Кладилница (Генерална дискусија)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
Кај и да е ќе пропадне темава, генерали пак навалија :rolleyes:

Кој ве тера да препишувате, кој кураци има да цитирате ако не излезе типот? Промашен тип не значи лош тип.
Citirame zatoa sto fakti koi sto se navedeni vo dadena analiza so golema
doza na sigurnost ne doagjaat ni najmalce do izraz, ti preci?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.659
Поени од реакции
115.254
Мислам дека мислеше на боби, не на тебе. А баш сакам Химки 40 разлика да тепа на крај, зашо прво конечен хендикеп ја имаше пишано Маринети, а второ никој не го натера да ја пише со сила.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.941
Поени од реакции
7.052
Да, тоа сакав да го кажам. Не се лутам јас никому ако сум препишал тип и не излегол. Моја одлука е дали ќе препишам нешто од тука или не. Нормално, не е видовит членот па буквално се да погоди, но се случуваат вакви типови каде се случува дијаметрално спротивното од она што се типува.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Да, тоа сакав да го кажам. Не се лутам јас никому ако сум препишал тип и не излегол. Моја одлука е дали ќе препишам нешто од тука или не. Нормално, не е видовит членот па буквално се да погоди, но се случуваат вакви типови каде се случува дијаметрално спротивното од она што се типува.
Сами треба да си направите „анализа“ пред да пишете нешто. Ако веќе препишувате на слепо, после не замарајте кога нема да излезе.

Еве пример членов што има пишано денес:
USK Prague - Usti nad Labem - T2 -84.5 @1.7

Гостите последен пат дале повеќе од 84 коша во 2015 година.

USK е тим во кој играат млади надејни кошаркари од Чешка, играат тврда одбрана и мислам дека Usti ќе има проблеми во нападот.
Во оваа граница ни помага и самата "специфична" сала каде што многу од тимовите несакаат да играат и недаваат многу поени. Ако гледате историја на натпревари во салата на USK нека не ве лаже Nymburk кои се неколку класи подобри одколку Usti.
Ни минута не ми требаше, да ја проверам оваа информација. Замисли некоја екипа последен пат дала повеќе од 84 коша пред 5 години и сега и даваат граница 84.5??

Од ова гледаме дека врска нема тоа, што го има напишано. Можеби се има збунето и сакал нешто друго да пише, можеби препишал од друго место и сам не ја ни проверил информацијата :toe:

Сега јас ќе ја пишам минус кошеви, на крај 100 ќе им дадат и после ќе идам да го пцујам, дека дал погрешен тип. Логично?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
Сами треба да си направите „анализа“ пред да пишете нешто. Ако веќе препишувате на слепо, после не замарајте кога нема да излезе.

Еве пример членов што има пишано денес:

Ни минута не ми требаше, да ја проверам оваа информација. Замисли некоја екипа последен пат дала повеќе од 84 коша пред 5 години и сега и даваат граница 84.5??

Од ова гледаме дека врска нема тоа, што го има напишано. Можеби се има збунето и сакал нешто друго да пише, можеби препишал од друго место и сам не ја ни проверил информацијата :toe:

Сега јас ќе ја пишам минус кошеви, на крај 100 ќе им дадат и после ќе идам да го пцујам, дека дал погрешен тип. Логично?
Bratce, ocigledno deka imas poveke
slobodno vreme, pa so ogled na toa prociti ja analizata za Shakhtor, i, izgledaj go barem prvoto poluvreme.
Igracive sakale da izgubat, trenerov bil pred otkaz, a kolku trcat igracite na teren,
istoto go pravi i trenerot pokraj aut linijata.

Poentata mi bese deka nekoi likovi ovde davaat preubedlivi fakti koi sto ke te naterat da stvarno veruvas vo toa, a so toa i da go izigras i tipot.
Dali bi gubel vreme da baram po internet dali igracive sakale da izgubat ili gazdata na timot bil vo losi odnosi so trenerot i igracite?

Kraj kraeva me boli kur, imam sloboda da
napisam sto sakam, a ti pravoto za toa ne mozes da mi go zemes.
Drug pat, pameten... na drugo mesto

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Samo opusteno i sto povekje dobri tipovi,informacii i analizi da ima na temava vo idnina.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Одиме уште една за денес.

Васалундс - Карлстад 4+ @ 2.08 (Спортлајф, другите не ги проверив)

Васалундс е прв на табелата во лигата, исклучително офанзивна екипа која има постигнато 58 гола на 18 натпревари. Карлстад се наоѓа на средината на табелата со 28 постигнати гола и 35 прмени, има 6 натпревари по ред одиграни 3+, од друга страна Васалундс е во серија од 10 натпревари на кои имало по барем три погодоци.

Екипите имаат одиграно 5 меѓусебни натпревари со резулати: 3:0, 2:2, 2:2, 2:2 и 1:1.

Можда би рекол дека е и паметна варијанта да се одигра гг3+ ако се земи предвид нивната историја, Васалундс прима во просек по еден гол на натпревар сезонава.

Сепак, одам на варијанта 4+ конечно.
Секако дека 3:0 заврши, многу јасно.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Гледам 2 квота на Адебајо овер.. Чудно мајката, граница дава 16,5 а секоја текма над 20 иде.. Само еднаш минус го даде со Милвоки и еднаш минус со Индијана.. Вреди... Исто и за Смарт, граница 12,5 со 2 квота, гледам сите 3 над 20 коша им збрцал на мајами...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.083
1600883894989.png

чисто да се прати нешто вечерва на нешто ситно, првиот тип наизглед две екипи кои сакаат офанзивен фудбал , но овде има големи влогови Лига Шампиони ќе биде спасот на многу екипи годинава од финансиски колапс или одржување на ликвидноста, не очекувам да излезат и да се рашлакаат од голови......вториот тип ми е од потврди екипи,очекувам да има голови, но не да се претвори во голеада...........2.65 дубл среќно

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.956
Поени од реакции
9.587
Све е чисто на Киелце - Сегед нема проблем :pos: :pos:
каква ебана мина ова бидна денеска овие се кладам дека Сегед со прв тим да играа ке изгубеа полесно

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Видете дечки, за повеќето паразити кои висат на темата а немаат постирано ниту еден ебан тип, или еден во кариерата, а наоѓаат да критикуваат недобитни типови, има едноставен лек. Сите кои вистински продонесуваат на темата ќе контактираат по ПП, а овде ќе ги оставиме мајсторите на критиката сами да типуваат.

Барем тоа е лесно. Ќе имате еден куп типови како на мајсторот @darkk , 7-8 кеца на мизерни коефициенти без објаснување, како препишана цела понуда, па правете милиони со такви типови.

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
ti
Видете дечки, за повеќето паразити кои висат на темата а немаат постирано ниту еден ебан тип, или еден во кариерата, а наоѓаат да критикуваат недобитни типови, има едноставен лек. Сите кои вистински продонесуваат на темата ќе контактираат по ПП, а овде ќе ги оставиме мајсторите на критиката сами да типуваат.

Барем тоа е лесно. Ќе имате еден куп типови како на мајсторот @darkk , 7-8 кеца на мизерни коефициенти без објаснување, како препишана цела понуда, па правете милиони со такви типови.
ti na darkk :pusigo:

Kajgana Shop

На врв Bottom