Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Море треба и мажите да отвориме една тема за да се жалиме, еве мене летово најмногу ми смета и ме нервира што во најголем дел од институцитие мажите не смеат да влезат со кратки панталони, а жените смеат со сукњи/фустани - оти ние да се вариме на жешкото, а вие да си се ладите?
Ако си депилиран пуштаат.

Ако си депилиран пуштаат.
Жените ги проверуваат дали се депилирани пред да ги пуштат?
Инаку на некои места изречито е дека не смееш, во СУД и во УЈП не ти поминува ни депилиран ни бричен.

Ти нормален ли си, жена не смее да си дозволи такво нешто.
Не одиме на логиката дали може или не може да си дозволи, туку дали го имаш или не го имаш правото.

Изречито е дека во јавни институции не смееме мажите да влеземе со кратки панталони, исто и на работа и во државните и во најголем дел од приватните компании.

Изречито е дека во јавни институции не смееме мажите да влеземе со кратки панталони, исто и на работа и во државните и во најголем дел од приватните компании.
Ќе и оставиме на @CoolIris тоа да ни објасни ама дур да смисли... може и да попушти и да рече дека треба да им се дозволи и на мажите :eek:

Последно уредено од модератор:
Се испотепаа жените во темата за феминизам и после мажите вакви онакви. :pos:
Инаку во врска со вработувањата кај нас, половата "не еднаквост"
и не е некој проблем колку што се...партиските вработувања, непотизам, и вработувања по рамковен.
Феминистки наши ве сакаме со сите ваши бубачки у главата.
Зимај помалку плата од некој на иста позиција и ке пуштеш тогаш во гаќи, а вака можеш да се исмеваш до крајот на животот.

Зимај помалку плата од некој на иста позиција и ке пуштеш тогаш во гаќи, а вака можеш да се исмеваш до крајот на животот.
На приватно речиси секаде е вака, кој за колку ќе се испазари толку ќе зема, нема правило дека треба исто да земаш иако си на иста позиција со колегата.

Ја не знам како ве плаќаат вас, мене ме плаќаа по претходно утврдена сатнина...колку саати ќе си изработиш во месецот толку ќе ти платат, ни помалце ни повеќе, сакај биди маж, жена или кој како се осеќа.

Не е за тоа мене дали ме боле или не, станува збор за изместената женска психа каде изгледот е пред сè.

Ќе и оставиме на @CoolIris тоа да ни објасни ама дур да смисли... може и да попушти и да рече дека треба да им се дозволи и на мажите :eek:
Тебе да ти објаснам?
Имаш капациет за нормален муабет или само квазисарказам и цинизам? Ако имаш, ќе се договориме.

Не одиме на логиката дали може или не може да си дозволи, туку дали го имаш или не го имаш правото.

Zatoa sho od 18 vek kostimot e oficijalno odelo za kulturni i sluzbeni nastani.

I mene ako me prasas, treba da ima nekakov kodeks na oblekuvanje.

Inaku lugevo ke pocnat u teatar po trenerki da odat.

Тебе да ти објаснам?
Имаш капациет за нормален муабет или само квазисарказам и цинизам? Ако имаш, ќе се договориме.
Аууууу подобар пример од овој за appeal to authority нема и нема ни да има :D
А воедно и ad hominem.
Па, па, па.

Аууууу подобар пример од овој за appeal to authority нема и нема ни да има :D
А воедно и ad hominem.
Па, па, па.
Ти освен, ad personam и ad hominem circumstantiae друго не знаеш на форумов.

Ај одмори од празни цитирања плиз. Добар дечко си!

Искрено, до некаде се обидувам да и ја доловам поентата на @hellouyyy . Само мислам дека на погрешен начин го искажува тоа.

Ако феминизмот е тука, зошто тогаш најголемиот процент на невработени се од женската популација?

Ако феминизмот е тука, зошто тогаш најголемиот процент од станови/куќи се на име на машката популација?

Ако феминизмот е тука, зошто тогаш се очекува од мене да побрзам со остварувањето како мајка, сугерирајќи дека биолошкиот часовник ми отчукува?

Ако феминизмот е тука, зошто тогаш @callejón de la muerte , дојде во темава сугерирајќи дека женската популација е интелектуално инфериорна во однос на машката, бидејќи не коментирале на темите за Првата и Втората светска војна?

Ако феминизмот е тука, зошто тврдиме дека нашите затупени родители не се проблем на феминизмот?
Тогаш, како јас да очекувам моите родители мене да ме научат да се борам за своите права и како јас да ги научам моите деца да се борат за своите права? Како да ја научам мојата ќерка да ги следи своите соништа, ако нејзина желба е да биде пилот? Како да ја научам мојата ќерка да биде добра мајка, ако не се избори за тоа што го сака? Како да ја научам мојата ќерка да се сака и почитува, ако јас не ја сакам, почитувам и ја дискриминирам во однос на нејзиниот брат?

Борба за социјални, политички и екномски права на жената, ете тоа е феминизмот. Нешто што се залага за рамноправност и едднаквост. Право на избор.

Не баш, потенцирање на факт и ништо повеќе , фактот е тој што е. Се надевам во деценијава која штотуку започна, 2020`s, дека ќе има и членки кои ќе коментираат на тие теми.

Zatoa sho od 18 vek kostimot e oficijalno odelo za kulturni i sluzbeni nastani.

I mene ako me prasas, treba da ima nekakov kodeks na oblekuvanje.

Inaku lugevo ke pocnat u teatar po trenerki da odat.
Чек сега, за жените сме 21ви век, а за мажите ќе се повикуваме на правила од 18ти?

Не баш, потенцирање на факт и ништо повеќе , фактот е тој што е. Се надевам во деценијава која штотуку започна, 2020`s, дека ќе има и членки кои ќе коментираат на тие теми.
Сериозни теми се тоа. Нема потреба жени да се појавуваат. Го имаат цел форум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom