Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.815
има една Грее, незнам дали е купен како Хансол или како Амбер.купен е 2016.
според шифрите го вади како Амбер.
дали 2016 се продаваше Амбер или Хансол.(мислам дека 2016 не беше излезен Амберот)
и гледам дека се разликува од претходниот член кој постирал за Хансол 2018.
GWH12YC-K6DNA1A/O
има 750 грама фреон за разлика од 1,35кг од претходниот пост
мислам дека овој е Амбер ама не е Нордик.
Ova e Amber, ali ne e Nordic.
Kaj nas go imase od 2016

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.815
дали знаеш колку беше цената 2016/17? околку 35000 ден?
колку би вредела да се купи сега? 200-300 еур?
Da, mislam deka bese tolku.
Sega e 33000 kako Inventor Nemesis Pro, sto nekoi probuvaat da ja reklamiraat kako Amber Nordic, a ne e.
Polovna 50% od vrednosta.

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Vakov takov ama hansolot so sanyo raboti i na 120w min na greenje.- vo izmegu sezona
Автоматски споено мислење:

Da za vo Bt.Samo jas znam pet luge sto me kontaktiraa za sovet sega za subvenciite i sto kaparija Amber Nordik za vo 15,20,30m2 i slicni m2 sobi.
Ama ajde objasnimu na toj so 15-20m2 deka mu e jaka- nemozes slusnal Amber nordik i kraj:)
Sho ako raboti na 120w koa duva ladno.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Sho ako raboti na 120w koa duva ladno.
Na auto fan ( vo prva ) mlako e duvanjeto.okolu 600w toplina
Ne mozi krajot da vi se najdi.
Ako ima visok minimum ne cini ako ima nizok min. pak necini.
Togas kazete kolku sakate da ima minimum pa @Strelec da se javi vo Gree da napravat nekoj model za kaj nas vo Severna Makedonija da bidat zadovolni site drugo resenie nema :) :):)

Последно уредено:
Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
Togas kazete kolku sakate da ima minimum pa @Strelec da se javi vo Gree da napravat nekoj model za kaj nas vo Severna Makedonija da bidat zadovolni site drugo resenie nema :) :):)
Бриши тоа северна пред Македонија

Член од
20 февруари 2019
Мислења
36
Поени од реакции
17
Ова GREE AMBER -30 GWH18YE па до -22C и ем 18ка ем 49900 ми е некако измешано, или не е GREE AMBER, или не е до -22C, или не е 18ка за 49900.
FAIRY-то 18ката ќе да е 49900... ама па не е до -30C туку до -22C

Скроз си ги измешал или ти ги измешале..... внимавај што ќе платиш а што ќе добиеш.

Плус ко шо гледам и двете ги нема на залиха кај официјалниот дистрибутер

Од тие двете Амберот треба да има two-stage компресор што би требало да е подобро.

Ако имаш буџет 70000 разгледај и нешто јапанско.
Ke stignele za mesec, napraviv inaku gi smesav samo temperaturite, vo sekoj slucaj za nasi uslovi koja e podobra?
Автоматски споено мислење:

Ovoj model iskustvo, ne pisuva zz kvadratura?

Член од
29 август 2019
Мислења
1.250
Поени од реакции
2.984
Spodeli nesto okolu novite modeli dali ke ima Gree nov model so twin rotary compressor ?
Мислиш Two-Stage?
Одамна нема нов модел со Two-Stage компресор, уште само Амберот е таков.
Малку ми е чудно тоа што се оддалечуваат од Two-Stage компресорите а добив некој впечаток дека баш Two-Stage е достигнувањето на GREE што конкуренцијата сеуште го нема.
Последниот модел што излезе, SOYAL дури чинам и со Single Rotary компресор е?

Od 1 Oktomvri ke ima nekolku modela kako sto znam.
Mislam deka naskoro ke objavat.
Абе ова во сеќавање ми е ко уште од Јули да викавте наскоро наскоро....

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Pa i ja neznam sho se palite na nizok minimum.
Mene uopshte ne bi mi smetalo ako se ugasi na 300w na greenje. Bolje taka nego da duva ladno.

A od druga strana ovoj hansol neznam za drugite retko mozes da go vidis na ladenje ispod 400w. On off ide.

Zatoa batki koj si ima poishe paricki neka si kupi klima od nekoj po jak brend a kinezive ( Gree ) neka vezbaat uste nekoja godina po ovie no-name drzavichki.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Pa i ja neznam sho se palite na nizok minimum.
Mene uopshte ne bi mi smetalo ako se ugasi na 300w na greenje. Bolje taka nego da duva ladno.

A od druga strana ovoj hansol neznam za drugite retko mozes da go vidis na ladenje ispod 400w. On off ide.

Zatoa batki koj si ima poishe paricki neka si kupi klima od nekoj po jak brend a kinezive ( Gree ) neka vezbaat uste nekoja godina po ovie no-name drzavichki.
Namestigo na SE da stedi slegva do 200w na ladenje

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Sleguva ne slegva, a jas da mu mislam kako da stiskam za da se pusti na minimum snaga toa e non sense. sekoj pameten ured so dobar algoritam prvo se stiti pred vreme od kvarovi (odnosno go gasi uredot pod alarm na vreme) toa vazi za site masini, a regulacijata/modulacijata kako sakas kazi ja treba sam da si ja pravi a ne da se stiskaat kopcinja.taka da Japanase tehnologija, ama ne Toshiba kompresor a klimickata No Name.

Kajgana Shop

На врв Bottom