Глупо прашање ама сакам да знам зошто луѓето кога одат по улица/тротоар или било каде мора да ги клатат рацете? Тоа приметувам ми се случува и мене но некој луѓе го прават тоа премногу.
Zavisi kakov tip na zlatna boja ti treba, ako ti e za na obicna hartija, karton, pa duri i za na staklo vo vid na penkalo zlatno, flomaster ili tubicka zlatna kako lepak-boja, mozesh da najdesh vo bilo koja knizara.sakam da napisam nesto so ZLATNI bukvi,kade moze da se najde zlatna boja (mala pakovka-sisence)
sisence=znaci za so mala cetka e rabotata= za bukvi izdlabeni na mermerna ploca.Zavisi kakov tip na zlatna boja ti treba, ako ti e za na obicna hartija, karton, pa duri i za na staklo vo vid na penkalo zlatno, flomaster ili tubicka zlatna kako lepak-boja, mozesh da najdesh vo bilo koja knizara.
Треба само да ја пријавиш во службен весник (60ден мислам беше), ќе ти дадат потврда дека ти е изгубена, а со потврдата имаш некој период фора да си закажеш за нова т.е. дупликат.За добивање дупликат на изгубена лична карта во МВР треба најмалку 20 денови што е ризик некој да ја злоупотреби.
Каде може што побрзо да се пријави изгубена лична карта?
Не....бојата е слична, вкусот е поинаковСакам да знам дали Газоза е имитација на пиво од ѓумбир
Не би рекол драстично. Тогаш повторно, можда тапа купив.Не....бојата е слична, вкусот е поинаков