- Член од
- 19 септември 2009
- Мислења
- 5.081
- Поени од реакции
- 4.932
Ми збориш за декрети во време на војна, па денеска во врме на епидемија која е во најмала рака сумњива имаш драсатични казни за неепочитување на полицциски час, а замисли тогаш 1912-1913 каде штотуку ослободени територији прети бугарски напад, зошто имало декреет за вооружени бунтови, а што да има да ги пуштат да си се бунтуваат?Еве ти го српството во Македонија. Со посебен воен декрет, чии одредби се слични како и тие што ги носеле нацистите за окупираните територии во ВСВ. Пример доказ за робија ти е решение од полиција(нит судење нит бутур) или пак дека властите си имаат право да депортираат цели семејства(затоа и во ,,мирно доба" 1919-1929 имало 100К депортирани според извештаи на кралството СХС, провери имам и за тоа постирано наназад доказ) итн итн.
Исто така властите си донеле посебен Устав каде што се враќа смртната казна, се забранува формирање на партии(само на територија на В.Мак.). А и медиумите во Београд(како и Комисијата и цел европски печат) не биле некако убедени дека таму во Македонија има браќа Срби и сметале дека било ,,поголемо ропство" дури и од отоманското. А европскиот печат, како што тврди Комисијата жестоко протестирал против бесчовечното однесување.
Не треси глупости за ,,српството" во Македонија те молам. Се работи за чисто ропство, нит национална свест нит бутур. Таквите како тебе се чисти колаборатори и опортунисти. Обични јаничари и кодоши од кои илјадници и илјадници Македонци виделе мака и биле прогонувани. Ете така внуку на Цар Лазар од кумановско.
Инаку да јас си ги знам моите српски корени, ти постирав милион докази од гробови, од цркви, од споменеици, каде сее твоите „несрпски“ корени?
Што правиме што Немците даваат неброени пари за него жив или мртов и за тоа ти постирав докази, како тоа го бараат мртов а е колаборационист, не шљапај глупсоти и не ми одговори за Сава Ковачевиќ?А за Дража ти постирав исто така извештај од Британци кои живееле 2-3 години со него и многу добро е опишано што мислеле за него, а што за партизаните. Првиот од 1941 си соработувал со фашистите и домашните фашисти, додека вториве се заслужни за победа над окупаторот. Не се брукај да го израмнуваш колабораторот Чича со светла точка како што е НОБ