Од искуство ви кажувам, ваквите што глумат, као нешто низ смеа, каур, шиптaр, свинско, ти се далеку поопасни од оние кои отворено кажуваат дека не сакаат соживот и го тераат тој филм, не ја гледаат нашата репрезентација, не ги интересира ништо што е македонско, едноставно што си тераат живот ко да се на Косово. Од оние што вие ги нарекувате затуцани Албанци, поопаснни се само оние покундуренети, они што глумат дека учествуваат во секојдневието, што се трудат да зборуваат македонски подобро, што се буткаат на места каде што не треба да бидат. Овие ликови на форумот како пуно, али паша, ти се некој пример за тоа.
Од искуство ви кажувам, ваквите што глумат, као нешто низ смеа, каур, шиптaр, свинско, ти се далеку поопасни од оние кои отворено кажуваат дека не сакаат соживот и го тераат тој филм, не ја гледаат нашата репрезентација, не ги интересира ништо што е македонско, едноставно што си тераат живот ко да се на Косово. Од оние што вие ги нарекувате затуцани Албанци, поопаснни се само оние покундуренети, они што глумат дека учествуваат во секојдневието, што се трудат да зборуваат македонски подобро, што се буткаат на места каде што не треба да бидат. Овие ликови на форумот како пуно, али паша, ти се некој пример за тоа.
Абе те заебавам малце, јас сто правописни грешки правам, те иритирам за да дојдеш. Или сакаш јас да дојдам? Директива Корнер, ама не тој во градот, него тој на Треќу Македонску на крај па десно горе на брдото, тоа ми е така најубава локација, мирно, ветар дува, ладовина.
Сусаро ти си чуден тип , не дискутираш со комунисти пошто знаеш дека нема продуктивност во дискусијата и дека ги земаат персонално работите , а им се објаснуваш на побратимиве цело време залудно , а веројатноста на забеганиве комунисти да им влези нешто во тиквата е далеку многу поголема(или можеби не , двете групи размислуваат колективистички?) него ли на пунстеров и останативе побратими.Залудно се.
Абе те заебавам малце, јас сто правописни грешки правам, те иритирам за да дојдеш. Или сакаш јас да дојдам? Директива Корнер, ама не тој во градот, него тој на Треќу Македонску на крај па десно горе на брдото, тоа ми е така најубава локација, мирно, ветар дува, ладовина.
И зошто на странски јазик да комуницираат? Иако тие слепци што учеле и знаат албански и жените би ви ги натртиле да им ги ебете,а камоли да ве поздрават на албански,тоа е пичкин дим за нив.Да е тоа некој светски јазик ај,ама албански бе...
Немате разлика вие со грците, авокатот гркин му текнало идеата за албанците, не на енглезиве.
Кога ги прашуваа како знаеа дека се албанци, секако според фацата ги познавале дека се албанци. Абе никаква разлика бе, земи авокат во Грција, земи македонец во форум, исти кур.
Види мајката..не сум се сомневал дека типови како Анон, можат да бидат опасни. Одсега натаму од таквите како него ќе се чувам...оти како што рекле, куче што лае, не каса (без навреди, кучето е земено само како пример, за тебе и сличните што лаат низ форумот).
Сусаро ти си чуден тип , не дискутираш со комунисти пошто знаеш дека нема продуктивност во дискусијата и дека ги земаат персонално работите , а им се објаснуваш на побратимиве цело време залудно , а веројатноста на забеганиве комунисти да им влези нешто во тиквата е далеку многу поголема(или можеби не , двете групи размислуваат колективистички?) него ли на пунстеров и останативе побратими.Залудно се.
Јас сум пред 2001 генерација, мене македонскиот ми беше пред англискиот, кажи ми ти мене дали е фер трите твои јазици да се македонски-англиски-германски, а моите први 3 се албански - македонски - англиски. Зошто јас од дете да имам помали шанси за успех, и не викам само мене тоа ми се...
forum.kajgana.com
За жал или за среќа (тука треба да следи некоја емот икона) ти немаш таков уникатен статус како радникот. За да ми биде дискусијата со тебе интересна требаше да те тролам, нешто што во младите форумски години би го правел без оглед на каков е соговорникот, а сега во старите го правам ако мислам дека оној од другата страна е расипан или има некоја расипана жичка, некако криво ми е ако гледам дека е човекот ок да се подјебавам со него без разлика дали е комунист или дури и муслиман. За тебе мислам дека си ок дечко и затоа од старт пресеков да не дискутирам, за некоја година од сега ќе излезеш од тој филм, неколку пати ја имав ставено оваа изрека, некои викаат дека е на Черчил, други на Жорж Клемансо.
Е сега за мене лично, средба со радникот би била доживљај. Тотално излегување од моја комфорт зона и не се сомневам дека ќе ми биде мега интересно и настан на кој ќе се сеќавам со насмевка долги години. А што е животот освен креирање на што повеќе убави трајни спомени на кои ќе се навраќаш. Јас сум сериозен кога викам дека ќе правам селфиња со орли со него.
Што се однесува до докажувањето поента. Често на форумов ми е префрлано дека генерализирам цело време луѓе по различен основ верски, идеолошки, полов и слично, што е точно иако секогаш потенцирам дека постојат исклучоци. Ама, за ниедна групација не е помал исклучокот од генерализацијата дека не постои самокритичен шиптaр. Помонолитна структура не сум сретнал. Во светот може и еднорози да постојат, ама самокритични шиптaри ти се како кактуси на Антарктик. Апсолутно немам ни најмал сомнеж дека во нешто ќе го убедам.
И баш ради тоа ќе си поминеме топ со радникот во кафана. Трамп на пример се сретнал со сите светски лидери и курац фактори, ама историска ќе му остане запишана онаа со Ким од Северна Кореја и покрај тоа што Ким не е ни одблиску ни Меркел ни Макрон ни Путин. Епа зошто тогаш баш таа средба ќе остане запишана како легендарна? Зошто и оние луѓе што три пати гледаат политички вести во годината знаат за таа средба? Ако го сконташ одговорот на тоа прашање, ќе сконташ зошто сакам со него да јадам свинско во кафана. Во светот на најнебитните меѓу најнебитните во општеството јас и радникот сме Трамп и Ким (тука треба да следи некоја емот икона).
Така што тебе прашањето ти е од логичка перспектива и го поставуваш како да е математичка задача, што е нормално и јас да сум на твое место би го поставил истото прашање на тој начин.
Ама од моја перспектива на забава прашањето е исто како да си ме прашал-Зошто отиде на концерот, а не отиде филмот во кино да го гледаш? Затоа што на концертот ќе си поминам несекојдневно, необично, нешто на кое не сум бил претходно, а на филмот бех, онака, знам од прилика што ќе биде. Го гледам низ призма на fun value, а не низ призма на дали на некој ќе му докажам поента, дали сум во право или сум во криво.
И баш ради тоа ќе си поминеме топ со радникот во кафана. Трамп на пример се сретнал со сите светски лидери и курац фактори, ама историска ќе му остане запишана онаа со Ким од Северна Кореја и покрај тоа што Ким не е ни одблиску ни Меркел ни Макрон ни Путин. Епа зошто тогаш баш таа средба ќе остане запишана како легендарна? Зошто и оние луѓе што три пати гледаат политички вести во годината знаат за таа средба? Ако го сконташ одговорот на тоа прашање, ќе сконташ зошто сакам со него да јадам свинско во кафана. Во светот на најнебитните меѓу најнебитните во општеството јас и радникот сме Трамп и Ким (тука треба да следи некоја емот икона).
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.