Мене не ми е јасно зошто сите фанови и фановите на Барселона самите се толку тригерирани дека Барса изгубила во ЛШ..и тоа се спомнува четири години со ред?...не го разбирам ова?...демек Барселона е убедлив фаворит а другите се Џенова или Сампдорија па треба да ги згази сите и срамота било дека изгубиле?..нив му припаѓа ЛШ?...демек тие се првиот тим што изгубиле катастрофално или му се вратиле после 3 гола разлика?...
Зошто за другите екипи вака не се хајпнуваат кога ќе испаднат од ЛШ?...не мислам на форумот туку општо на фудбалскиот свет?...демек Реал што испадна од Ајакс лани или Сити во ред опростено му е...на Ливерпул опростено му е...на Сити исто уживајте дечки...Јувентус каде што е Роналдо малце фановите на Интер и Милан се порадваа и ајде толку....ама Барселона ако испадни готово се хајпнуваат сите како нив да му припаѓа натпреварувањето тоа неможам да го разберам....Меси самиот има трилион титули освоено тимски и индивидуално притоа 4 пати ЛШ и три пати како главен играч во тимот...и гол да не дај и ништо да не игра до крајот на кариерата пак е бог за сите.
Не знам што се понашаат сите како ненормални...ете два пати претходно Ла Лига освојуваја?..тоа е малце?.
Прво, не замарај со зборови што не ги разбираш.
Второ, празно. Поздрав ратм, брат ми, иако не сум ти брат знам.
Трето. Се збори и за другите екипи бе, поготово за Сити што го јадат од екипи ко Тотенхем. Јуве коа испадна од Ајакс и од Лион. Секако дека не им е опростено и поштено се јаде гомна за таквите нивни порази.
Ама ова што и се дешава на Барса последните неколку срамни испаѓања ги заслужуваат сите критики. Да изгубиш од Рома, да примиш гол од центар на истиот меч. Да изедеш 4 комада од Ливерпул и притоа да примиш гол од корна а пола екипа да не знае што се дешава и од кај сеа ова некојси Дивок Ориги се убива од радување, па нели корна беше?
Да испиеш 8 комада на една утакмица, па ни Беневенто не испи толку.
Епска срамота јаде Барса последниве неколку години.
Во ред и тоа што си го набројал за Меси, све стои, ама уште потажно е кога на сето тоа ќе ги додадеш овие мртви порази од погоре. Срамни порази.
Не е срамота да испаднеш од турнир, да изгубиш утакмица. Срамота е на каков начин ќе изгубиш или испаднеш.
Види, никој не и е крив на Барселона што самите си ја кренаа летвичката и сега секој пораз и испаѓање ќе им се гледа како епски кикс.
За очекување е тимови како Барса, Реал, Баерн да гураат до самиот крај на турнирот. Не може тоа некој да го очекува од Манчестер Сити или ПСЖ па ај сеа ќе ги критикуваме Сити пошто испаднале од Ајакс или од Ливерпул. Кај нив највеќе критики трпи Гвардиола за таквите испаѓања, да им беа тренери Манчини или Пелегрини никого немаше да го боли кур ако Ман.Сити испаднале од било кој.