Фан Клуб: Барселона

Член од
29 април 2015
Мислења
4.303
Поени од реакции
4.229
Ако веќе сигурно заминува Меси, викам ако, понудата од Силва, Жесус, Гарсија и 100 милиони не е лоша. Ма да за мене тоа се шпекулации.

За 2-3 години секако ќе се пензионира или нема да го има тој ефект како сега, така да боље вака, да имаме пари и млади играчи отколку ни задоволен Меси што ќе се курчи ни пари ни играчи.

Со овие двајца и 4-2-3-1 формација има многу комбинации. Гризман на 10ка, Кутињо на крило или 10ка...
Па и со 4-3-3 :)

Со тоа 100че би можело плус да му удоволат на Куман, Вајналдум и Депај да ги донесат, ако не го враќаат Кутињо.
И ке имаме милион играчи :icon_lol:

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Понудата мислам е измислица, единствено еден новинар од спорт ја објави.

Меси дефинитивно сака да си оди, ни оставка од Бартомеу не го премислува. Се уште имам сумња дека таа клаузула би можела да важи сеуште и мислам дека ќе одат на суд. Тоа е најлоша варијанта, ама со тотално спротивни ставови, без средба или билошто, најверојатно е тоа сценарио. Ќе трае сагава многу долго дефинитивно.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Понудата мислам е измислица, единствено еден новинар од спорт ја објави.

Меси дефинитивно сака да си оди, ни оставка од Бартомеу не го премислува. Се уште имам сумња дека таа клаузула би можела да важи сеуште и мислам дека ќе одат на суд. Тоа е најлоша варијанта, ама со тотално спротивни ставови, без средба или билошто, најверојатно е тоа сценарио. Ќе трае сагава многу долго дефинитивно.
Во договорот ЈАСНО стои Јуни 2020. Меси со ништо не заслужува да се гони по судови со кловнот. За жал мислам дека ќе е така. Каков тажен крај ќе биде ова, на така ми мириса работата.... А факт е дека нема да може да замине без да се плати оштета од 700 милиони, освен ако не е точно ова со договорот. Ако беше договорот кристален, дека може без оштета да замине, мислам дека Лео доколку е решен ќе заминеше до сега.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Во договорот ЈАСНО стои Јуни 2020. Меси со ништо не заслужува да се гони по судови со кловнот. За жал мислам дека ќе е така. Каков тажен крај ќе биде ова, на така ми мириса работата.... А факт е дека нема да може да замине без да се плати оштета од 700 милиони, освен ако не е точно ова со договорот. Ако беше договорот кристален, дека може без оштета да замине, мислам дека Лео доколку е решен ќе заминеше до сега.
Точно така стоело, но УЕФА гомнарите имале измислено некое правило за короната, демек важи додека не заврши сезоната, што остава простор за двострано толкување. А колку што е корумпиран судот, многу лесно може да биде потплатен од Сити, исто како што им ја укинаа казната.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Точно така стоело, но УЕФА гомнарите имале измислено некое правило за короната, демек важи додека не заврши сезоната, што остава простор за двострано толкување. А колку што е корумпиран судот, многу лесно може да биде потплатен од Сити, исто како што им ја укинаа казната.
Имаат измислено правило, ама ако е така Лео ќе заминеше до сега, доколу ова се е точно. Јас сум уверен дека Меси не е 100% одлучен (може тој е одлучен, но фамилијата не, сите се во Барселона, и самиот Меси кажа дека порано сакал да ја заврши карирерата во неговиот матичен клуб, но поради децата и фамилијата било невозможно тоа) , туку чека дали Бартомеу ќе си поднесе оставка. Ако договорот е пролонгиран поради короната и важи тоа правило, Барса нема да земе ниту цент од Сити или кај и да отиде. Или ќе замине за 700 мил (што значи нема да замине), или за 0 центи трето нема.

Последно уредено:
Член од
29 април 2015
Мислења
4.303
Поени од реакции
4.229
На Бартомеу ќе му е подобро да се договори со Сити, отколку да бара 700 милиони.
Кажав и претходно, инатче е Меси, ќе стои цела година и другата без пари ќе си оди.
Така е најлошо за сите.

Најдобра варијанта би била Бартомеу да се повлече и Меси да искочи на прес да даде некакво си извинување дека се ова е ради бившиот претседател и да каже дека кариерата ќе ја заврши тука.

