Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.515
Дали да зеам Алфа 156 и зошто не?
Дали да зеам Алфа 156 и зошто не?
Samo ako e 1.9 JTD so 8 ventili, benzin nikako, mada za 1500 evra siguren bidi deka ne naogas asalna 156ka bez razlika koj motor go nosi.Дали да зеам Алфа 156 и зошто не?
Ух па незнам тоа е средна цена по која што се продаваат, 70% од огласите котираат тука... Има голем број на Алфи по 1000€... Што да речеме па за нив?Samo ako e 1.9 JTD so 8 ventili, benzin nikako, mada za 1500 evra siguren bidi deka ne naogas asalna 156ka bez razlika koj motor go nosi.
Oпел aстрa г би купил јaс дa сум нa твoе местo,1.6 или 1.8 бензин/плин.Ух па незнам тоа е средна цена по која што се продаваат, 70% од огласите котираат тука... Има голем број на Алфи по 1000€... Што да речеме па за нив?
Незнам еве препорачајте нешто до 1500€ ценовен ранг? 2000год +
Ми препорачуваат гроб гробосани од 1996та, рѓа на задно крило се рони плекот на тој в перална му викаш полека со четката тука.... Да не ти пропадне внатре.. Ама моторот бил убав!! Ама била германец!!! Ама додирка немала!!! Алоооо Се распаѓа!!!
Ме боли к**от што ако купиш Алфа ќе почнеш да се дружиш со сервисери. и дека мускули ќе набиеш од туркање. Најпоценета марка на автомобили се. За живо џабе се земаат...
Ke si zemes punto ili 206 od 2000-2001 godina. Od iskustvo ti kazuvam da ne zimas 156ka za 1000-1500 evra posto bas takva vozev izminative 7 meseci i poarno da ne znaes sto sve ne cini na nejze.Незнам еве препорачајте нешто до 1500€ ценовен ранг? 2000год +
Знаеш отприлика со цени како се движи одржувањето, и на ова со автоматскиот менувач кои се предностите, а кои недостатоците?Скапа кола за одржување, плус автоматик, со минимум 400 000 км поминати од 2006 досега е еднакво на лотарија...што да мислиме, мање-више секој понов мерцедес на таа километража е бунар без дно за фрлање пари.
Помина времето на 190д што одеше и на процеден зејтин по 800 000 км.
Дали е добро да се замени Golf 5 1.9 TDI (2005) за Mercedes B200 CDI Sport (automatic) (2006) со доплата за мерцедесот?Да прашам, што мислите за Mercedes b200 cdi sport, автоматик, 2006 год., потрошувачка, одржување и сл.?
![]()
1.9tdi 105ks na golf 5 e slicen so motorot na golf 6 1.6 tdi 105ks. novata generacia na motori se 1.6tdi 105konja demek potivok i trosi 1l pomalce od 1.9 ama 1.6tdi e malku potromav posebno koga pustas klima i so trojca vo kola dosta se osejka gubitok na snaga. 2.0tdi 110ks kaj golf dosta go falat vo vw club macedonia. Vo predgodniot post imase pisano golf 5 da go trampas za mercedesot. Dobra e ponudata i mercedesot ti e podobra varianta da go cuvas negoli golfot poso golfojte se so mnogu los materijal vnatre i nese neso bass stabilni i red drugi raboti....Да прашам уште нешто, кој знае да ми објасни што е разликата во моторите на Golf 5 1.9 tdi 105kw и Golf 7 1.6 tdi 110 kw (во однос перформанси, потрошувачка, брзина, снага и слично)?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Друже скапо е одржувањето инаку за менувачот во МК нема мајстор асолен автоматски мењачи па сега рачунај. Едвај има и два тројца рачен менувач а па камоли за автоматски.Знаеш отприлика со цени како се движи одржувањето, и на ова со автоматскиот менувач кои се предностите, а кои недостатоците?
Во мкд по автоматизам за менувач ти викаат - барај си половен.Друже скапо е одржувањето инаку за менувачот во МК нема мајстор асолен автоматски мењачи па сега рачунај. Едвај има и два тројца рачен менувач а па камоли за автоматски.
Разликата помеѓу 1.9 тди и 1.6 тди е во начинот на вбризгување на гориво во цилиндрите . 1.9 е пд мотор ( пумпа-дизна) што значи дека има пумпа во секоја дизна што го вбризгува горивото во цилиндарот , а 1.6 тди е комон реил ( и кај Голф 6 и кај Голф 7 ), односно има една високопритисна пумпа која го турка горивото кон инјекторите и во цилиндрите . Концептуално комон реил е нешто слично како кај постариот 1.9 тди со рото пумпа , само што кај него пумпата ја вртеше ребрастиот каиш , а кај комон реил е комплетно електрична и изгледа како цефка од која излагаат мали цефчиња кон цилиндрите . Предноста на пд моторот е тоа што тој систем на вбризгување на гориво е поефикасен , има поголем притисок на вбризгување и автоматски подобро согорување и подобра искористеност на горивото , подобри перформанси и помала потрошувачка , НО скап и комплициран систем . Второ пд моторот беше погласен , имаше тенденција да ја јаде брегастата брзо ( посебно првиот 1.9 пд со 101/116/131 кс ) , па затоа после Х км почнуваше да штрака како трактор . Комон реил моторите се порафинирани и потивки , но 1.6 турбо дизелашите иако имаат иста снага како 1.9 , сепак се потромави , посебно се осеќа тоа во меѓузабрзувањата и кога е натоварен. А и 1.6 тди знаат и да трошнат малку уље и нови , така да тоа треба да се проверува често ...Да прашам уште нешто, кој знае да ми објасни што е разликата во моторите на Golf 5 1.9 tdi 105kw и Golf 7 1.6 tdi 110 kw (во однос перформанси, потрошувачка, брзина, снага и слично)?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Во мкд по автоматизам за менувач ти викаат - барај си половен.