Фудбалски/трансфер дискусии

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.674
Поени од реакции
7.319
Што е со Интер, доста интересни и перспективни играчи испуштаат (ми се чини намерно).Од друга страна чудно е што собираат истрошени играчи или "ѓубре" како што би се рекло меѓу фановите. Видал, Мосес, Ериксен, Санчез, Јанг (типот си гази за годините, ама сепак), не разбирам која им е идејата.Да не ја пушта Конте педерската на Мурињо, натепај искусни, направи инстант краткорочен успех и бегај, клубот после ремонт нека прави.
Sea mu e majkata da zapnete za Skriniar, bez problem kje go dadat.
Ocigledno ide na kratkoricen plan.
Pisav i vo fan klubot, ne gledam razlog da prodavas mladi a tie da gi smenis so bajgi postari.
Kolarov, nemoze da igra bek u trojkata pozadi, prai greski.
Kumbula, Rahmani, dvajcata igraat u trojka pozadi i poznat im e sistemot, taman i dvajcata da rotiraat so Bastoni.
Pred da go prodadat Brozo pred nego ima za idenje, Galjardini, Vecino.
Steta sto Perikle ne si zamina posle sostanokot.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Што е со Интер, доста интересни и перспективни играчи испуштаат (ми се чини намерно).Од друга страна чудно е што собираат истрошени играчи или "ѓубре" како што би се рекло меѓу фановите. Видал, Мосес, Ериксен, Санчез, Јанг (типот си гази за годините, ама сепак), не разбирам која им е идејата.Да не ја пушта Конте педерската на Мурињо, натепај искусни, направи инстант краткорочен успех и бегај, клубот после ремонт нека прави.
Тоа е Конте. И во Челзи се бунеше затоа што не му ги донесоа играчите пред пензија кои ги бараше. Со тоа што го оставија и за следна сезона сигурно уште повеќе контрола добива. Најверојатно ќе освои Сериа А сезонава и толку ќе биде.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.570
Поени од реакции
8.191
Sea mu e majkata da zapnete za Skriniar, bez problem kje go dadat.
Ocigledno ide na kratkoricen plan.
Pisav i vo fan klubot, ne gledam razlog da prodavas mladi a tie da gi smenis so bajgi postari.
Kolarov, nemoze da igra bek u trojkata pozadi, prai greski.
Kumbula, Rahmani, dvajcata igraat u trojka pozadi i poznat im e sistemot, taman i dvajcata da rotiraat so Bastoni.
Pred da go prodadat Brozo pred nego ima za idenje, Galjardini, Vecino.
Steta sto Perikle ne si zamina posle sostanokot.
И тата би сине , ама да имавме асално десно крило или повеќе парички :)

ПС: Интересна работа ова со Дони кога ќе размислиш - го платија со заштедата од бркањето на Алексис Санчез, точно 40м евра.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Тоа е Конте. И во Челзи се бунеше затоа што не му ги донесоа играчите пред пензија кои ги бараше. Со тоа што го оставија и за следна сезона сигурно уште повеќе контрола добива. Најверојатно ќе освои Сериа А сезонава и толку ќе биде.
Како ќе освои Сериа А? со Јанг, Мосес? И факинг Коларов?

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.570
Поени од реакции
8.191
Под претпоставка дека Јуве нема да е на највисоко ниво. Што не е нешто што не може да се случи.
После Сари не верувам дека може да биде полошо, ептен на индивидуалност се вадеа а ич не беа сјајни.Али да не урочам, боље они него мажореткана со перика да ја гледам како рипа.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Под претпоставка дека Јуве нема да е на највисоко ниво. Што не е нешто што не може да се случи.
Па и годинава небеше на највисоко ниво, ама сепак бевме шампиони, патем Интер лани имаше појак состав од имињава што се слушаат што сакаат да ги земаат, Шкрињар сакаат да го шиткаат, Брозович сака да си оди, Ериксен не го искористија неговиот потенцијал, наместо да го земаш Тонали играч што ќе ти биде за бодучност у наредни 10 години ти се откажуваш да го бркаш на Видал, и Погба имаше 19-20 години кога дојде у Јуве ама експлодира и тоа под палка на Конте, Интер од секогаш бил тим без идентитет и визија.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
После Сари не верувам дека може да биде полошо, ептен на индивидуалност се вадеа а ич не беа сјајни.Али да не урочам, боље они него мажореткана со перика да ја гледам како рипа.
По играчите кои ги мерка Јуве не гледам некој напредок во однос на лани. Ова е најслаб Јуве во последните 10 години.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.845
Поени од реакции
116.007
Ај и тебе да ти објаснам иако пишав веќе во фан клуб. Бастони, Де Фрај, Шкринијар, Бираги, Хакими, Ериксен, Сенси, Барела, Гаљардини, Лукаку, Лаутаро, сите се испод 30, а доста од нив и под 25. Епа ај ако не со младинци да игра Интер и играчите над 30 години нека цркнат. Хандановиќ, Годин, Јанг и Кандрева се се уште активни играчи на Интер што се веќе на залез на кариера, ок и Коларов кој вчера потпиша што се вика. И сеа некој ќе праи смешки овде дека Интер купувал стари и истрошени играчи и гледал на краток рок. Мислам, дај малце или пратете како што треба или не тропајте глупости. Коларов ќе го кошта Интер за 2 сезони околу 7-8 милиони со се трансфер и плата, што во денешни услови е џабе. Секако е планиран за бекап на Бастони како лев штопер во тројката или како замена на левиот бек, можда Јанг, можда некој трансфер што ќе се деси до крајот на преодниот рок. Искусен е, ја познава лигата, знае јазик, не гледам никаков проблем во трансферов најискрено, може само добро да му донесе на Интер. И Видал ако дојде ќе биде играч плус за ротација, не бетон првотимец. Оној па Дино мртвиот вика послаби ќе биле Интер од лани на незавршен преоден рок, а лани за информација кога се повредија Сенси и Барела место нив играше Гаљардини умрениот, па сеа искрено од 100 пати јас 105 пати ќе го изберам Видал како бекап него скапаниов. Во одбрана Ранокија беше алтернатива покрај Годин (подоцна Шкринијар кога влета Годин место него во прв тим), така да поарно Коларов отколку коктел гуруто Ранокија. Башка и на длабочина добива тимот покрај се останато и пак ќе кажам не знам од каде ви се заклучоците дека Интер купувал стари и истрошени играчи и не гледале долгорочно...

Оби, не замарај за Тонали, ја реков дека Марота нон стоп лаже јавно и игра игри со медиумите, не дека 1000% ќе го земат Тонали. Не гледам зошто се крева толку фама за недокажан играч али ајде. Не викам дека нема да биде добар во иднина али у реду е, не праиме муабет за Чави или Иниеста. Ете бил договорен со Интер али според информациите кои кружат Конте се откажал од него така да тоа е тоа, нека им е со среќа на Милан. Нека заврши преодниов рок па ќе им судиме на Конте и Марота, вака само млатење празна слама е ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom