Македонска фудбалска репрезентација

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
pazi samo kolku nasi fudbaleri tek na 24-25 se probile. stefan spirovski koga potpisa za vardar prethodno so godini nigde ne igrase, sepak togas rekov deka tipot ima talent i moze kaj vardar da blesne, pa toa i se sluci (sekako nemase garancija). zborot mi e nekoj ako ima talent i fizicki ne e padnat teoreticno na bilo koja vozrast moze za kratko vreme da go digne kvalitetot. za nekoj koj ima samo 20 godini da ne zboruvame. vo sekoj slucaj ke pokaze vremeto. jas se nadevam deka ke mu uspee bidejki ako go iscrpi negoviot talent nekogas moze da bide faktor i vo nasata seniorska reprezentacija.
Спировски делеше од другите уште во У21. Талентот испливува кога-тогаш.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
у21 - Фарски Отрови 3:1 Израел

Еве шанса за нас во групава да стигнеме до второто место во остатокот од квалификациите

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Спировски делеше од другите уште во У21. Талентот испливува кога-тогаш.
pa posebno kaj nasite ne sekogas bidejki znaat brzo da se otkazat i/ili da se zadovolat so pomalku od moznoto. dodatno skoro site ne se dovolno vredni za moderniot fudbal, retko koj na golemo trenira individualno. atanasov na primer e osetlivo potalentiran od spirovski, i fudbalerski i fizicki, no nisto cudno nikogas da ne zaigra vo nekoja top 10 liga i da zavrsi kako spirovski na koj vrv najverojatno ke mu ostane igranje vo ungarija, izrael i kipar.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.118
Поени од реакции
4.119
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
vidi, na mene ne mi e problem da igra za svedska ako pre se cuvstvuva kako sveganec, toa e ok bidejki mozno e nekoj da se cuvstvuva kako sveganec iako roditelite ne se od svedska i ne bi go osuduval za toa. problemot go gledam vo toa sto odlukite gi nosat gledajki na toa kako mozat da bildaat podobra kariera. za mene eden covek treba da igra za reprezentacijata so koja emocionalno e najvise vrzan, a siguren sum deka on se cuvstvuva kako makedonec i vo slucaj makedonija da bi igrala protiv svedska i on da e doma sam pred TV znam deka on bi ja bodrel makedonija. go znam toa bidejki taka funkcioniraat recisi site deca koi se prva generacija vo druga drzava. mozat javno da zboruvaat sto sakaat, no znam deka dete na turci, srbi, makedonci, italijanci, bosanci, hrvati itn. voobicno pre naviva za drzavata na roditelite odkolku za drzavata vo koja e roden.

za drugoto sto go napisa ne se soglasuvam bidejki mnogu dobro znam kako funkcioniraat drzavite na zapad. tie ne nosat rabotnici od stranstvo od sto gi sakaat nego po potreba. rabotis, plakas danok i vo vozvrat zivees vo drzavata i imas obrazovanie za decata, zdravstvo itn. vo fudbalot plakas clenarina bidejki klubot taka funkcionira i se nadeva deka vo idnina ke dobie nesto vo vozvrat (pred se za profesionalnite koga zboruvame). nema tuka prostor za blagodarnost osven kako sto kazav ako si pocnal kako begalec. baska posebno vo sportot najbiten e talentot i licniot trud. bez toa nisto nema da uspee. ako svedskiot sistem e toj koj go produciral kulusevski zosto togas nema uste 100 drugi svedski fudbaleri kako kulusevski? ima iljadnici deca od taja generacija koi gi imale istite uslovi, ako e do uslovite togas site bi trebale da se na slicen level. ama ne e taka vo fudbalot nitu vo golem del od drugite sportovi. potrebna e kombinacija od talent, trud i uslovi, a najbitni e prvite dva faktori, a tie se del od kulusevski, ne od svedska. a za uslovite kako sto kazav platile negovite roditeli, i toa preku danoci i clenarina.
Автоматски споено мислење:

i ti sega ja pretera. na elmas ne mu bese potrebna makedonskata reprezentacija za da bilda kariera, detoto e izvonreden talent kako kulusevski i na takvite nisto ne im e potrebno za da uspeat, normalno osven zdravje i licen trud. elmas koga napolni 16 godini veke potpisa preddogovor so heerenveen, i toa prilicno debel. znaci do tolku bese talentiran sto dve godini pred da napolni 18 (tek togas mozese da zamine vo stranstvo) eden klub plati debelo za nego. posle propadna toa bidejki stignaa podobri ponudi. na takvi deca ne im e potrebna reprezentacija, elmas i bez nasata reprezentacija sega ke igrase za vrven klub.
Да не се лажеме дека е небитна репрезентацијата за градење на кариерата. Милион трансфери во големи екипи се направени заради пеформанс на ЕП или СП.
Пример Сами Кедира да играше за Tунис, а не за Германија и да не блеснеше на тоа СП за нив немаше шанси повисоко од екипа на рангот на Дортмунд да стигне, а не па цела кариера во Реал и Јувентус да ја помине. И тоа како е отскочна даска репрезентацијата(иако како што сам спомна не единствена).

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Да не се лажеме дека е небитна репрезентацијата за градење на кариерата. Милион трансфери во големи екипи се направени заради пеформанс на ЕП или СП.
Пример Сами Кедира да играше за Tунис, а не за Германија и да не блеснеше на тоа СП за нив немаше шанси повисоко од екипа на рангот на Дортмунд да стигне, а не па цела кариера во Реал и Јувентус да ја помине. И тоа како е отскочна даска репрезентацијата(иако како што сам спомна не единствена).
vo pravo si deka nekogas nastapi za reprezentacija mozat da bidat klucni za nekoj transfer, no zborot mi e deka nema nekoj so reprezentacija da stigne do real, a bez vrv da mu bide freiburg. ete kulusevski e najdobar primer kako moze i bez reprezentacija ako igracot e talentiran i kvaliteten. on potpisa za juve samo zaradi nastapite za parma, koga potpisa nemase povise od nekoja minuta odigrano za seniorite na svedska sto e nula merilo za vrvni klubovi. ili vidi go davies od bayern, sto rejting ima kanada sto tie go potpisaa i mu dadoa doverba? toa sakam da go kazam, ako nekoj e vrven talent togas i za samoa da igras ke se probies kako fudbaler. reprezentacijata moze samo da ti pomogne za nesto malku pomalku, no ako si dobar sekako ke si pravis dobri transferi.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
vo pravo si deka nekogas nastapi za reprezentacija mozat da bidat klucni za nekoj transfer, no zborot mi e deka nema nekoj so reprezentacija da stigne do real, a bez vrv da mu bide freiburg. ete kulusevski e najdobar primer kako moze i bez reprezentacija ako igracot e talentiran i kvaliteten. on potpisa za juve samo zaradi nastapite za parma, koga potpisa nemase povise od nekoja minuta odigrano za seniorite na svedska sto e nula merilo za vrvni klubovi. ili vidi go davies od bayern, sto rejting ima kanada sto tie go potpisaa i mu dadoa doverba? toa sakam da go kazam, ako nekoj e vrven talent togas i za samoa da igras ke se probies kako fudbaler. reprezentacijata moze samo da ti pomogne za nesto malku pomalku, no ako si dobar sekako ke si pravis dobri transferi.
Да, ама со јака репрезентација си гледан од цел Свет и имаш потенцијал за да заработиш уште 2-3 добри договора, кои на твое конто би донеле неколку дуплирања на кешот. Работа на веројатност е сега, но пример Шакири на едно СП/ЕП кога растури веднаш си ја врати репутацијата, а тоа со Албанија ќе беше невозможно. Не значи дека ако пример си потпишал за Наполи и не си редовен првотимец или си потпишал за Јуве и си на позајмици, готово светот го освои. Можеш некогаш во кариерата да запнеш, па репрезентацијата да те врати на голема врата и да ти обезбеди јак договор. Мислам дека ме разбираш што сакам да кажам. Друг пример е Подолски, играч од полско потекло кој стана славен, неколку пати фудбалски ,,воскресна", а и си обезбеди големи договори само и само заради настапите во Германската селекција(на клупски план никогаш не се докажал).

Член од
1 април 2018
Мислења
2.118
Поени од реакции
4.119
Линк за во странство има некој? Му треба на другарче итно. Мрт не му отвора

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Од телефон ли гледаш, не ми отвара мене.
Gledam na tv ama otvora i na tel proveriv da ne do ip adresta nesto najubo spusti si Kodi i mirna glata

P. S. Mani na mobile verzijata ne na linkojte

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
Dobro e se drzime, dosta disciplinirano @nsan dokolku ja gledash utakmicava na kraj ocekuvam edna analiza od tvoja gledna tocka za mladive pozz

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

:(

:tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :( :tapp: :(

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom