Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Грков е изгубен денеска, не би ме изненадило да изгуби
Лелелеле шо изгуби лудакот :pos:
Каква Младенович какви бакрачи..
2-1 у сетови 5-1 у четврти сет.
15-40 на 5-3, 40-0 на 5-4.
Па брејк предност у петти сет.
6 меч топки вкупно, ова врв на чоукот е :pos::pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.910
Поени од реакции
116.295
Идеме за денес: Феликс Ожер Алиасим, Азаренка, Руд хендикеп, Кирстеа хендикеп.

Феликс има 1.25 со она јазовецон Муте, тука не инвазија на Марсовци, ни дожд од метеори не го спасуваат Муте од дебакл. Канаѓанецот против Мареј имаше блескав настап и го збриша со 3-0 во сетови, нудејќи му НУЛА брејк топки и забивајќи му 52 винери, значи ПЕДЕСЕТ И ДВА. На Енди Мареј. Во три сета. Муте е Челенџер играч, просечен сервис, просечни удари, стварно не гледам како може тука да добие. На друг тикет ќе оди и хендикеп на Феликс.

Азаренка против талентираната Ига Свјатек, или што би рекле Полјаците Свјонтек. Топ играч е Ига ама едноставно нема удар во кој е подобра од Азаренка. Исто така не гледам како овде би добила Ига со оглед на тоа како игра Вика. У ГОАТ моуд е влезена, разара буквално.

Беретини-Руд
Интересно е што овде Беретини е поставен за изразит фаворит со 1.15, а мечапот вели нешто друго. Руд е играч со одличен сервис и предобар форхенд, онака може што сака да игра со тој удар, флет, спин, инсајд ин, инсајд аут, све. Беретини е сервер кој е малце лимитиран во движењето и бекендот, али и он има топ форхенд. Е сеа муабетот е што поради тромавоста не прави многу брејкови, плус и слабо ритернира, а како што кажав погоре Руд не му лежи како играч затоа што не му се прави лесно брејк, а и одлично одговара со форхенд на слајсовите што ги игра Беретини кога е во дефанзива, претежно од бекенд страна. 5.5 или 6. 5, нешто од ова ќе изиграм, ќе видам до попосле.

И за крај Сорана Кирстеа хендикеп. Ја гледав со Конта, ја упропасти на втор сервис со ритерн винери, а Конта е топ 5 сервер во женскиот тенис. Ок, Мухова е поразличен играч од Конта зашо ја микса играта, искача на мрежа итн, ама мислам 4.5 е ок опција. Ова ми е ко најризичен пар, еве нека дадат Ставро и останатите мислења, али првите три пара сигурно ги играм.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Алиасим ќе го играм и јас, денес за играње ми е и Фучович на 1.7. Тиафо играше пет сета последното коло со Милман, со 73 неизнудени грешки. Маџарот го тепа бугаринот отепан исто во пет сета.

Му лежи Тиафо како противник и мислам дела вреди на коефициентот денес.

Инаку, умрените Спортлајф и Евротип немат уште даено коефициенти за Алиасим, ниту пак за Азаренка кај жените.

Последно уредено:
Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Ебано гејче.. Он и Лејкерс ми ебаа супер ден, профито од дента ми ојде на овие две...

Денеска од тенисите ми изгледат добри типови, типови later.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Идеме за денес: Феликс Ожер Алиасим, Азаренка, Руд хендикеп, Кирстеа хендикеп.

Феликс има 1.25 со она јазовецон Муте, тука не инвазија на Марсовци, ни дожд од метеори не го спасуваат Муте од дебакл. Канаѓанецот против Мареј имаше блескав настап и го збриша со 3-0 во сетови, нудејќи му НУЛА брејк топки и забивајќи му 52 винери, значи ПЕДЕСЕТ И ДВА. На Енди Мареј. Во три сета. Муте е Челенџер играч, просечен сервис, просечни удари, стварно не гледам како може тука да добие. На друг тикет ќе оди и хендикеп на Феликс.

Азаренка против талентираната Ига Свјатек, или што би рекле Полјаците Свјонтек. Топ играч е Ига ама едноставно нема удар во кој е подобра од Азаренка. Исто така не гледам како овде би добила Ига со оглед на тоа како игра Вика. У ГОАТ моуд е влезена, разара буквално.

Беретини-Руд
Интересно е што овде Беретини е поставен за изразит фаворит со 1.15, а мечапот вели нешто друго. Руд е играч со одличен сервис и предобар форхенд, онака може што сака да игра со тој удар, флет, спин, инсајд ин, инсајд аут, све. Беретини е сервер кој е малце лимитиран во движењето и бекендот, али и он има топ форхенд. Е сеа муабетот е што поради тромавоста не прави многу брејкови, плус и слабо ритернира, а како што кажав погоре Руд не му лежи како играч затоа што не му се прави лесно брејк, а и одлично одговара со форхенд на слајсовите што ги игра Беретини кога е во дефанзива, претежно од бекенд страна. 5.5 или 6. 5, нешто од ова ќе изиграм, ќе видам до попосле.

