- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.561
- Поени од реакции
- 17.594
Наводно универзитетот Оксфорд ја бара картата која лично г-динот Цвијиќ ја означувал при изработката на ова дело, но во последен момент се јавиле од Кембриџ и ја дуплирале понудата(бројките се 9-цифрени, а валутата е долар) како историско богатство и неверојатно научно достигнување, но Србите не ја давале ни за неколку милијарди пошто како што поминува време така експоненцијално расте и вредноста на картата.Оти Штипјани се Словени од Македонија затоа им донеле 12.000 војска и не влегувале во Ново Село.
Автоматски споено мислење:
Значи немаш одговор. Океј.Јас милион пати ти цитирам Арчибалд Рајс, кој што вели населението дека е неписмено и национално не баш свесно, но според обичаите и народните преданија, според средновековната историја несомнено станува збор за Срби и он ми праќал комисија, боже ме сачувај.
Лепи јас ти постирав гробови, еве постирај ми ти гробови со сменети презимиња на македонско, ти постирав средновкеовни цркви, ти постирав книга за востание од 1878, ти постирав кои владетели владееле овде пред турско, ти постирав кои народни преданија се прнсувале од колено на колено, и ти ниако да сфатиш, не сум јас бил србин он бил македонец затоа што така тито кажал во 45, гнида.
Инаку работам во приватен сектор и имам свој приватен бизнис, при што допринесувам за развој на оваа држава прекеу плаќање на разно разни давачки, а веројатно ти си обратно од мене или си некоја неспособна гнида што седи цел ден на форум и чека паразитски од мама и тато или па те ставиле во некоја канцеларија на државна цицка такоѓе да дробиш лагери тука како си голем македонец оти тито така кажал.
Ја имам горку жељу некад тија како тебе да дојдев и да ме протеруваат, спалуваат или какви и да имаш влажни соништа, барем со албанците знаеме на што сме не се сакаме и кога и да дојде време се гледаме преку нишан, за разлика тие како тебе прво немаат муда да земат пушка, а не па да гледаат нкого преко нишан, а тоа го докажува кој ти ја донел слободата 1912.
среќа твоето поимање наа историја веќе не го знае никој, пак ке те прашам дај прочекпај за Сава Ковачевиќ, кој зима усташко оружје за борба против четниците и кој соработува со истите, инаку чеетничкиот покрет кој како врховен командаант престојува во Лондон, а наследниците нгови уште се таму, мамау му ебем колабораторска![]()
Кој сте тоа ,,вие"? Со кого се идентификуваш ти? По твојава логика и турците јуруци по Центар Жупа се срби, пошто имале презимиња на -иќ. Не треси глупости, каков србин кој зборува на македонски дијалект без падежи. Ти да си имал јајца ќе си бил Македонец, како и сите што се тука и си опстоиле на своето, а не да менуваш дресови при секоја војна и да кодошиш наши луѓе за некоја ситна пара. Јакиот маж кој се приклонува кон окупаторската нација, како и после ВСВ во многу побројната и помоќна нација која диктираше и сеуште диктира тука. Ова како некој русин во СССР после ВСВ да му каже на полјак, ебате пи*ката што си и се пишеш полјак дојди ако си маж пиши се рус, а од друга страна неговата нација ја мери пола Европа со тенковите.
Последно уредено: