Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 263941 Прегледај го приврзокот 263943

...очигледно не сум разбирлива, пиво ако не е се пие во голема кригла со пена тоа не е пиво и над усна бела пена да се шмрка... жена дотерана онака женствено да нарача кригла со пиво за мене не е соодветно, а од обична чаша не се пие, само да глуми рамноправност демек ете и неа ја бива со пиво во рака...не дека не смее истата да се напие на друго место (плажа или кафич, Пиво фест) кога се уште не се дефинирани работите околу животен партнер не е ни толку важно, дали ќе уздригне или ќе испие 2,3 кригли,

Прегледај го приврзокот 263937 Прегледај го приврзокот 263938

... денес префинета жена, сензулна, интелектуалка, да пие од кригла пиво во мушко друштво при дејт и потоа да уздригне за мене не е баш соодветно за разлика во рака да држи чаша со вино или ете мартини, за да не биде обичен сок на дејт...секој со свое мислење, жена е жена, маж е маж, сега ако сакате да ги смените улогите да жената со боксови и шамари му ја искаже љубовта на мушкото, кој ќе ете срамежливо ќе ја наведне главата и ќе рече „исто и јас те сакам“ тоа е ваш избор, ама бидете сигурни во иднина ќе видите дека изборот ви бил погрешен!
Јас не пијам алкохол, па така не знам за што зборувате, ама пре би ја оваа плавава со пиво која ме гледа, него таа доле. :D

Прегледај го приврзокот 263941 Прегледај го приврзокот 263943

...очигледно не сум разбирлива, пиво ако не е се пие во голема кригла со пена тоа не е пиво и над усна бела пена да се шмрка... жена дотерана онака женствено да нарача кригла со пиво за мене не е соодветно, а од обична чаша не се пие, само да глуми рамноправност демек ете и неа ја бива со пиво во рака...не дека не смее истата да се напие на друго место (плажа или кафич, Пиво фест) кога се уште не се дефинирани работите околу животен партнер не е ни толку важно, дали ќе уздригне или ќе испие 2,3 кригли,

Прегледај го приврзокот 263937 Прегледај го приврзокот 263938

... денес префинета жена, сензулна, интелектуалка, да пие од кригла пиво во мушко друштво при дејт и потоа да уздригне за мене не е баш соодветно за разлика во рака да држи чаша со вино или ете мартини, за да не биде обичен сок на дејт...секој со свое мислење, жена е жена, маж е маж, сега ако сакате да ги смените улогите да жената со боксови и шамари му ја искаже љубовта на мушкото, кој ќе ете срамежливо ќе ја наведне главата и ќе рече „исто и јас те сакам“ тоа е ваш избор, ама бидете сигурни во иднина ќе видите дека изборот ви бил погрешен!
Фудбал смееме да гледаме? :place:

Јас не пијам алкохол, па така не знам за што зборувате, ама пре би ја оваа плавава со пиво која ме гледа, него таа доле. :D
...плавата женска е на манифестација Пиво фест со женско друштво, а не на дејт со мушко :P
... ете таман не пиеш алкохол, а не си мушко, што ќе нарачаш на вечерен дејт со женска за која ете имаш сериозни намери за брак, а таа да нарачала кригла пиво и дискретно да ти рече као „извини ќе одам до тоалет да свртам еден џоинт дури дојде пивото“ ...дали тоа би било рамноправност со мушко однесување што ете тоа нему може му личи, ама на женско не, дали би ти било свеедно и не би била пречка вечерта да и’ предложиш брак?

Последно уредено:
Фудбал смееме да гледаме? :place:
...смееш како да не (да ти одговорам кога веќе два пати ме цитираш), јас дури играв центарфор, прашање дали ти си играла фудбал или било која твоја познаница онака рамноправно во македонска женска фудбалска екипа, зашто имаше недостаток од женски фудбалерки? нели спорт како спорт, рамноправност сакаме, а слабо женски :toe: ... има потреба да ги изнесам изговорите на сите женски што ги кажуваа кога ги поканував да дојдат макар да гледаат, ако не тренираат?
... има ли забрана жената да игра фудбал, која би била причината, еве кажи ти!

...плавата женска е на манифестација Пиво фест со женско друштво, а не на дејт со мушко :P
... ете таман не пиеш алкохол, а не си мушко, што ќе нарачаш на вечерен дејт со женска за која ете имаш сериозни намери за брак, а таа да нарача кригла пиво и дискретно да ти рече као „извини ќе одам до тоалет да свртам еден џоинт дури дојде пивото“ ...дали тоа би било рамноправност со мушко однесување што ете тоа може му личи, ама на женско не, дали би ти било свеедно и не би била пречка вечерта да и’ предложиш брак?
Џоинт!? Јас си нарачувам сок или кафе, не знам зошто би се срамел од тоа. Башка ако дојдеме до брак-мрак, јасно ќе и е дека нема да пробам и капка алкохол.