И за крај Сорана Кирстеа хендикеп. Ја гледав со Конта, ја упропасти на втор сервис со ритерн винери, а Конта е топ 5 сервер во женскиот тенис. Ок, Мухова е поразличен играч од Конта зашо ја микса играта, искача на мрежа итн, ама мислам 4.5 е ок опција. Ова ми е ко најризичен пар, еве нека дадат Ставро и останатите мислења, али првите три пара сигурно ги играм.
Не го пропуштај Качанов зима сет 1.25 .
Медведев 3:0 или 3:1 (1,20). Не глеам како би изгубил два сета до Волф.
Баутиста исто вреди квотава.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Bautista - Pospisil G 39,5+

Jaс мислам ќе има тука дебел овер, два тајбрејка ќе има сигурно.. Вашек го здроби Милош, има добар сервис.. Или за посигурно 4+ сета..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.910
Поени од реакции
116.295
Не го пропуштај Качанов зима сет 1.25 .
Медведев 3:0 или 3:1 (1,20). Не глеам како би изгубил два сета до Волф.
Баутиста исто вреди квотава.
Баутиста треба да е зицер ама оној бараше МТО и нема да ме чуди да предаде, затоа не ми се игра.
Точни резултати освен прво коло не играм така да слободен е Медо. :D Качанов можда ќе земе сет ама не ми се игра против Минаур, струја е малиот а Карен е лопатар со тоа мртвиот форхенд.
Автоматски споено мислење:

Bautista - Pospisil G 39,5+

Jaс мислам ќе има тука дебел овер, два тајбрејка ќе има сигурно.. Вашек го здроби Милош, има добар сервис.. Или за посигурно 4+ сета..
Не дека не е можно да има тб, ама знаеш дека Агут и Раонич немаат допирни точки како играчи.

Е да, и Тием е локумадес.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Јас денес одам со: Алиасим, Фучович, Мертенс и Азаренка како „посигурни“.

Ќе ги пробам на друг тикет Де Минаур, Векич, Беретини + и Стивенс.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
@Vladimir1984
Да пуниме утре на Стивенс?
Супер е коефициентот, и дефинитивно е value. Изгледа дека Серена има проблем со кондицијата. Порано обично споро тргнуваше во натпреварите, често знаеше да го изгуби првиот сет за потоа да се врати и изгази до крајот. Сега е обратно, почнува добро за потоа да изгуби во трет сет. Стивенс секогаш одлично игра на УП Опен, ова е нејзиниот турнир, и сега гледам дека фати форма.

Она што ме кочи е историјата помеѓу овие две тенисерки. На почетокот на кариерата Стивенс изјавуваше дека Серена е нејзиниот идол, се до онај меч на Ози Опен 2013 кога се искараа, па од тогаш Серена не е баш дека ја сака Слоан, напротив се однесува како да игра против Шарапова, а знаеме колку ја сакаше Шарапова. Од тој меч наваму 3-0 е за Серена во меѓусебните. Мислам дека последна од која што би сакала Серена да изгуби овде е Стивенс.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
Треба денес Циципас да го викнат на прес конференција, да му го покажат текот на 4тиот сет и 100 новинари да го прашаат истото прашање: what the fuck? и на сите посебно да одговори. Можни се пресврти, се случувале и ќе се случуваат, ама ова? Провоцираше Ставро цела недела со инвазија на марсовци, изгледа дојдоа

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Треба денес Циципас да го викнат на прес конференција, да му го покажат текот на 4тиот сет и 100 новинари да го прашаат истото прашање: what the fuck? и на сите посебно да одговори. Можни се пресврти, се случувале и ќе се случуваат, ама ова? Провоцираше Ставро цела недела со инвазија на марсовци, изгледа дојдоа

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Провокациите се во твојата глава, не те провоцирав ни после мечот на Кејс со Болсова кога Болсова зеде 4 гема вкупно. Никаде не напишав дека само Марсовци можат да го спречат Циципас да го добие овој меч, сите овде на темата знаат што јас мислам за Циципас, Зверев, Алиаисим и останатите од новата генерација на тенисери. Мочковци без никаков победнички менталитет, сите се како копија на Димитров во главата.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Hamilton win qualifications 1,40

Prejak e deckoto , nema promasaj na ovaa staza gazi.. Osven botas nema koj drug da go zagrozi...

Island - England 2 1,48 (extra tip)

Prejaki se englezite

Azarenka i Auger ..

Vkupno 3,21 od ZK ko voli nek izvoli

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
1.179
Hamilton win qualifications 1,40

Prejak e deckoto , nema promasaj na ovaa staza gazi.. Osven botas nema koj drug da go zagrozi...

Island - England 2 1,48 (extra tip)

Prejaki se englezite

Azarenka i Auger ..

Vkupno 3,21 od ZK ko voli nek izvoli

Ферстапен е поголем конкурент, но секако Ред Бул немаат толку моќен болид како Мерцедес.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ферстапен е поголем конкурент, но секако Ред Бул немаат толку моќен болид како Мерцедес.
jas mislam deka vredi 1,40 ne e mala kvota.. Baska sea u 12 e trening pa ke pogledneme sto ke bide, dali bi imal draz za od 3 saat koga se kvalifikaciite.. ma da mozno da ja namalat drasticno na 1,25..

Kajgana Shop

На врв Bottom