- Член од
- 30 март 2018
- Мислења
- 1.459
- Поени од реакции
- 1.886
Не се сомневам дека и во 2007. аналитичарите ја гледале КМБ на 10.000, за во 2010. да биде 1.600...
Други и да сакаш немаАлк, РЕПЛ, Грнт, Стб, Тнб,Тел, Уни, Кмб па може и МПТ ти се ок избор. Некој повеќе некој помалку но има голема веројатност да си во плус со сите за година, 2,3,4...
Pred NG se oktomvri i noemvri, nemoj da zaboravis.Да нема провизија од 1.05%. Јас денес купив ми беше страв да чекам до тој ден бидејќи ќе има доста што ќе купуваат тој ден. Башка според она што гледам пред НГ сите акции растат во исчекување на пролетната дивиденда, така што изгледа цените ќе одат нагоре.
Chisto sakam da vlezi vo zapisnik deka na 7.000 ne bi kupil kmb, pa i kjupce so zlato da najdam vo dvorot.... Fala, prijatno...
Како гледате генерална слика за нашава берза во смисла на преценетост и потценетост? Гледам на насловна страна на МСЕ има показател P/B=1,4 и P/E=11,41. На ниво на компании тешко се одлучуваме да влегуваме при вакви показатели. Во САД нели стана популарен тој Бафет индикатор т.е. СП500 во однос на ГДП. Колку мислите тоа е релевантно и применливо кај нас? Гледам на trading economics има МБИ10 и ГДП но корелација не вади. На друга веб страна најдов. Е сега Бафет вели на до 70%-80% добро е да се влегува на берза, а над 100% да се излегува. Јас го гледам овој график и чуден ми е. Заклучокот е дека сега е добро за влегување, но сепак имам резерви. Друг момент - ако Бафет гледа некаде 80% за влез гледаме дека баш на 80% балонот пукна 2007.Инвеститорскиот ден во петок - одлична можност за ПРОДАЖБА на македонски акции без провизии
Ne, toa nekoj fraer ja procenil akcijata na taa cena.Паметно - дали акциите ќе растат? Дур да почекам одговор отидоа акциите 100+ денари )))
Го прочитав и извештајот кај што вика дека ќе оди цената до 7950 денари по акција.
Паметно - дали акциите ќе растат? Дур да почекам одговор отидоа акциите 100+ денари )))
Го прочитав и извештајот кај што вика дека ќе оди цената до 7950 денари по акција.