Ако си оди по секоја цена, нека бараат 222 милиони минимум и чао пријатно.
Ова ме потсеќа на 2008ма, коа дое Гвардиола и го избрка Роналдињо, Деко и компанија...
Дај боже да е така.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
На Бартомеу ќе му е подобро да се договори со Сити, отколку да бара 700 милиони.
Кажав и претходно, инатче е Меси, ќе стои цела година и другата без пари ќе си оди.
Така е најлошо за сите.

Најдобра варијанта би била Бартомеу да се повлече и Меси да искочи на прес да даде некакво си извинување дека се ова е ради бившиот претседател и да каже дека кариерата ќе ја заврши тука.

Ова ме потсеќа на 2008ма, коа дое Гвардиола и го избрка Роналдињо, Деко и компанија...
Дај боже да е така.
И мене на тоа, ама и на Нејмар сагата, за жал.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Замисли стануваш едно утро и ти текнува дека Интер, тимот за кој навиваш нема освоено титула 10 години и нема да освои уште минимум 10, па си викаш чекај ќе отворам нов акаунт и ќе пишувам доскочници по туѓи фан клубови, нека има бар лајкови кога нема титули.

@Peja989 @Ilumious од кога не се реагира на вакви провокации во фан клуб?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Замисли стануваш едно утро и ти текнува дека Интер, тимот за кој навиваш нема освоено титула 10 години и нема да освои уште минимум 10, па си викаш чекај ќе отворам нов акаунт и ќе пишувам доскочници по туѓи фан клубови, нека има бар лајкови кога нема титули.

Чоекот си навива за Хајдук од Сплит...каков Интер...ама ако ти е интересно мисли си :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Искрено, не реагирав зошто се дискутираше и имаше нормални реплики. Ако на повеќето им смета, бан од тема е лесна опција и секако доколку ви смета дискусијата од одреден член можеме да го решиме проблемот.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Искрено, не реагирав зошто се дискутираше и имаше нормални реплики. Ако на повеќето им смета, бан од тема е лесна опција и секако доколку ви смета дискусијата од одреден член можеме да го решиме проблемот.
Очигледно само провоцира, никаква дискусија со него не може да се води. Немам проблем со другиве што пишуваат, па чак и зафрканција да е, али типот е пореметен, единствена преокупација му е да провоцира, немам сретнато сличен лик никаде, дури ни на интернетов кај што има секакви будали.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Така е најлошо за сите.

Дај боже да е така.
Брат инатче е ама има и зошто. Друго, од кај си сигурен дека наредната година сигурно ќе замине за без пари? Ако победи Лапорта или Фонт нема да замине, тоа сум сигурен. Ако кфизлингот го продаде за под 700 мил т.е Меси не може да замине како фри играч нека не го продава по никоја цена. Затоа што Меси не треба ниту да се продава ниту да се вклучуваат играчи во размена. Тој е од друга планета, никој не може да вклучи ниту 10 играчи и 100 милиони за некаков дил. 700 милиони е цената, која колку толку може да е вистинската цена (без вклучување на играчи), иако стоам зад тоа дека Меси вреди се за овој клуб, иако има 33 години, Меси е Барселона - Барселона е Меси.
Пред се се повредува егото на Лео, се повредувам јас како фан, на начинот на кој ќе замине, а верувам и дека ги има многу фанови кој не сакат така да замине. Затоа што тој не го заслужува тоа. Ако е решен да замине и има право на тоа, како фри агент нека замине, ако нема право нека седи па ќе видеме што ќе донесе наредната година.
И да повеќе прифаќам догодина за 0, од сега за 700 милиони.
До другото лето има скоро цела година.

Последно уредено:
Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
Барселона барала замена Гриезман за Фелкис ама ги одбиле. Ова ми личи на тешка заебанција од страна на новинариве :tapp:

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Барселона барала замена Гриезман за Фелкис ама ги одбиле. Ова ми личи на тешка заебанција од страна на новинариве :tapp:
Марка брат, одма демантирана од сите.

Иначе ќе треба да му се исплатат 25 милиони на Суарез за да направи трансфер во Јувентус. Тешка цифра ама што се мора се мора.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
Марка брат, одма демантирана од сите.

Иначе ќе треба да му се исплатат 25 милиони на Суарез за да направи трансфер во Јувентус. Тешка цифра ама што се мора се мора.
Па толкава му е платата, ваљда ја бара последната плата и да си оди за безпари?

Kajgana Shop

На врв Bottom