Лесно може од женско друштво да се дојде до дејт. :D

Жими све, не можам да разберам што врска има пивото со рамноправност :pos:

На прв дејт, онака скоцкана, со штикли, црвен кармин, добар туш (cat eye), ќе нарачам скопско или кригла баш таква ко на сликата. И ќе му речам: "слушај ти, ако не нарачаш пиво сега, значи дека си трансвестит и ќе го откачам". А ако нарача и он пиво, веројатно ќе си живееме среќно со пивски стомаци до крајот на живот! И ќе си отвориме пивара!

Жими све, не можам да разберам што врска има пивото со рамноправност :pos:
На прв дејт, онака скоцкана, со штикли, црвен кармин, добар туш (cat eye), ќе нарачам скопско или кригла баш таква ко на сликата. И ќе му речам: "слушај ти, ако не нарачаш пиво сега, значи дека си трансвестит и ќе го откачам". А ако нарача и он пиво, веројатно ќе си живееме среќно со пивски стомаци до крајот на живот! И ќе си отвориме пивара!
... постојат нормативи, непишани правила на однесување и не знам дали сум или не сум изненадена дека воопшто не ги знаеш, скоцканоста со штили и црвен кармин не ти оди со пивото, признала или не, иначе можеш и по долна чипкана облека да одиш на театар ако сакаш да докажеш нешто, но етиката и моралното однесување ако ги прекршиш, a и други непишани правила што останува за Хипократовата заклетва што секогаш ја спомнуваш кога сакаш да покажеш дојам за нешто правилно работење...
... ако ти си тип што почитува само пишани правила јас сум тип што почитува и пишани и непишани правила, така да логички е твоето недоразбирање и бунтовничкиот однос на нешто што би требало да се почитува токму од непишани правила, ова е форум и Ок е вака да си вицкаста, твое право...

ice_screenshot_20200826-181256.png

ice_screenshot_20200826-183505.png

Се слагам со бијонс до некаде и ја немам респект за женки што пијат пиво и ракии. Ако сакав такви пред кооперација ќе застанев со пивце и мортаделиче ќе ги мамев. Се знае префинета дама пие винце и тоа бело вино александрија. Кога ја ја гледаш си викаш, you are the one, the only pussy i need in my life. :love:
Некои сакаат повеќе cock-tail, други не. Прашање на вкус е тука. Можеби женственоста ја сфаќаат во стил на "Појадок кај Тифани". Мене тоа ми е прва асоцијација на женственост. Замисли дека таа женственост ја доловува отворен педер (Труман). :) Треба да се прочита книгата, ама ја немаа во Антолог.
Друга асоцијација за женственост ми е од филмот "Небото може да почека" од 1943 год.

... постојат нормативи, непишани правила на однесување и не знам дали сум или не сум изненадена дека воопшто не ги знаеш, скоцканоста со штили и црвен кармин не ти оди со пивото, признала или не, иначе можеш и по долна чипкана облека да одиш на театар ако сакаш да докажеш нешто, но етиката и моралното однесување ако ги прекршиш, a и други непишани правила што останува за Хипократовата заклетва што секогаш ја спомнуваш кога сакаш да покажеш дојам за нешто правилно работење...
... ако ти си тип што почитува само пишани правила јас сум тип што почитува и пишани и непишани правила, така да логички е твоето недоразбирање и бунтовничкиот однос на нешто што би требало да се почитува токму од непишани правила, ова е форум и Ок е вака да си вицкаста, твое право...

Супер. Сега веќе можеш да отвориш една тема за мене на форумов, па пишувај колку сум нестручна, емоционално лабилна, неморална и недама.

А, кога веќе спомна ДАМА...
Почитувана Бијонс, дамата се раѓа! Домашното воспитување, манирите, правила на однесување, сето тоа се учи. Но, тоа што не се учи е харизмата, племенитоста и сензуалноста на жената! Значи, дама дури и кога пие пиво е ДАМА. Говорот на телото, погледот, широката насмевка, внатрешната енергија со која зрачи ја прават дамата, ДАМА.

Трач рубрика и работи од типот дали на првиот дејт да пијам пиво или вино за да изгледам сериозно во неговите очи, не ја прават жената дама, туку начинот на кој што размислува, нејзините погледи, сфаќања и животни ставови.

