- Член од
- 14 ноември 2013
- Мислења
- 7.451
- Поени од реакции
- 23.363
Се разбира дека не.Ова значи и дека приватна фирма на Албанец во албанска средина ако вработи Македонец ќе добие некој бенефит? Или ако вработат Ром, Србин, Турчин?
Се разбира дека не.Ова значи и дека приватна фирма на Албанец во албанска средина ако вработи Македонец ќе добие некој бенефит? Или ако вработат Ром, Србин, Турчин?
Жива глупост би било мерката да е апликабилна на локално ниво.Ова значи и дека приватна фирма на Албанец во албанска средина ако вработи Македонец ќе добие некој бенефит? Или ако вработат Ром, Србин, Турчин?
Мисли си дека тоа е така направено за сценарија ко твоево.Ова значи и дека приватна фирма на Албанец во албанска средина ако вработи Македонец ќе добие некој бенефит? Или ако вработат Ром, Србин, Турчин?
,,Веројатно и во пракса е нешто стедено.Еве во Кипер во Охрид не знам дали е вработен некој Македонец или неАлбанец.Од кај знаеше?
Прегледај го приврзокот 264274
Кипер ти е посебна прича.,,Веројатно и во пракса е нешто стедено.Еве во Кипер во Охрид не знам дали е вработен некој Македонец или неАлбанец.
Правична застапеност...
И на крај не е ни битно ц приватна фирма е.Само и во државните институции нека е така.Ама и за таму постојат Албанци со добар просек, па не успеале ради книшката.
Вака ќе продадеш вила на Водно за 200.000 евра ќе кушиш 400м2 станови или 6-7 станови во Топанско ќе ја затвориш жена ти да ти роди 7-8 деца и за секого по еден стан и тие по 7-8 деца или семејство од 70-80 души. И на бајрам пост во 6.00 секое утро ќе рокаш до даска комитска музика и ќе пукаш во воздух со каљаш. И решен проблем.Скапо ти е 500 евра квадрат во топаанско, чаир и север.... имаш право треба 100 евра квадрат за да се нарече етничко чистење..
Се разбира дека не.
Жива глупост би било мерката да е апликабилна на локално ниво.
Па мене така ме асоцира „правична и соодветна застапеност на сите етнички заедници“.Мисли си дека тоа е така направено за сценарија ко твоево.
Фино чим така те асоцира, сигурно така ќе биде у реалност.Па мене така ме асоцира „правична и соодветна застапеност на сите етнички заедници“.
А имам другар што работи во приватна фирма на Албанец, само тој е Македонец во фирмата.
Ако ова е вистина дефинитивно државава треба да се самоукине.Не гледам веќе лигична причина за нејзиното постоење.
Намали малце.Еднаш ебано ве нема навредено.
Не може да се ист кур едни кога сакатат, тепаат и убиваат каури и други кога кажуваат за ненормалниот степен на насилство, нетрпеливост и агресија кај албанците на некој форум, пропратено со по некоја навреда. Како може да е тоа истото нешто? Кај ти кажаа дека е исто, на твитер ли?Истиот кур сте ко тие од Бит Пазар што че тепаат каури, ви се активира тоа племенскиот глуп хајв мајнд. Гнаси едни.
Види шо одговорило другарчето. Јебеш га, ништо од бацувањето.Енивеј, ти ќе си го бациш...од навика
Друже и јас би бегал заради истите причини, ниту еден нормален не треба да живее во тој хаос, сосема те разбирам, знам, сум живеел кога сум студирал таму, знам што менталитет се луѓето таму и како функсионираат законите.Не пуно, не е нацисти, едноставно се работи за основни човечки потреби. После 3 децении живеење во центарот на Центарот на Скопје, вечерва ја поминувам последната вечер во мојот стан на Бит-пазар, сакаш кажи Чаршија. Нема веќе проблем со паркинг преку ден, нема веќе џган и бучава преку ден, нема езан во 5 саат да ме буди секој ден, нема веќе турирања и возења со коли и мотори по 200 на саат сред ноќ на булевар, нема веќе мирис у 4 сабајле на буреци и мекици, нема веќе страв дали ќе се закачам со некој сељак од Арачиново кој дошол во Мавровка да пие кафе, нема страв дали ќе ме тепаат 10 Албанци зашто зборам македонски и да ме брцаат со нож, нема веќе гетоизиран начин на живот, нема веќе да гледам како на 200 метри од полициска Бит-пазар се продаваат ножеви во сите големини и бои и боксирачи, ќе имам детето каде да го прошетам, парк, зеленило, клупички, игралишта, љуљашки ( сето тоа го нема на Бит-пазар ако не си знаел), нема веќе да гледам сомнителни фаци кои живеат 10 мажи во еден стан и секогаш го оставаат лифтот отворен, нема, се надевам, да гледам во лифт фрлена хартија од бурек и чаша јогурт, нема да гледам веќе по 20 души кои сред бел ден ми мочаат и серат пред зграда, за ѓубре муабет да не праиме, мислам дека имате нула општествена свест за екологија, не дека Македонците се злато, ама за вас се илјада години во тој поглед понапред, нема да гледам како ја уништуваат Чаршијата, додуше ќе гледам ама нема да трпам последици за тоа, пренатрупаа со згради, 5 нови огромни згради се во градба во целата таа гужва. После 2001. година, од цело друштво, само јас останав Македонец, и уште 2 3 и тоа од сите националности дека тие згради се воени и живееја лица од ЈНА и воено разузнавање на Југославија , да живеам на Бит-пазар, со мислата дека се ми е блиску, ама не, веќе не се живее тука. Можам да замислам кога ќе ги направат новите згради и кога ќе дојдат сељаците од албанските села да живеат, што ќе биде тука. Тоа што била Чаршија пред 30 години, и сега, е благодарение на вас, јас сум бил ненормален што сум трпел толку години и што сум живеел тука. И не ми кажувај дека Македонците се криви што бегале, кажи кога ќе еволуирате во луѓе за да може со вас да се живее.
Поздрав пуно и веќе фаците нема да ви ги гледам, иако на шала кажуваш ти, стварно ружен народ сте.
Кој тоа така се рекламирал?За едно автохтоно и способно племе за какво што се рекламираат би помислил човек дека е малце навредливо лебот да го обезбедуваат преку програми кои во светот се предвидени за лица со посебни потреби , ама ок, можеби па друга е играта тука.![]()
Обид на спроведување на закон 1995 ми се чини на Бит Пазар резултираше со солидаризација со шверцерите на Бит Пазар и големи нереди кои завршија со неколку мртви...Друже и јас би бегал заради истите причини, ниту еден нормален не треба да живее во тој хаос, сосема те разбирам, знам, сум живеел кога сум студирал таму, знам што менталитет се луѓето таму и како функсионираат законите.
Со повеќето критики тука сум се сложувал дека е така, освен кога лечите фрустрации и терате не знам накај каде, како во твојот пост, на крај забегаваш, што вина има цел народ зошто е ружен, што критика е ова? Можеби има место за критика и за ова, ама друга тема ова.
Ниту еден нема да напише што и какво решение да имаме, а сите до еден изигравате Captain obvious(можеби не е тука разиел е нема да чита).
Македонците се криви што не се бореле до крај да има закони насекаде и за секого.
Ти не, ти си или угнетен или си Израел на балканот, зависи тоа од темата. Еве сеа си угнетен осеќам и како таков сигурно поддржуваш ваква мерка со која некој некому би исплаќал плата само ради националноста.Кој тоа така се рекламирал?