Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Toa e visha politika , USA game. Poradi licni biznis interesi. Obicniot covek e ist bez razlika makedonec ili albanec.
Не викам дека не е така, но што да правам јас сега?
Да го негирам сето ова и да се тешам дека Америте и Швабите се криви и мора да трпиме агресија од нивна страна?
Знам дека обичната работничка класа е иста, ако нив им е толку добро немаше да ја наполнат Германија со нивните деца, но пак ќе кажам се додека од нивна страна има акција, од нас треба да има реакција, ништо повеќе, ништо помалку.

Член од
10 декември 2015
Мислења
68
Поени од реакции
205
Не викам дека не е така, но што да правам јас сега?
Да го негирам сето ова и да се тешам дека Америте и Швабите се криви и мора да трпиме агресија од нивна страна?
Знам дека обичната работничка класа е иста, ако нив им е толку добро немаше да ја наполнат Германија со нивните деца, но пак ќе кажам се додека од нивна страна има акција, од нас треба да има реакција, ништо повеќе, ништо помалку.
I vo Italia sme naseleni i sekade niz svetot raseleni. Sto treba jas na mojot sosed albanec vo Milano koga ke mi pobara na vrata dve lazicinja seker , da go izbrkam zosto e albanec od Saraj? Fin covek , stara esnafska familija.
Vo MK gragjanska vojna da se vodi , zaradi usa i de? NATO ke skokne , zrtvi ke padnat , nevini luge ke ginat , taka amerite celta ke ja ispolnat uste pobrzo. Treba da se smirat tenziite od dvete strani , celta na USA e tokmu ova sto se desava

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
I vo Italia sme naseleni i sekade niz svetot raseleni. Sto treba jas na mojot sosed albanec vo Milano koga ke mi pobara na vrata dve lazicinja seker , da go izbrkam zosto e albanec od Saraj? Fin covek , stara esnafska familija.
Vo MK gragjanska vojna da se vodi , zaradi usa i de? NATO ke skokne , zrtvi ke padnat , nevini luge ke ginat , taka amerite celta ke ja ispolnat uste pobrzo. Treba da se smirat tenziite od dvete strani , celta na USA e tokmu ova sto se desava
И јас сум да се смират тензиите, но дали е тоа можно ако само од едната страна се води таква борба а од другата нема таква реакција?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Јас имам еден мој стар заклучок......сите Албанци се исти, каде и да се на светов.
Навидум ќе ти пружи рака, после ќе те повлече во бездната.
Сите што се лажете на тоа дека имало ваков или онаков......не.....сите се исто ѓубре.

Службено сум престојувал во Берлин безброј пати....некогаш и месец дена сум останувал таму. Влагаш во мол...одеднаш слушаш дива галама......се вртиш слушаш Албански и гледаш како децата им дивеат а родителите се ќезат.....племе. Исто е и со останатите Муслимани што живеат таму насобрани од секаде.....диво. Тоа им е во генетскиот код запишано.
Криминал прават насекаде, родени се за тоа.....ама во Германија ги ловат.

Кај нас им е дозволено да тепаат, да уништуваат, да непочитуваат ниту еден закон, криминалот им цвета.....едноставно дозволено им е што сакаат да прават......а прават само штета.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Јас имам еден мој стар заклучок......сите Албанци се исти, каде и да се на светов.
Навидум ќе ти пружи рака, после ќе те повлече во бездната.
Сите што се лажете на тоа дека имало ваков или онаков......не.....сите се исто ѓубре.

Службено сум престојувал во Берлин безброј пати....некогаш и месец дена сум останувал таму. Влагаш во мол...одеднаш слушаш дива галама......се вртиш слушаш Албански и гледаш како децата им дивеат а родителите се ќезат.....племе. Исто е и со останатите Муслимани што живеат таму насобрани од секаде.....диво. Тоа им е во генетскиот код запишано.
Криминал прават насекаде, родени се за тоа.....ама во Германија ги ловат.

Кај нас им е дозволено да тепаат, да уништуваат, да непочитуваат ниту еден закон, криминалот им цвета.....едноставно дозволено им е што сакаат да прават......а прават само штета.
Точно, од А до Ш.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не, јас сум на страната на мојата држава, за разлика од тебе. Ти сакаш да ја поделиш.
Јас и мислам добро на мојата држава и затоа сакам да се подели, ти сакаш нешто друго и поделба не ти одговара, па без работа ќе останеш тогаш, ќе нема вакви теми.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Абе тоа се тие политички коректни ставови.
Гледај ти по Косово. Никој не вика србите да не живеат таму, викаат дојдете повелете живејте.
Косово е колку на косовските албанци, толку на косовските срби. Тоа никој не го спори. ;)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Јас и мислам добро на мојата држава и затоа сакам да се подели, ти сакаш нешто друго и поделба не ти одговара, па без работа ќе останеш тогаш, ќе нема вакви теми.
Aко се подели јас и онака ќе останам со вас, пак ќе ме имаш тука.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Размена на население?
Како се расфрлаш лесно со поими како поделба на државата и размена на население, како дедо ти лично да ја формирал држава и му ја оставил на татко ти во владение.

Kajgana Shop

На врв Bottom