- Член од
- 29 јануари 2015
- Мислења
- 7.278
- Поени од реакции
- 20.260
Јас се согласувам дека управата го третира ужасно. Ниту во еден момент не го помислив спротивното.Сигурно и во време на Гвардиола Меси ги бирал стартните 11, да. Се засноваш на шпекулации, никаде и никако не е потврдено дека Меси имал улога во носењето на такви одлуки од клубот, јас лично не верувам во истото, мада кај што има чад има и оган, а и да има вистина, кривицата е повторно на клубот што дозволила такво нешто. И тие глупости траат последниве 3-4 години, додека е џганов од управа на чело, зошто вакви работи и драми немало порано?
Две недели го немало никаде, а што требаше, да искочи и да каже а сеуште не знае на што е? Ваљда треба прво внатре во клубот да го решат статусот па да даде изјава. Искочи и јавно кажа све што мисли и зошто сака да си оди. Од кај тоа дека сите не чинат а тој е супер? Он си кажува што му смета, негово мислење е дека управата е без компас и дека клубот нема никаков проект, истово е тема на разговор веќе 3 сезони при преговори за нов договор, а дека управата не знае кај тера знае цел свет, ништо не измислил. И не е точно дека не превземал одговорност кога и после Рома и после Ливерпул во изјави кажуваше дека играчите ја носат одговорноста, ама што повеќе да направи кога толку е капацитетот.
Од управа го третираат на најлош можен начин после све што направи во клубов, а згора на тоа во медиуми го оцрнуваат и прикажуваат како тој да е виновен, мене баш ми е мило што искочи и даде ваква искрена изјава, милион пати подобро отколку да дадеше некоја алиби изјава ко демек ништо да не се случувало во позадина.
Се обидувам да кажам дека две страни има приказната.
И дека конкретно во овој случај, Меси не е мала беба и Меси и те како има вина за ваквата ситуација.