Фудбалски/трансфер дискусии

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Боље е - исто како и ти што разбираш фудбал.

Ич.
Само вие тројца што сте за Баерн и Дортмунд може да мислите така. Буквално никој друг нема да ти ја стави Баерн лигата пред Сериа А. Треба да гледате наназад и Француско да не ве престигне.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Само вие тројца што сте за Баерн и Дортмунд може да мислите така. Буквално никој друг нема да ти ја стави Баерн лигата пред Сериа А. Треба да гледате наназад и Француско да не ве престигне.

Дај уште некој твит за Тијаго, за оваа другава тема у минус си влезен со знаење.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.668
Поени од реакции
8.285
Јас искрено бев против носењето на------- Мурињо, не заради фудбалското знаење, туку заради тоа што се работи за тешки карактери. Н

Веројатно ќе ти биде смешно, јас мислам дека Роџерс ќе завршеше голема работа во Јунајтед.
Колку што ме држи сеќавање, не видов да се бунеше за Мурџо!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
На страна трансфер глупостите на Вудвард и желбата да се прикаже како Супермен, да не беше Вудвард Јунајтед би биле 30 години мртви ко Ливерпул до пред скоро.Пред него беше научна фантастика да се земе некој поскап играч, Бербатов беше најскап трансфер од 40м евра после освоена ЛШ, се другото беа дечишта и дрводелци.Во време на Ферги и најјакиот Манчестер со Роналдо ( а и претходно), носење ѕвезди било научна фантастика и не можеле да мотивираат да дојде некој, сега и не е баш така.

Во најмизерниот период на клубот (транзиција од менаџер кој го води цел клуб, до помодерна верзија кај што има дисперзија на сите задачи на цели оддели), со неговиот финансиски мастерклас во однос на привлекување на спонзори, ширење на бреднот тимот во просек е 6 место на табела ( + губи од пацери) и целокупно финансиско работење, типов перфектно си го одработи тоа што најдобро го знае, финансиите.3 ребилда у 6 години би биле мало морген да не е он.

Е сега што е шупак и нејќе фудбалска особа да ги раководи трансферите, али можам да го разберам, еден куп пари има донесено во клубот и сака да се знае кој е прав газда.
И што има тоа врска кога спечалените пари ги троши на глупости.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.801

Дај уште некој твит за Тијаго, за оваа другава тема у минус си влезен со знаење.
Ова со коеф да мериш лига е страшно очајно, ама ај, чим така сакаш, еве ја правата табела во моментов.
Таа од УЕФА не е едитирана одамна...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Навистина не знам чии предлози беа следните три менаџери. Јунајтед нема ДОФ, па играчите се носат на предлог на менаџерот во соработка со Вудвард, ама кога нема менаџер не знам кој дава предлози за менаџер. Јас искрено бев против носењето на Ван Гал и Мурињо, не заради фудбалското знаење, туку заради тоа што се работи за тешки карактери. Не сакав ниту Гвардиола да дојде, со неговата листа од 10 нови фудбалери за една милијарда.

Веројатно ќе ти биде смешно, јас мислам дека Роџерс ќе завршеше голема работа во Јунајтед.
Не прашав од курч, да не ме сфатиш погрешно зошто стварно ме интересира чија идеја е „дај, да провериме дали сака Мурињо да биде менаџер?“
Е сега, од друга страна не знам ни Клоп чија идеја е, мада претпоставка моја е дека го бараа најквалитетниот слободен менаџер и затоа го шутнаа Роџерс. Знам дека пробаа и со Карло ама овој им кажал „ми требаат 10 засилувања, оприлика 300м фунти за два преодни рокови“ и добил едно зз стари.

Роџерс во мои очи е врвен менаџер и знае да ги користи ресурстите што ги има, не е плачко и е добар менаџер пред се'. Никогаш нема да застане контра управа, никогаш нема да застане контра фан база (мада ова ретко кој и би го направил, реално). Јас мислев дека најдобро ќе беше да го побараа Арсенал. Не дека него му е лошо во Лестер или пак на Арсенал им е лошо со Артета.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

А готово, ме убеди. Тоа што три тимови од Баерн играле подобро во Европа од тие од Италија дефинитивно е показател за цела лига која се состои од 18, односно 20 тимови.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
У принцип пазарот и вредноста за Тв правата ви кажува која лига е поинтересна спрема таа и таа лига, а успехот у ЛШ и ЛЕ на клубовите и коефициентите на УЕФА за која е подобра и поквалитетна.
Видете си и израчунајте си, не правете вакви селски муабети, ако играл свирипичино у бундес ќе завршел осми, или ако не играат Сити и Пул у ПЛ ќе бидат на ранг на француска.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Ова со коеф да мериш лига е страшно очајно, ама ај, чим така сакаш, еве ја правата табела во моментов.
Таа од УЕФА не е едитирана одамна...