Некои сакаат повеќе cock-tail, други не. Прашање на вкус е тука. Можеби женственоста ја сфаќаат во стил на "Појадок кај Тифани". Мене тоа ми е прва асоцијација на женственост. Замисли дека таа женственост ја доловува отворен педер (Труман). :) Треба да се прочита книгата, ама ја немаа во Антолог.
Друга асоцијација за женственост ми е од филмот "Небото може да почека" од 1943 год.
... кога веќе се фативме за алкохол во контекс на темава за поврзаноста на рамноправност на жената со мажот, ете ни јас не пијам ниту ти? прашање зошто не пиеме? зошто би биле поинакви од другите, јас од женска страна, а ти од мушка?
...конкретно алкохолот (има клинички студии) за оправданоста на конзумирање во мали количини кога ни треба „оправдано релаксирање“ најчесто при забави кога има, нели, многу познати, но и непознати за полесно опуштање, жените да бидат посмели, позборлести, поопуштени, полуди, со еден збор да направат нешто што не би направиле во обичен ден и толку,
...алкохолот кај мажот веќе има друг размер на примена, не само за секојдневно релаксирање како потреба, туку тоа е еден вид маркер на мушкост, мачо чувство што секојдневно треба да го доживува и самиот и да го пренесе на околината,
...или тој промил на алкохол кај мажот овозможува да го каже тоа што не може да го каже без алкохол, да се доближи до женската, да и предложи љубовна игра, што тоа не би го направил да нема барем малку алкохол во него, затоа што карактерот на истиот е таков, можеби не се снаоѓа со говорни способности, сексуални предлози и игри, присутната несигурност што не смее жената ни во ниеден момент да ја примети, ако сака да ја освои, жената нема такви проблеми и затоа кај неа нема потреба од секојдневно конзумирање освен на забави, а тоа ако пред ручек со мажот пијат алкохол заедно е само правење друштво на мушката навика!
... тие што не пијат, немаат потреба од релаксирање нит во друштво нит на забава, нит за да се ослободат и да бидат позборлести едноставно тие се исти во карактер во секоја ситуација и внесот на алкохол само ќе ги успие или ќе ги заќути, спротивно од другите,
... алкохолот ја дава вистината како слика за природна нерамноправност на мажот и жената во негово конзумирање, некому „личи“ како мажот што репер за машкост...жената не ја личи освен во исклучителни случаеви што ги кажав,
Супер. Сега веќе можеш да отвориш една тема за мене на форумов, па пишувај колку сум нестручна, емоционално лабилна, неморална и недама.
А, кога веќе спомна ДАМА...
Почитувана Бијонс, дамата се раѓа! Домашното воспитување, манирите, правила на однесување, сето тоа се учи. Но, тоа што не се учи е харизмата, племенитоста и сензуалноста на жената! Значи, дама дури и кога пие пиво е ДАМА. Говорот на телото, погледот, широката насмевка, внатрешната енергија со која зрачи ја прават дамата, ДАМА.
Трач рубрика и работи од типот дали на првиот дејт да пијам пиво или вино за да изгледам сериозно во неговите очи, не ја прават жената дама, туку начинот на кој што размислува, нејзините погледи, сфаќања и животни ставови.
...и ти не знаеш што сакаш, од една страна ме цитираш, од друга страна “„ се жалиш“ што те цитирам, ако не одговорам ќе испаднам „его до плафон“, ако одговорам, зошто одговорив, нит се тераш нит се водиш, а реков дека ќе те игнорирам , ама ај форум е ова да попуштам во интерес на разменување на мислење, ама не иде изгледа ...а имаше шанса да станеш поинаква Ти со мене, ама остануваш старата...повели, јас се откажувам од тебе!

Последно уредено:
На крајот од денот се е во вашите глави, што сакате ке бидете ако сте паметни а не да слушате некоои цитирања од небитни куренца, ако сакаш ке се омажеш ако не немораш никој не те тера, ако сакаш ке бидеш архитект, пилот, ако сакаш ке пиеш пиво, ако сакаш ке имаш 10 ебача, ако сакаш ке го свртеш свето, се ви е во главите..
Автоматски споено мислење:

Затоа што треба да се омажиш и да наследиш имот од мажот. Ама ти сакаш до 30 години да спиеш до 11 саат, не сакаш да раѓаш деца, и ги мразиш мажите, затоа имотот ќе му го препишат на брат ти, а ти ќе си останеш со розевите банери во рака и ќе пееш песнички пред собрание. :icon_lol:
Баш интелектуално мислење, секоја чест, оскар за тебе
Автоматски споено мислење:

... ете таман не пиеш алкохол, а не си мушко, што ќе нарачаш на вечерен дејт со женска за која ете имаш сериозни намери за брак, а таа да нарачала кригла пиво и дискретно да ти рече као „извини ќе одам до тоалет да свртам еден џоинт дури дојде пивото“ ...дали тоа би било рамноправност со мушко однесување што ете тоа нему може му личи, ама на женско не, дали би ти било свеедно и не би била пречка вечерта да и’ предложиш брак?
А зошто мислеш дека има машко и женско однесување, дали мажите треба да се потенцираат на тоа бахато насилно однесување што дури и го сметате за нормално, а жената да трепка со очињата и да е без став? Јас ако сакам линија ке повлечам пред некој тоа е моја ствар

Последно уредено:
Оскар не се дава за интелектуално мислење.

Ако ти имаш дечко, јака му душа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom