилиите на децата кои беа убиени за Велигден, 2012-та, дека земале по 70.000 евра. Не знаеме сеуште зашто, али ете, им ги убија децата, сега истите гомна ги набедуваат дека земале по 70.000 евра (за нешто).
Tocno, vo osnova toa go pravat site muslimani sekade po beliot svet, No bitno e da se naglasi deka ne site cicaci se konji no site konji se cicaci. Ne deka ne si do tolku bistar za da ne ja sfatis porakata no da ne ostavame nisto na slucajot. Prema toa ne site muslimani vo republikata se siptаri no site siptаri vo republikata se muslimani. Duri i procentualno ostanatite narodi koi ziveat vo republukata a se muslimani se minorni sprema vas taka da ona moeto drzi voda. Toa e ona sto go pravite vie a ne go pravat drugite osven sekako @pozdrav eden topol. Taa e moderna. Nie nebanjatite toaletna koristime. I sega me potseti na eden vic so koj ve dupevme na vremeto a toa bese koja raka ja koristis koga si go brisis gazot ama @Dardan-ia ocigledno go znael pa ete ni pojasni deka so leva raka si go brisi dupceto. Nie inaku toaletna koristimeТоа го прават сите муслимани во државава.
Pa iskreno da ti kazam i mene me interesira? Ajde da gi rusime barierite. Daj spodeli kako izgleda edno prosecno siptаrsko wc. Imate cesma odma do soljata(ova vekje go imam videno), imate bide kako @pozdrav eden topol , si imate sise sekoj clen posebno ili site od edno se zamivate pa go polni toj posleden sto ke go isprazni ili kako? Vodata dali e obicna cesmovaca ili koristite mineralna za da rzi, dali stavate dodatoci vo nea za miris ili podobra dezinfekcija. More i dali voopsto obicna voda koristite ili se prodavaat nekoj specijalni koncentrati ili gotovi proizvodi za taa namena. Ne veruvam deka ova e opsto poznata rabota taka da ne stedi na zborovi.Сериозно ме прашуваш како го чистам газот?
So te boli kurot, bitno rezimot go srusivte. Sega uste smilkovsko da se resi i ke mozis mirno da spies.Taка е, сигурно нема да се збори за гробиштата на Скопска што Албанците ги уништија, неодамна, но по којзнае кој пат, или пак за секојдневното двојноаршинско применување на законите во земјава и за ред други работи.
Нив им одговара скроз, да се збори за банални глупости од типот - што праите после серење, или - зашто не јадете свинско. Додека, пресреќни, ви одговараат на тие тривијалности, негде у градов, некој го јаде стапот од нив само затоа што е каур, у полиција ќе му кажат дека они не можат ништо, а у партија ќе му кажат дека законите треба да важат за сите.
Samo ako se muslimani, ateistite i pravoslavnite nemaat takva privilegija, taka da tuka @puno se zaebal... во петок не работаат!
Земаа пари родителите или не земаа?Веста на денот од темава е сепак од судењето за Смилковско, каде роднините на гомната јавно ги набедиле фамилиите на децата кои беа убиени за Велигден, 2012-та, дека земале по 70.000 евра. Не знаеме сеуште зашто, али ете, им ги убија децата, сега истите гомна ги набедуваат дека земале по 70.000 евра (за нешто).
Само што бранителите земаат пензии.А зошто да не се бунат? Трендот е тој. Во 2001ва, тие што убиваа и младо и старо за територија беа наградени. Сега се во влада, во амбасади, на директорски фотељи. Каурите, од другата, страна, шо некои ги викаат „бранители“, се табу тема и никој не се грижи за нив. Нормално дека и за Смилковско мора да се запази редот, ако веќе некој им донирал на едните, да им донира и на другите, за да бидеме рамноправни и да не се скарува народот.