- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.774
- Поени од реакции
- 4.125
Ako se deklariranite karakteristiki vo granicite na obećanoto vo realni uslovi, a ne vo nekakva si laboratorija i toa funkcionira kako kaj mene, a jas svesno ja kupuvam kako takva i pri toa plaćam adekvatna cena, togaš e sosema e vo red da se kupi i od "izvikanive" kineski. Nekoj ete ne saka da se zamara će si kupi ona što smeta deka e dobro...Sleguva ne slegva, a jas da mu mislam kako da stiskam za da se pusti na minimum snaga toa e non sense. sekoj pameten ured so dobar algoritam prvo se stiti pred vreme od kvarovi (odnosno go gasi uredot pod alarm na vreme) toa vazi za site masini, a regulacijata/modulacijata kako sakas kazi ja treba sam da si ja pravi a ne da se stiskaat kopcinja.taka da Japanase tehnologija, ama ne Toshiba kompresor a klimickata No Name.
Edno e sigurno deka kineskite klimi veće imaat da ponudat kvalitet i ona što go nudat e sosema dovolno za vakvi vidovi na proizvodi.
Normalno deka deklariranoto MORA da se ispoštuva, kako što e slučajov so HAIER, ete ne modulira mnogu nisko no sepak e taka doterano da funkcionira sosema korektno, a pri toa gree i lade se pet.
Poradi toa obrnete vnimanie na korisnički iskustva, ne nasednuvajte na tabeli praveni vo laboratorii i prikazni na prodavači.