Од 22.08.2020 е табелата од УЕФА (ТИ ПИШУВА - Last updated: 26/08/2020 05:55) и ја немаат израчунато новата 2020-2021 сезона, за разлика од твојов линк каде ја има и новата сезона, со тоа што е избацена петтата сезона наназад 2015-2016 каде разликата за Бундес е 10000 поени, кои сега не се рачунаат.

Проверете си ги глупостите пред да пастирате, туѓ срам ме фати враќајки ти на постов.

Последно уредено:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Од 22.08.2020 е табелата од УЕФА (ТИ ПИШУВА - Last updated: 26/08/2020 05:55) и ја немаат израчунато новата 2020-2021 сезона, за разлика од твојов линк каде ја има и новата сезона, со тоа што е избацена петтата сезона наназад 2015-2016 каде разликата за Бундес е 10000 поени, кои сега не се рачунаат.

Проверете си ги глупостите пред да пастирате.
Па почна 20/21 сезоната и 15/16 испаѓа од пресметките. Шо е проблемот?

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.574
Поени од реакции
8.196
Накратко.

Го заборави ваљда Рио.

П.с. Манчестер не троши зашто така Вудвард сака, Манчестер троши затоа што само така мисли дека може да се врати на врвот.
Рио е исклучок, еден куп играчи му имаат лупнато корпа на Јунајтед во тоа време.Самиот Ферги го има кажано тоа во својата биографија.

Инаку Манчестер троши баш дека Вудвард сака, има бизнис модел што е поблага варијанта на Галактикос моделот на Реал, си зема еден постер бој (порано Погба, сега Санчо им е идејата) што го форсираат маркетиншки и парите заработени од него они ги собираат (image rights), додека него му даваат повисока плата.Исто така тимот е граден околу него. Измеѓу, тежнее да купат барем еден high profile играч секое лето (не суперзвезда или wolrd class) што ќе овозможи да се снимаат реклами.
Финансиски, моделов засега функционира одлично кога ќе земеш во обзир дека тимот има лоши резултати а има обрт на големи пари.Проблемот е дека играчите кои се купени се различни профили, за различни тактики.

Дополнително, со секој тренер имаше пракса да им даде одврзани раце и овие да бираат играчи, макар биле шути и рогати.Ама проблемот е што Вудвард нема фубдалско познавање и назначените тренери немаа фудбалски континуитет, сите своја филозофија тераа и сите си носеа различни играчи.Затоа и плачат сите фанови дека треба Директор оф Фудбал, да зацрта филозофија и да се држи до неа, од играчи до тренери за да нема големи претумбации при промени.
Автоматски споено мислење:

Затоа што не би имало потреба поради тоа што би направиле добри трансфери и би биле успешни?
Тука е главниот проблем во клубот, нема(ше) основа/филозофија по која ќе тераат, па да бираат тренери и играчи во рамки на таа филозофија за да се обезбеди континуитет, туку се носеа сосема различни тренери со различни филозофии.Затоа и сите фанови плачат по ДоФ :) Не бива едно лето Фелаини да го пазариш, друго лето 33 годишен Швајштагер, после тоа Погба. НЗС на овие 3ца е 6то место :)
Автоматски споено мислење:

И што има тоа врска кога спечалените пари ги троши на глупости.
Многу е полесно да си богат и да ги трошиш парите на покер, курви и неуспешни бизниси, отколку да почнеш од нива па да рмбаш ко коњ 30 години за да стигнеш до директор на успешна фирма, ама потекнуваш од угледна фамилија што била фактор пред 100 години :) Ваљда ќе сфатиш која е разликата.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.965
Поени од реакции
8.185
Дали УТД ќе ги вратат парите што ги имаат земено од реклами и од продажба на дресови за Санчо ако не успеат да го донесат?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Дали УТД ќе ги вратат парите што ги имаат земено од реклами и од продажба на дресови за Санчо ако не успеат да го донесат?
Ова е обид за смешка? Ако да, не бива Карлин од тебе, верувај ми на збор. Евентуално можеш дворски шут да бидеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom